Atx napajanje kao ispravljac

poruka: 32
|
čitano: 6.306
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Atx napajanje kao ispravljac
Ivanvr46 kaže...

probo sam izmjeriti zute zice sa multimetrom,stavio sam ga na 2000 oma,i sve sam zute zice provjerio i na svakoj mi je pisalo 001,znaci sve su spojene,nema niti jedne da su odvojene i da mi je pisalo 1.

Onda s multimetrom ne možeš otkriti što je na kojoj grani.

Ivanvr46 kaže...

malo sam razmisljo kada su spojene te dvije zute jel to onda 24V ili je 12V,dvije zute spojene.

Prouči serijsko i paralelno spajanje. U paralelnom (kao što je slučaj kad skupa spojiš dvije žute) napon ostaje isti, a povećava se ukupna struja (zbraja se struja koju može dati svaka žica).

Ivanvr46 kaže...

zanima me dali bih se moglo spojiti jedna zuta zica sa jednom narađastom,posto je narađasta 3.3V i na napajanju pise da ima 20ampera,ali bi mi onda napon bio 15.3V,a kada bih spojio zutu zicu sa crvenom koja ima 5V,onda bih to bilo 17V.

Kako je riječ o paralelnom spoju, napon nikako ne može biti viši od 12V - može biti samo niži.

Nemoj se igrati s tim stvarima da si ne uništiš napajanje. Objasnio ti je kolega - ili ćeš nečim ograničiti struju kod uključenja, ili ćeš onemogućiti zaštitu od preopterećenja napajanja ili ćeš nabaviti jače napajanje. Kombiniranjem žica ovog napajanja očito nećeš ništa postići.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2016 15:24 (mbaksa).
9 godina
neaktivan
Atx napajanje kao ispravljac

ovo napajanje sto imam na njega cu si staviti autoradio.

a sebi cu nabaviti neko drugo jace,znaci nemoram gledati koliko je wata,nego samo da gledam na onoj tablici 12 ikoliko ima ampera,sto vise to bolje.

ili mi ostaje druga opcija da si uzmem ono sa ebaya,sto si mi ti stavio mbanks,tako da vidit cu,najvjerojatnije cu si nabaviti drugo jace napajanje,ali nije mi to hitno,tjeo sam napraviti sa ovim sto sam imao napajanjem,ali kad nejde onda nejde,zasada cu pumpati rucno,hehehehe.

eto tjeo bih se zahvaliti oba dvojici na pomoci,naucio sam neke stvari,tako da hvala vam.

probat cu si nabaviti napajanje kao ovo sa slike,nesto tako ili sa jos vise ampera ili kazem mozda si uzmem ono sa ebaya,ali kad bude bit ce nije mi hitno.

eto pa vas opet gnjavim,ako gdje zapne.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice