EKO kućište

poruka: 21
|
čitano: 6.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Case modding- wood pc

Pozdrav!

Evo počeo sam sa projektom izrade eko drvenih pc kućišta, pa za početak molim Vas vaša mišljenja. Ovo kućište je kombinacija jasen - mahagonij te je ujedino i prvo za sada izrađeno.

Nadam se da vam se sviđa Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 18:54 (HP4life).
Moj PC  
34 0 hvala 10
16 godina
RE: EKO kućište

Svaka čast...Skidam kapu ako si to sam radio..

15 godina
neaktivan

Pa imao sam pomoć osobe koja se kuži u drvo tako da nije 100 % moja izrada, ali ideja je da se to pomalo počne primjenjivati jer je lijepše za vidjeti u dnevnim boravcima gdje inače računala "borave" Osmijeh, a naravno i prihvatljivije što se ekologije tiče

16 godina
neaktivan
HP4life kaže...

Pozdrav!

Evo počeo sam sa projektom izrade eko drvenih pc kućišta, pa za početak molim Vas vaša mišljenja. Ovo kućište je kombinacija jasen - mahagonij te je ujedino i prvo za sada izrađeno.

ovo je preshema, samo jedno pitanje kako si sredio toplinu, jer drvo zadrzava puno vise topline od obicnih kucista...

16 godina
neaktivan
HP4life kaže...

Pozdrav!

nego daj ti meni reci kolko je to para?

15 godina
neaktivan
EKO kućište

Toplina je sređena tako da je unutra modificirano aluminisjko kućište, razmak je točno postavljen da zrak može slobodno prolaziti.....

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
HP4life kaže...

Toplina je sređena tako da je unutra modificirano aluminisjko kućište, razmak je točno postavljen da zrak može slobodno prolaziti.....

aha shema, samo meni bi bilo jos ljepse kad bi panel sa strane bia jednobojan, tamnije boje, i cak kad bi bia bez sjaja

15 godina
neaktivan

sve se može napravit, ovo je tek proba da vidimo kako nam ide....

16 godina
neaktivan
EKO kućište

ideja je savršena i kada bi još bilo po nekoj prihvatljivoj cijeni mislim da bi si odmah priuštio jedno...uglavnom sve pohvale...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EKO kućište

odlično, svaka čast, dugo nisam nešto tako originalno i lijepo vidio, respect

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EKO kućište

Pošto sam ja šumar,dajem svaku pohvalu za ovu inovaciju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2009 10:16 (miljac007).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
EKO kućište

Dobra stvar za HTPC, ali ne vidim što je tu EKO. Osim standardnog kućišta ide još i drvo. Bilo bi bolje kada bi metalni bili samo nosači matične, diskova, optike, te zadnja strana. Za hlađenje bi bilo najbolje podugnuti malo matičnu i sa stražnje strane staviti pri dnu usis, a pri vrhu ispuh. Na prednjoj strani može biti nekakav gravirani detalj koji je ujedno i otvor kroz koji zrak struji preko diska. Drvo bi s unutarnje strane trebalo biti lakirano kako bi se što manje prašine stvaralo u samom kućištu.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Onutra je modificirano obično metalno kućište koje je sa stražnje strane klasično a pri dnu ima otvore za hlađenje, lakirano je i iznutra.

16 godina
protjeran
HP4life kaže...

Pozdrav!

De ti meni reci koliko je teško to kučište bez ijedne komponente unutra? ja mislim kad bi vlasnici I7 stavili unutra svoju mašinu da bi bio teži iznad 15kg! baš me zanima prazno kučište koliko teži??

Ne psujem,Ne pušim,Ne pijem: e jebemti upade mi cigara u pivu! steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
17 godina
EKO kućište

Pa kaj je tu cudno kaj tezi 15 kg ? Pa moj Chieftec Aegis prazan tezi 13 kg... Inace svaka cast, uradak super izgleda !

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2009 11:21 (Batista).

0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Batista kaže...

Pa kaj je tu cudno kaj tezi 15 kg ? Pa moj Chieftec Aegis prazan tezi 13 kg...

Iso miki onda to drveno iznad 25 baš me zanima koliko prazno teži!

Ne psujem,Ne pušim,Ne pijem: e jebemti upade mi cigara u pivu! steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
15 godina
neaktivan

Oko 18 kg, nisam ga vagao ali onako otprilike jer mi staro obično ima 13, a puno negdje 25 tako....Ako trebate nositi okolo treba vam drveni laptop xD

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2009 11:31 (HP4life).
15 godina
neaktivan
EKO kućište

Ljudi molim vas komentare, zanima me  kako vam se sviđa ova stvar...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
EKO kućište

Jako dobro!

Jesi možda razmišljao da i monitor i/ili tipkovnicu preradiš u istom stilu? :)

It's dark, and we're wearing sunglasses.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
EKO kućište

Ideja mi se sviđa,samo da pitam jel ovo od Slavonskog hrasta napravljeno ili nekog drugog drveta..Ali po meni ovo nije potpuno razrađeno,izvana je možda eko ali ono što ide unutar kućišta nikako nije EKO nego također zrači i zagađuje okoliš,baci se ti na izradu EKO komponenti a za kučišta ima vremena..Smijeh

POZIVNICE ZA LOCKERZ!!Brzo i sigurno preko ovog formulara:http://fs17.formsite.com/sixmixtrix/form184260076/index.html

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hehe, ajde bar je nešto eko, drvo je mahagonij-jasen

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice