Pitanje u vezi s hladenjem i sa svjetlima

poruka: 7
|
čitano: 2.808
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Zanima me dali se moze u kompjuter stavit dva napajanja.Imam jedno od 550 W ,i htio bi si stavit od 280 W za ventilatore i neonke.Pa me sad zanima kak to sve povezat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pitanje u vezi s hladenjem i sa svjetlima
zumba kaže...

Zanima me dali se moze u kompjuter stavit dva napajanja.Imam jedno od 550 W ,i htio bi si stavit od 280 W za ventilatore i neonke.Pa me sad zanima kak to sve povezat?

Tvoje napajanje je dovoljno jako da spojis neonke i hrpu ventilatora.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
17 godina

imas temu kako povezat dva napajanja pod podforumom napajanja, ali ovo drugo napajanje za  ventove i neonke... prvi put cujem da netko zbog toga ugradjuje drugo napajanje... vidim da pise da imas psu od 550 w, koji proizvodjac ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 16:28 (Batista).
17 godina
neaktivan

http://atxg4.com/images/ATX.jpg

da bi drugo napajanje radilo a nemozes ga palit preko tipke jer se mora spojit na napajanje moras spojit

GND- ground- bilo koji crni kabel

sa

PIN 14 POWER ON zelena ( U OVOM SLUCAJU) - postoje napajanja kojima je power pin neke druge boje, ali to mozes nac googlom upisujuci svoje napajanje i nades power pin

Znaci, moras spojit zicom ta dva pina, najbolje ti je zalemit ih i koristit tipku 0-1 na napajanju za paljenje tog napajanja, a racunalo ima svoje napajanje

i naravno, na ovo "krekirano" napajanje stavljaj samo ono cega ti nije zao ako bude slucaj da se ista desi...

ja tako imam spojeno neke neonke i ostalo, ali samo zato jer vise nemam kabela :D

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

za takve stvari si nabavi napajanje nekog starog kompa jer su oni imali 220v sklopku za paljenje, tako da bi imao funkciju da ga palis po poterbi, ova novija napajanja koja se pokrecu preko maticne ti je bezpotrebna zezancija kad na starijima imas switch i jos je prednost sto ih mozes naci gdje god hoces, neko bi ti mozda cak i platio da ga odneses :)

17 godina
neaktivan
exe kaže...

za takve stvari si nabavi napajanje nekog starog kompa jer su oni imali 220v sklopku za paljenje, tako da bi imao funkciju da ga palis po poterbi, ova novija napajanja koja se pokrecu preko maticne ti je bezpotrebna zezancija kad na starijima imas switch i jos je prednost sto ih mozes naci gdje god hoces, neko bi ti mozda cak i platio da ga odneses :)

corsair jos uvijek ima switch :D :)

addicted to HD :)
17 godina
neaktivan
benko kaže...
exe kaže...

corsair jos uvijek ima switch :D :)

znam ja da je treba postat za svaku glupost, bas sam mu htio reci da kupi jedan skupi corsair da bi napajao vent i neonku. drz se teme i pompzi decku ako mozes a ak ne...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice