LG Optimus 4X

poruka: 1.296
|
čitano: 277.414
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG Optimus 4X".
12 godina
LG Optimus 4X

Kako produljit vijek trajanja baterije...jedva mi izdrzi od 7 ujutro do 23 navrcer...nekad i krace

Lp

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: LG Optimus 4X
bruncek kaže...

Aha to je napravljeno u svrhu štednje? Nisam ga još isprobao kak se spada tak da nemrem ništa reć osim ovog. Sad ga skidam s punjača skoro pa bumo vidli kak se drži.. Šta znači da na ovom kernelu bi se mogo događat lagg?

U pravu si, treba probat pa vidit kaj mi odgovara. Volio bi da bude optimiziran za bateriju ali isto tako nebi volio da mob lagga. Jer nisam uzo mob s 4 jezgre i 1.5 GHz pa da štuca,mora letit ko mig!{#}

neće ti se događati lag, osim ako ne staviš neki governor sa kojim bi se to moglo događati

ja koristim ili wheatly ili interactive, sa ondemand se zna desit da tu i tamo malo trzne, ali ništa strašno

s obzirom da je prime kernel više na battery life, može se očekivati tu i tamo koje trzuckanje ali to nije ništa strašno, dok recimo sa iodak ili wwjb kernelima je drugačija slika, pošto su oni više na performance i gaming strani

probaj pa vidi :)

i za kolegu iznad

kakvo je stanje sa mobom, dal je otključan, rootan, očišćen od bloatware-a, ako je to sve napravljeno, dal je onda stock rom ili neki drugi rom ??

battlelog: dev0lver
12 godina
LG Optimus 4X

Kupljen u tele 2...tvornicki otkljucan na swe mreze..stock lg rom je gore..nista nisam dirao

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
matija656 kaže...
bruncek kaže...

Aha to je napravljeno u svrhu štednje? Nisam ga još isprobao kak se spada tak da nemrem ništa reć osim ovog. Sad ga skidam s punjača skoro pa bumo vidli kak se drži.. Šta znači da na ovom kernelu bi se mogo događat lagg?

U pravu si, treba probat pa vidit kaj mi odgovara. Volio bi da bude optimiziran za bateriju ali isto tako nebi volio da mob lagga. Jer nisam uzo mob s 4 jezgre i 1.5 GHz pa da štuca,mora letit ko mig!{#}

neće ti se događati lag, osim ako ne staviš neki governor sa kojim bi se to moglo događati

ja koristim ili wheatly ili interactive, sa ondemand se zna desit da tu i tamo malo trzne, ali ništa strašno

s obzirom da je prime kernel više na battery life, može se očekivati tu i tamo koje trzuckanje ali to nije ništa strašno, dok recimo sa iodak ili wwjb kernelima je drugačija slika, pošto su oni više na performance i gaming strani

probaj pa vidi :)

i za kolegu iznad

kakvo je stanje sa mobom, dal je otključan, rootan, očišćen od bloatware-a, ako je to sve napravljeno, dal je onda stock rom ili neki drugi rom ??

A di mogu namještat governor? Za to mi treba neki app jelda?

12 godina
LG Optimus 4X

I jel ae kome desilo da kad je kraj razgovora..screen ostane crn..i nemozes ga upalit na power gumb.morao bazeriju izvadit....i jel je dobra kupnja da narucim iz njemacke neyus 5...cujem da ima izvorni android

Lp

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mariolla79 kaže...

Kupljen u tele 2...tvornicki otkljucan na swe mreze..stock lg rom je gore..nista nisam dirao.

I jel ae kome desilo da kad je kraj razgovora..screen ostane crn..i nemozes ga upalit na power gumb.morao bazeriju izvadit....i jel je dobra kupnja da narucim iz njemacke neyus 5...cujem da ima izvorni android

Lp

znači nemaš root, napravi barem root i onda makni bloatware i slično, stavi greenify app i putem nje hiberniraj aplikacije dok je mobu ugašen ekran kako bi ti se popravio deep sleep i smanjila upotreba procesora

idealno bi ti bilo da napraviš otključavanje bootloadera i onda staviš zaiben ili neki drugi rom i kernel, to bi ti bila najbolja opcija, ali tako naravno gubiš garanciju

isto tako, možeš ugasit gps ako ti ne treba stalno, ugasit nfc, wifi određivanje lokacije, proguglaj malo pa pogledaj koje opcije imaš

nisam nikad imao tako problem na mobu, ali iskreno sotck rom sam imao svega dva dana na mobu i od onda samo vozim cm ili neki drugi cm ili aosp based rom, tako da neznam :/

