Web Hosting i Cron Jobs

poruka: 13
|
čitano: 2.574
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Web Hosting i Cron Jobs

Pozdrav svima , ovako radim jednu stranicu , kao neki mali community i sada zelim kada se novi korisnik registrira da povezem nekako registraciju sa cron jobs da napravi novi ftp racun i email adresu i posalje na mail koj je upisao pri registraciji , možete li mi pomoči? kako to napraviti?

Mario Krajacic

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Web Hosting i Cron Jobs

Ne vidim potrebu za cronom. Cron se koristi kod stvari koje se automatizirano moraju izvršavati u određeno vrijeme. Ovo što si ti opisao se napravi nakon registracije korisnika. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Web Hosting i Cron Jobs

oke , ali kako bi to slozio da se automatski napravi?

Mario Krajacic
15 godina
neaktivan
Web Hosting i Cron Jobs

Ja bi napravio neku skriptu koja se poziva nakon registracije.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Web Hosting i Cron Jobs

na koj nacin da povezem server sa registracijom?

mislio sam da bi se to moglo sloziti sa Cron Job , a sad stvarno nezz. Pomozi :D :)

0 0 hvala 0
17 godina
Web Hosting i Cron Jobs

PHP Proces bi išao ovako:

1. Korisnik ispuni obrazac za prijavu i pošalje podatke na server
  2. Skripta na serveru provjeri ispravnost unesenih podataka, ukoliko prođe poziva se skripta koja kreira FTP nalog, u suprotnom vraća te na obrazac i obavještava o greškama.
  3. Skripta za kreiranje FTP računa koristi cURL  putem kojega se povezuješ na svoj cpanel i kreiraš ftp račun.
  4. Skripta pošalje email korisniku sa pristupnim podatcima.
All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Web Hosting i Cron Jobs

I naravno, moras imat permission da tako kreiras nove racune (sto vjerujem da nemas),

I am creationist. I believe man created god.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Web Hosting i Cron Jobs

oke hvala :)   ak cu jos nesto trebat javim  {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Web Hosting i Cron Jobs

Da ne otvaram novu temu istog naziva :)

Trebaju mi neka mišljenja ili iskustva vezana za uporabu cron zadataka.

CMS na kojem radim ima potrebu za obavljanjem različitih poslova u pozadini bez da te poslove osjete krajnji korisnici.

Neki od poslova:

• svaki sat osvježavanje tokena za oAuth autorizaciju na nekoliko različitih servisa.
  • učestalo osvježavanje podataka sa mail servera, twittera i facebook, što bi značilo pokretanje skripti  svake minute (idealno) pa u najgorem slučaju svakih 5 minuta
  • osvježavanje podataka sa nekoliko drugih servisa u vremenskom rasponu od pola sata do 6 sati.
  • jedanput dnevno npr 5 minuta iza ponoći prikupljanje podataka sa google analytics, provjera stanja diska itd.
  • slanje obavijesti / podsjetnika...

Većina tih poslova ima zadatak povući podatke sa udaljenih servisa u obliku json datoteke, no neke će skripte tijekom izvršavanja prolaziti petlju koja simulira paginaciju i vraća rezultate npr za prvih deset stranica, tj slati će deset upita na udaljeni servisa. 

Nakon izvršenja zadataka na serveru ostaju keširane datoteke, što znatno ubrzava učitavanje stranica krajnjem korisniku.

Pitanje je, kako organizirati te cron poslove, što se događa ako se vremenski poklopi izvršavanje više zadataka?

Hvala

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 15:26 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Nix kaže...

Da ne otvaram novu temu istog naziva :)

Trebaju mi neka mišljenja ili iskustva vezana za uporabu cron zadataka.

CMS na kojem radim ima potrebu za obavljanjem različitih poslova u pozadini bez da te poslove osjete krajnji korisnici.

Neki od poslova:

• svaki sat osvježavanje tokena za oAuth autorizaciju na nekoliko različitih servisa.
  • učestalo osvježavanje podataka sa mail servera, twittera i facebook, što bi značilo pokretanje skripti  svake minute (idelano) pa u najgorem slučaju svakih 5 minuta
  • osvježavanje podataka sa nekoliko drugih servisa u vremenskom rasponu od pola sata do 6 sati.
  • jedanput dnevno npr 5 minuta iza ponoći prikupljanje podataka sa google analytics, provjera stanja diska itd.
  • slanje obavijesti / podsjetnika...

Većina tih poslova ima zadatak povući podatke sa udaljenih servisa u obliku json datoteke, no neke će skripte tijekom izvršavanja prolaziti petlju koja simulira paginaciju i vraća rezultate npr za prvih deset stranica, tj slati će deset upita na udaljeni servisa. 

Nakon izvršenja zadataka na serveru ostaju keširane datoteke, što znatno ubrzava učitavanje stranica krajnjem korisniku.

Pitanje je, kako organizirati te cron poslove, što se događa ako se vremenski poklopi izvršavanje više zadataka?

Hvala

Ako se dobro sjećam koristiš cakePHP? Onda imaš:

http://book.cakephp.org/1.3/view/1107/Creating-Shells-Tasks

Ako ne onda usmjeravaš cron job-ove na skripte/metode koje misliš izvršiti. Samo nemoj se zaribati i dopustiti public access tim skriptama.

Vremenski se ne mogu poklopiti zadaci ako ih jasno definiraš.

DerbyCon 2012
17 godina
Web Hosting i Cron Jobs

Da koristim CakePHP, napravio sam 'školjke' i vrtim ih već loklano tijekom developmenta, sve radi kako treba. Mene zanima kako se ti procesi odražavaju na server, odnosno što se desi recimo u ponoć kada se 'poklopi'* izvršavanje 20-50 zadataka, koji pak zbog izvršavanja u petlji naprave stotinjak upita prema udaljenim servisima :)  Ove petlje služe za simulaciju paginacije i keširanja dohvaćenog sadržaja na server. 

*imam zadatke koje se izvršavaju svake svake minute, svakih deset, pola sata, sat, 6sati i u 00.00, što znači da će u ponoć biti živo na serveru :)

ps, da li se ti procesi izvršavaju jedan za drugim, onako kako su poredani ili se svi pokreću u isto vrijeme..  to mi nije jasno..

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 15:31 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Nix kaže...

Da koristim CakePHP, napravio sam 'školjke' i vrtim ih već loklano tijekom developmenta, sve radi kako treba. Mene zanima kako se ti procesi odražavaju na server, odnosno što se desi recimo u ponoć kada se 'poklopi'* izvršavanje 20-50 zadataka, koji pak zbog izvršavanja u petlji naprave stotinjak upita prema udaljenim servisima :)  Ove petlje služe za simulaciju paginacije i keširanja dohvaćenog sadržaja na server. 

*imam zadatke koje se izvršavaju svake svake minute, svakih deset, pola sata, sat, 6sati i u 00.00, što znači da će u ponoć biti živo na serveru :)

ps, da li se ti procesi izvršavaju jedan za drugim, onako kako su poredani ili se svi pokreću u isto vrijeme..  to mi nije jasno..

Neće biti problema. Cron jobovi se mogu pokretat u isto vrijeme, dapače u debian-u se i pokreću u isto vrijeme (neki - /etc/cron.daily /etc/cron.hourly), tako da nema brige. Problem može nastati kod web server-a, ako ga ubiješ sa ajax/json requestima ako su u neki while beskonačnim petljama (long polling).

DerbyCon 2012
17 godina
Web Hosting i Cron Jobs

Nema beskonačnih petlji, 5 do 10 prolaza maksimalno, tijekom kojih se šalje upit na udaljeni server sa različitim parametrima (1,2,3,4,..10), dobiveni se rezultati spremaju u server side cache i poslije služe u paginaciji. Sumnjam da će neko listati dalje od deset stranica, ako se i desi te stranice će se sporije učitavati.

Hvala na odgovoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice