Uzmi debele bakrene zice i spoji ih na tanki grafit, problem solved.
Gdje naci dobru bakrenu zicu? Nabavi bakreni kabel punog presjeka,i ne zavaravaj se jeftinije je kupiti gotovu lemilicu ako ti je do toga, a ako je do avanture po prilozenom znanju... pazi! Ali se zato i dobro zabavi :)
Imam bakra nego nije to kad ti kupis nesto nego je mnogo bolje kada sam napravis.
btw nije tu problem da se zice same od sebe zagrijavaju nego kako se grafit zagrije toplota prelazi i na zice i siri se.
Ja sam samo pitao za neki materijal koji cu uzeti da spojim bakarne zice sa grafitom a da se taj materijal ne zagrijava i da provodi struju.
Ajde neka moderator lockuje ovu temu.
Aha treba ti malo udaljenosti ali jos uvjek nece biti perfektno
imas video koji pokazuje dobar dizajn.gledo sam odavno.
Odatle mi i ideja da napravim takvu lemilcu
Samo malo sinula mi je ideja.
Koliko ampera ima USB 0.2 port.
Znam da USB port ima 5 volti ali kod grafita amperii ga zagrijavaju a ne voltaza.
0.5 ampera na 5v tocnije 500miliampera, kad smo to zavrsili shvatiti ces da je jako jako tesko izvuci neku struju iz usb-a, a ako pokusas morati ces direktno na maticnu pristekavati sto moze rezultirati lose, ja sam stavio malo jaci vent (iz nekog napajanja) na usb pa mi je stalno javljalo kratki spoj ili preveliku potraznju za strujom. Long story short nakon sto sam sve provjerio i ukljucio na drugi komp pregorio je usb ulaz.