čim je nexus imat ćeš ono najčišće od androida što može bit, i isto tako bit će najbrži updateovi na zadnje verzije romova, sve dok će biti podržani od strane uređaja i volje googla da napravi update za njega, ali putem xda zajednice bit će tu podrške još dosta vremena

i isto tako, kako ga planiraš kupit iz njemačke, putem neke trgovine ili direktno iz playstore, ja bi ga volio uzet ako bi ikako mogao iz US, 400 dolara bi dao samo da mogu :/

bruncek kaže...

A di mogu namještat governor? Za to mi treba neki app jelda?

trickster mod aplikacija, besplatna :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 17:52 (matija656).
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Nope,meni se to nikad nije dogodilo.. Ako imaš para naruči ga, to ti je čisti android i uz G2 best buy.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
matija656 kaže...

trickster mod aplikacija, besplatna :)

Prvo bum provjeril dal se opće usudim prčkat po tom..{#} Hvala!{#}

15 godina
bruncek kaže...

Prvo bum provjeril dal se opće usudim prčkat po tom..{#} Hvala!{#}

ma to sam i ja mislio dok sam ju prvi put stavio, a sad ako flasham rom mi se to automatski stavlja na mob bez razmišljanja, najviše jer ti daje neke opcije koje sa romom vezane za kernel ne možeš dirat

slobodno prčkaj po tome što se tiče governora, schedulera i to, ne možeš ništa zeznut sa tim, samo ako kernel dozvoljava ne diraj voltaže, jer tu već možeš kresnut proc ako neznaš što radiš, ja to ne diram nikada

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 18:20 (matija656).
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Da da,voltažu ak sprčkam ode sve u krasan k.. Ok,onda budem malo prozujo da vidim kak to funkcionira!

0 0 hvala 0
12 godina
LG Optimus 4X

bratic ide na poslovni put u njemacku pa bi mi ga donjeo...nebum nis ceprkao po mobu radi gare...najvjerojatnije ak dodje nex5 ak nebu skup u njemackoj...ovaj ide...mozda ak bu skup uzmem nex 4..i on bu dobar

lp

razorblade
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

ne gubis garanciju na harware ako rootas, a ako vratis na stock rom onda ni na software

15 godina
LG Optimus 4X

evo ga iodak je napravio kao u lg g2 double tap to wake

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=47291274&postcount=1337

0 0 hvala 0
16 godina
BlackEagle kaže...

evo ga iodak je napravio kao u lg g2 double tap to wake

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=47291274&postcount=1337

Kako instalirati to cudo,staviti na mob/sd karticu i preko CWM install zip samo ili ?
I da li odgovara na sve ROM-ove ( imam Zaiben 4.1.2 final koji je prepravka stock ROMa ) ? :)

i matija kako drzi ona baterija od 2300 mah,koliko duze traje itd. pricao si da si kupio,no ne i iskustva ? 

15 godina

mislim da treba iodakv08 flashat i onda ovo

15 godina

curi baš došao jučer sa servisa nakon 27 dana :D
imala je isti problem s tim da i prednju kameru nije mogla upaliti i mjenjali su matičnu na njemu pa su navodno dugo čekali na nju da dođe.... za sada radi dobro osim isto gutanja baterije 

15 godina
doky01akablava kaže...

i matija kako drzi ona baterija od 2300 mah,koliko duze traje itd. pricao si da si kupio,no ne i iskustva ? 

ja sam baterijom zadovoljan, neki dan sam vozio slimbean 2.1 sa stock kernelom i da sam išao sa njim do kraja baterije imao bih (prema onome koliko je bilo potrošeno do 52%), dva dana i oko dva sata screen on (wifi cijeli dan on, sync facebook i gmail, svjetlina automatski, interactive - noop zbog stock kernela, 1.3 ghz proc,  preko noči aiplane mod, tako da mi je tokom noči pocurilo 1% (23:00 - 08:00))

sve skupa, baterijom sam zadovoljan, nema nikakvih problema, ali nikako da napravim konkretan test sa njom jer uvijek neki kernel flashnem ili nešto prčkam i rebootam pa nemam adekvatne podatke

sad gledam neke stvari, zadnje vrijeme voziom iodak kernel, ali uvijek imam neke bjesne baseband wakelockove tokom noči, iako je mob u airplane modu, verzija 8.5 sa skriptom (najviše ta verzija da mogu vidjet ponašanje wakelocka)

imao sam stavljen cpu quiet na runnable, sad budem danas tokom noči probao balanced pa da vidim dal će bit isto ili što drugačije, s tim da imam instalirane drivere za wifi od demetrisa iz optimus prime teme

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 10:25 (matija656).
12 godina
neaktivan
rootanje

da li se moze izgubiti garancija ako se roota? i koje negativne stvari se eventuano mogu dogoditi rootanjem?

da li cu izgubiti podatke ili aplikacije?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Jesi još uvijek na ICS-u ili na JB-u?

Ovo ti je za JB http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2180688

Ovo za ICS http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1818502

Kad napraviš root gubiš garanciju ali da se napravit unroot tako da nije frka.. Ne gubiš nit aplikacije nit podatke jer se ne radi factory reset.. Ne možeš ništa zmrdat na mobu, možeš ga jedino poboljšat! {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 18:13 (bruncek).

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Ako ima neka dobra duša koja se snalazi sa TB bio bi zahvalan..

Planiram flešnut neki ROM i htio bi zaržat sve aplikacije,slike,kontakte..(slike nisu toliko bitne jer sam ih šišnuo na komp, za kontake sam vidio da ih povuče s gmaila tako da su app najbitnije) Neda mi se nanovo instaliravat aplikacije jer ih imam podosta.. Šta trebam kliknut u TB da mi to spremi? Ja sam stiso "all user apps+system data", kopiro TB folder s moba na komp i planiram ga kopirat nazad na mob kad flašam da napravim restore. Jel to doba postupak il TB funkcionira nekak drugačije? Evo ako je netko radio backup s TB nek pojasni, bio bu mu zahvalan do groba..{#}

0 0 hvala 0
15 godina

mozda najlakse ti je ako imas eksternu karticu pribacit na nju tb folder ili mos kasnije tb folder vratit u internal storage i pokazati tb u gdje je tb backup folder pa onda restorat

12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Nemam eksternu karticu.. Znači da kad napravim backup taj backup folder kopiram i nakon flešanja ga vratim u internu memoriju,tamo gdje je i bio, i da ga restoram kroz TB?

0 0 hvala 0
15 godina

da samo ces morati tbu kasnije pokazat put  u preferencima do foldera da ga on skenira 

15 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Nedavno sam ga kupio polovnoga sa stockom 4.1.2. Napravio sam root otkljucao bootloader, sve proslo bez problema. Stavio zodian 6, sad me zanima jel se toliko taj mobitel zagrijava kad igram neku igru, dio gdje je kamera bude dobrano vruc, cpu preko 60 stupnjeva, i jel vama slab zvucnik od slusalice, nekako mi tiho za razliku od samsunga sto sam imao koji sam bez problema cuo i gdje je buka

0 0 hvala 0
12 godina
LG Optimus 4X

Mob se gasi sam od sebe,sve je stock...nosit ga u servis..danas prvi puta ali vec dvaput..izmedju ta dva puta kad sam ga upalio nije htio ocita sim i nije bilo signala

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gigimon kaže...

Nedavno sam ga kupio polovnoga sa stockom 4.1.2. Napravio sam root otkljucao bootloader, sve proslo bez problema. Stavio zodian 6, sad me zanima jel se toliko taj mobitel zagrijava kad igram neku igru, dio gdje je kamera bude dobrano vruc, cpu preko 60 stupnjeva, i jel vama slab zvucnik od slusalice, nekako mi tiho za razliku od samsunga sto sam imao koji sam bez problema cuo i gdje je buka

Zagrije se tamo gdje je logo, znači gornja polovica ekrana, ali nikad nisam igrao duže od 45 min. pogotovo grafički napredne igre kao FIFA ili RealRacing. Možeš skinut i neki program za ručno podešavanje frekvencije procesora, ali to bi trebalo samo bateriju produljit. Stock slušalice rade dobro iako bi volio da su jos malo glasnije.

