probo sam izmjeriti zute zice sa multimetrom,stavio sam ga na 2000 oma,i sve sam zute zice provjerio i na svakoj mi je pisalo 001,znaci sve su spojene,nema niti jedne da su odvojene i da mi je pisalo 1.
Onda s multimetrom ne možeš otkriti što je na kojoj grani.
malo sam razmisljo kada su spojene te dvije zute jel to onda 24V ili je 12V,dvije zute spojene.
Prouči serijsko i paralelno spajanje. U paralelnom (kao što je slučaj kad skupa spojiš dvije žute) napon ostaje isti, a povećava se ukupna struja (zbraja se struja koju može dati svaka žica).
zanima me dali bih se moglo spojiti jedna zuta zica sa jednom narađastom,posto je narađasta 3.3V i na napajanju pise da ima 20ampera,ali bi mi onda napon bio 15.3V,a kada bih spojio zutu zicu sa crvenom koja ima 5V,onda bih to bilo 17V.
Kako je riječ o paralelnom spoju, napon nikako ne može biti viši od 12V - može biti samo niži.
Nemoj se igrati s tim stvarima da si ne uništiš napajanje. Objasnio ti je kolega - ili ćeš nečim ograničiti struju kod uključenja, ili ćeš onemogućiti zaštitu od preopterećenja napajanja ili ćeš nabaviti jače napajanje. Kombiniranjem žica ovog napajanja očito nećeš ništa postići.