Pozdrav,
odmah na pocetku da dam exclamation:
iako mi lemilica i sklopovi nisu strani, nisam bas iskusan elektrotehnicar pa bih molio onako objasnjenja za noobove.
Projekt koji sam osmislio je matricni display (ili LCD ili sto god sto ima backlight) koji bi prikazao neki tekst. Bez scrollanja. Idealno da bude vidljiv s 3 metra.
Koji string se prikazuje je ovisan o MIDI program change ili CC poruci koja stigne na MIDI in. Naravno, postoji i MIDI THRU izlaz koji dopusta da se uredjaj normalno spoji u lanac i poruke proslijedjuju dalje.
Takodjer, uredjaj se moze spojiti na PC i konfigurirati parove (string -> program change ili CC).
Idealno bi bilo da mu ne treba vise od 12ak V s obzirom da bi ga napajao preko phantom powera.
Sad, inicijalna ideja mi je uzeti neki PIC kontroller i skucati software za njega (s programiranjem imam dovoljno iskustva), i povezati te sklopove nekako skupa, ali problem je taj 'nekako'. Nisam siguran da je ideja realizacije dobra, kao prvo.
Nemam pojma koji bi mi display bio dobar, niti kako se ti displayi kontroliraju.
Ne znam koji bi PIC bio dovoljan za moje potrebe, niti znam da li postoji neki nacin da konfiguriram parove string/MIDI bez flashanja.
Cak zapravo ne znam niti koja pitanja tocno da postavim, jer nisam siguran koliko je kompliciran i zahtjevan ovaj projekt, ali s obzirom da se sve vise manje tice digitalne elektronike imam (mozda lazni?) dojam da se vecina gotovih komponenti vec moze kupiti (MIDI controller, display) i samo ih povezati na pravi nacin putem PIC-a. I naravno nesto dodatnog hardwarea za napajanje.
Pa, strucnjaci, pomozite. Ako imate linkove na raspolaganju, ne morate se gnjaviti raspisivanjem samo me uputite u pravom smjeru. Slobodno komentirajte, kritizirajte i predlozite drugaciji nacin da to rijesim. Samo me nemojte flejmat bez potrebe ako sam nesto glupo rekao.
Hvala.