Početnik sam na ovom području i zamolio bih vas za pomoć.
Želim napraviti da otvaranjem moje stranice u pregledniku prethodna stranica ostane u iframeu - da iframe otvori history.go(-1) parenta.
Može li se to napraviti i kako?
Hvala!
Početnik sam na ovom području i zamolio bih vas za pomoć.
Želim napraviti da otvaranjem moje stranice u pregledniku prethodna stranica ostane u iframeu - da iframe otvori history.go(-1) parenta.
Može li se to napraviti i kako?
Hvala!
Hvala!
Ne mogu napraviti da radi. Isprobao sam na Firefoxu, Internet Exploreru i Chromeu.
Evo kako izgleda dokument:
blabla
<head>
<script type="text/javascript">
document.onload = function(){
document.getElementById("iframe").src = history.previous;
}</script>
</head>
<body>
blabla
<iframe id="iframe" style="border:0;width:100%;height:3600px" scrolling="no"></iframe>
blabla
</body>
Što ne valja?
Da li history.previous znači da se stranica reloada (u slučaju da radi)?
Želim da se stranica što brže učita i da se, ako može, prethodna stranica pokupi iz memorije kao kod history.back() ili history.go(-1).
Da izgleda da ovaj prevoius property postoji samo u Firefox-u, onda nazalost nema neki jednostavan
nacin da se to izvede.
Jel ti ovo pomaže:
<head>
function SetIframeSrc() {
document.getElementById("iframe").src = document.referrer;
}
</script>
</head>
<body onload="SetIframeSrc()">
<iframe id="iframe" style="border: 0; width: 100%; height: 3600px" scrolling="no"></iframe>
Hvala Kipo, ali ni tvoje ne radi.
Hvala Kipo, ali ni tvoje ne radi.
Treba imati na umu da dokument.referrer ne sadrži ništa ako si došao na stranicu direktno
(npr. upisivanjem URL-a u address bar ili postavljanjem location.href), radi samo ako si do
nove stranice došao preko linka.
Uspio sam nešto napraviti:
document.write('<iframe name="iframe" src="'+document.referrer+'" style="border:0;width:100%;height:3600px" scrolling="no"></iframe>')
</script>