...
Web shop + SSL Certifikat
- poruka: 8
- |
- čitano: 1.388
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A što će ti SSL certifikat? Potreban ti je samo ako ćeš direktno imat plaćanje karticom na svojem sajtu (bez redirekta). Ukoliko nećeš koristit to, nepotrebno.
Ako baš želiš, postupak:
1. kupiš ga od nekoga ili još bolje kontaktiraš svog hosting provajdera i sve ti lijepo objasni
2. dobiješ upute i toeto
3. mislim da ti treba i jedna static IP, pa ti to povisuje cijenu
Tako da ti je najednostavnije kontaktirat hosting providera prije zakupa hostinga, objasnit mu šta želiš i toeto.
Static IP ti ne treba, ako koristiš shareani hosting sve oko SSLa će ti oni odraditi.
...
CentOS je je os, nema veze s webshopom.
Za plaćanje ti je najbolje integrirati T-Com PayWay ili neki sličan sustav naplate s tvojim CMSom.
Syke, hvala na odgovoru! :)
Pitao sam za CentOS u kontekstu os s kojim mi nije potrebno plaćat zasebnu ip adresu.
Vezano za plaćanje, ako instaliram OpenCart, Magento, ili WooCommerce (WordPress) da li su te platforme kompaktibilne sa T-Com PayWay ili nekim takvim besplatnim sličnim modulom vezanim uz plaćanje na web shopovima, imate li kakav savjet ili tutorial :)
lp
Syke, hvala na odgovoru! :)
Pitao sam za CentOS u kontekstu os s kojim mi nije potrebno plaćat zasebnu ip adresu.
Vezano za plaćanje, ako instaliram OpenCart, Magento, ili WooCommerce (WordPress) da li su te platforme kompaktibilne sa T-Com PayWay ili nekim takvim besplatnim sličnim modulom vezanim uz plaćanje na web shopovima, imate li kakav savjet ili tutorial :)
lp
OS na hostu u plaćanje IP adrese su ti potpuno bespotrebne stvari. Web shop trgovinu možeš imati i na najobičnijem shared hostingu, isto kao i SSL certifikat bez dedicirane IP adrese. Sve plaforme su kompatibilne sa svim sustavima za plaćanje.
...