Do not feed the trolls!!
16 godina
LG Optimus 4X

Jel vama radi LG G2 double tap to wake up opcija,instalirao sam iodakv8 i taj zip file i mobitel zapne u boot loopu.

I koliko vam izdrzi na podatkovnoj vezi baterija,meni oko 20-tak sati,preko noci 3G ugasen,preko dana surfanje,syncanje ( Facebook,Gmail,WhatsApp,Tapalk )

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DragonWarrior kaže...
Gigimon kaže...

Zagrije se tamo gdje je logo, znači gornja polovica ekrana, ali nikad nisam igrao duže od 45 min. pogotovo grafički napredne igre kao FIFA ili RealRacing. Možeš skinut i neki program za ručno podešavanje frekvencije procesora, ali to bi trebalo samo bateriju produljit. Stock slušalice rade dobro iako bi volio da su jos malo glasnije.

Da kod logoa. Ma ne slusalice, nego gornji zvucnik za uho pri razgovoru. 

15 godina
doky01akablava kaže...

Jel vama radi LG G2 double tap to wake up opcija,instalirao sam iodakv8 i taj zip file i mobitel zapne u boot loopu.

I koliko vam izdrzi na podatkovnoj vezi baterija,meni oko 20-tak sati,preko noci 3G ugasen,preko dana surfanje,syncanje ( Facebook,Gmail,WhatsApp,Tapalk )

ako misliš na iodakovu verziju double tap to wake, onda ta verzija koju je prvu dao van ne radi kako treba, tj ekran izgubi touch i jedino vračanje je reboot

doduše iodak je rekao da je to ispravio, tj da sve normlano radi kada se uključi DTTW, ali nije ju podijelio sa nama

i ja sam do jučer imao slimbean 2.1 i nakon 1 dan i nekoliko sati imao sam malo manje 70% baterije ostalo, doduše screen on je bio kojih 15-ak minuta

ali sam se vratio na cm 10.1.3. najvuše zbog buga u kašnjenju zvuka notifikacije

isto tako, ako netko hoće volume wake na cm 10.1. neka flashne u recoveryu zip :)

CM 10.1 volume button wake

11 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

ja neznam dal ja uvijek upiknem dobre primjerke,al ja sa svojim LG optimusom X4 HD nemam nikakvih, al bas nikakvih problema... Prije no sto sam ga kupio, citao sam kako se nenormalno grije, kako laga kad se napravi upgrade na JB 4.1.2, kako se baterija brzo trosi, uglavnom me sve to gotovo odvuklo od kupnje, ali sad kad ga imam, sretan sam sto sam ga kupio... Od pocetka nemam nikakvih problema... Upgrade je prosao glatko, nema govora o nikakvom lagu, grije se do 37°c kad igram, il kad ga istodobno koristim i punim... Takoder sam primjetio da se mnogi zale na povecanu potrosnju baterije, kad je uredaj u mirovanju, al kod mene je sasvim suprotno(pogledajte screenshoot), u 7-8 sati(navecer dok spavam), ne potrosi ni jedan jedini postotak, eventualno ga spusti za 1%(sto dokazuje duga ravna crta kad je mob bio u stanju mirovanja 8 sati)a ne koristim nikakve task killere, ili battery savere, jednostavno iskljucim podatkovni promet, nemam ukljucenu sinkronizaciju, lokaciju ukljucim po potrebi i baterija mi traje bez beda 24h+, da ne koristim messenger i facebook, trajala bi mi i dulje... uređaj je sa zadnjim updateom(v20b) i radi ko podmazan, bez ikakvih dodatnih launchera, bez ikakvog roota, i bez ikakvih điđi miđi aplikacija za smanjivanje frekvencije procesora... I zato mi nije jasno, dal sam ja toliki sreckovic, pa bas naletim na savrsen primjerak, ili ljudi jednostavno zaseru mob sa nepotrebnim rootom(prije ovo drugo)?... Kako god, moj x4HD radi bez greske, baterija drzi punih 24 sata umjerenog koristenja i u potpunosti sam zadovoljan ovim modelom... eto toliko od mene...

screenshoot potrosnje baterije screenshoot potrosnje baterije
screenshoot pottosnje baterije 2 screenshoot pottosnje baterije 2
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 17:22 (wtflol).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice