Bojanje Kućišta

poruka: 16
|
čitano: 8.965
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Bojanje Kučišta

Evo ovako,imam krntiju od kucista,neko bijelo s....;I sad bih htio obojiti u otprilike:crno-zutu ili crno-plavu(crvenu).Stranice i gornji dio kucista su aluminijske-dok je prednja maska plastika.Sad mi mozete objasnit postupak bojanja i koje proizvode trebam kupiti :)

Evo slika kucista:

http://www.anscase.com/product-images/SJA-92.jpg

Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 2.80GHz Memory: 1024MB RAM Hard Drive: 120 GB Video Card: Radeon X300/X550/X1050 Series Monitor: Plug and Play Monitor Sound Card: HD Audio rear output

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bojanje Kučišta

Prvo sto trebas je prirediti podlogu za bojanje.............

Znaci malo ocistiti (ako hoces presmirglati).............

Zatim prespricas sprejom koje dijelove hoces...............

Ostavis da se susi 24h.........

Normalno je da ces kupiti sprej, sad ovisi o tebi hoce li to biti mat ili lak sprej...........

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Bojanje Kučišta

ovaj prednji dio što ti je od plastike, najprije moraš posprejat sa prajmerom, da bi ti se zadržala boja sa kojom ćeš poslje pofarbati !

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Bojanje Kučišta

evo bas sam na youtube gledao tutorial, i jos me zanima marka spreja i gdje imaju nekakvi kalupi kao:npr.vatra i tako to...♥

Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 2.80GHz Memory: 1024MB RAM Hard Drive: 120 GB Video Card: Radeon X300/X550/X1050 Series Monitor: Plug and Play Monitor Sound Card: HD Audio rear output

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bojanje Kučišta

Te kalupe si mozes napraviti sam, samo skines neku sliku sa neta isprintas ju, zatim izrezes oblik i prespricas preko njega...............

A marka spreja ti nije toliko bitna.........

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
RE: Bojanje Kučišta

a imam jos 1 problem mogu skinut samo desnu stranicu kucista a ovo drugo mi je kao sa nekim kako se zove puntama kako vec :S

15 godina
protjeran
Bojanje Kućišta
Pa di je problem.
Pituraj sve zajedno
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bojanje Kućišta

Ovo drugo ti je vjerojatno sa "pop nitnama" pricvrsceno..............

Ali eto nema problema kao sto kaze kolega iznad oderi sve odjednom............

I daj slika kad bude gotovo..........

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Bojanje Kučišta
Zna netko gdje ima u zagrebu za kupiti taj "prajmer"?
Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
15 godina
neaktivan
Bojanje Kućišta

Prajmer imas u svakoj trgovini koja drzi te razne boje i sprejeve i ostalo..........

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bojanje Kućišta

Ma može i bez primera, ja sam si svojedobno bijeli monitor farbao u mat crnu, jedino se boja troši na tipki za paljenje. Ako ne prefarbaš tu tipku na kućištu i ne planiraš pipkati po njemu ne treba ti primer. Doći će te farbanje skuplje nego novo kućište (kinesko). Al ako baš hoćeš da bude kvalitetno napravljeno onda se unaprijed ispričavam Namigiva

Edit:

@Toni93

Slažem se, da ne zbunjujemo čovjeka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 12:24 (blacko).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Bojanje Kućišta
Zavisi kakva je povrsina.tebi je bila dobra , ali ima povrsina na koje se uopce nevata(Neke plastike).bolje kupi prajmer pa si miran.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bojanje Kućišta

Pa vidi sad........

Ja sam svoje kuciste spricao prije par godina  bez primera, boja se drzi i dan danas bez ijedne ogrebotine...........

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bojanje Kućišta

Nek isproba, ak drži boja onda će znati na čemu je. Pa ćemo svi biti happy. Čekaju se slike...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bojanje Kućišta

mislim da sam ja na tvojem mjestu kupio bi prajmer i bio siguran da se boja neće oguliti sa plastike

PS: taj prajmer nije skup

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bojanje Kućišta

Tema preseljena u odgovarajući podforum! Molim pripazite na to kod otvaranja tema ubuduće.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice