Umetanje videa sa Vimea u stranicu ?

poruka: 4
|
čitano: 1.033
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Izrađivam svoju web stranicu i koristim program Macromedia Dreamweaver 8.

Sad, ok se ja borim s tim svim dodavanjem ovog onog, centriranje i sl. ali za nešto zahtjevnije nisam baš stručan, a pritom mislim na ovo iz naslova, dakle da dodam u svoju stranicu video npr. sa vimea.

Da otprilike pojasnim što želim. Znači, htio bih da kad se stranica otvori i kliknete na link za video da se video otvori u onom prozirniom crnom prozoru, kao naprimjer kad na net.hr pregledavate one njihove galerije slika, ili na način da video bude integriran u samu stranicu.

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Umetanje videa sa Vimea u stranicu ?

imaš gotove scripte za to preko jQuary to ti se inaće zove lightbox

14 godina
neaktivan

ovako, da ne načimam novu temu,

do sada sam radio običnu web stranicu, znači html i onda tamo nakačim neke linkove pronjenim boju i sl. Radio sam sa layerima pa ne moram naglašavati da je to bilo sve zbrkano, ne centrirano, na nekom monitoru ok, na nekom lijevo odnosno desno.

I sad sam ja naučio kako stranicu centrirati, odnosno imam .jpg sliku koja je dimenzija 800x365, postavim je u centar i sve to, ali problem se javlja tu što ja neznam kako sada dodati manju sličicu koja bi bila gumb (link) a da ostane točno tu gdje želim da bude i da bude usklađena sa tom glavnom slikom koja je kao nekakva pozadina.

Pretpostavljam da je to za vas ovdje smješno, al zbilja neznam kako da to napravim, pa ako mi netko može neki naputak dati kako da krenem ispočetka, tako da mogu objekte zidati gdje želim a da to ostane centrirano.

Hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice