Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 642.470
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

To je krivi collation. Mora biti Croatian_CI_AS

I polje u koje pišeš treba biti nvarchar(x)

Napravi novu bazu i kreni kako treba. Usput nauči bar osnove baza, trebat će ti.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
11 godina
neaktivan

da, meni su sva polja bila text, u tome je bio problem.

nema potrebe za novom bazom, ovo radi sasvim super:

ALTER TABLE tablica

ALTER COLUMN column NVARCHAR(MAX)

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 18:00 (Cartman93).
16 godina
odjavljen

Pitanje jel samo to pogrešno, zato sam rekao da lijepo kreneš od početka. Moraš znati koji tip podatka ti treba za koje polje.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
Razvoj web-stranica - Rasprava

Prijatelju potreban neko da radi plugine za joomlu, ukoliko ima neko zainteresovan neka posalje mail na pp

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Live video sa IP camere zelim prikazati u web stranici.

Problem je sto ip camera radi samo sa active x.
16 godina
odjavljen

Ili stavi tu activex kontrolu, VLC kontrolu ako ima RTSP ili nešto slično ili vidi ovo.

11 godina
neaktivan
Trenutno koristim Angelcam. Pokusao sam ih zaobici jer u free opciji imaju neke svoje reklame.
Inace rtsp ide preko vlc a, ali ga kao takvog nemogu importirat u web.
16 godina
odjavljen

Zašto ne? Jer je i VLC activex ili neki drugi razlog?

9 godina

Pozdrav ekipa!

Kako riješavate (postavljate) kompletni membership, odnosno identity (registraciju, login..) u svojim aplikacijama? Konkretno me zanima za asp.net

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

U postupku sam otvaranja firme za razvoj svega i svačega za web. Ima li netko koji savjet za početnike?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nemoj radit sve i svašta.
11 godina
SebaOS kaže...
Nemoj radit sve i svašta.

Upravo tako, jer ćeš onda raditi sve i svašta loše.

Samomrzeći hrvat
16 godina
Nix1100 kaže...

Pozdrav svima,

U postupku sam otvaranja firme za razvoj svega i svačega za web. Ima li netko koji savjet za početnike?

zasto otvarati firmu tek tako ,nije to kao da ides kupiti polovni mobitel pa decki na sta da pripazim (barem po meni)

12 godina
neaktivan
1. ne otvaraj ako ne znas tocno cime se mislis baviti

2. financije. razvoj, odrzavanje i hosting web stranica kosta nekoliko tisuca mjesecno.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nix1100 kaže...

budi pametan, postat ces direktor/vlasnik. prva stvar kad otvoris firmu, odma u auto kucu po nekog terenca, to se kod nas tako radi 

ja bi ti osobno savjetovao da ides polakim koracima, odnosno da razmislis i o otvaranju obrta prije nego odes na firmu. Obrt ti je jednosavniji za voditi, lakse izvlaciti novce, a i jeftiniji je na godisnjoj razini. Racunaj ako mislis sebe zaposlit kao direktora u firmi, min placa ti je 6000kn bruto, znaci samo tebi za placu ti treba 72.000,- kn godisnje. Plus knjigovodstvo, HGK, poslovni prostor (cak da ti sam svojoj firmi iznajmis prostor za 0kn, ti ces osobno morat placat porez na to), troskovi uredskog materijala, internet, telefon, hosting, ostala davanja, itd...

imaiden ti je dobro napisao, ne otvaraj ako ne znas sta mislis radit, i kad krenes radit, nemoj radit sve i svasta, specijaliziraj se za odredeno podrucje, nemoj previse stvari od jednom radit, NECES MOC odnosno bit ce lose!! i financije!!

Nemoj misliti da ce ti ljudi poceti dolaziti sami od sebe samo zato sto imas firmu, budi dobar sa ljudima, to ti je najvaznije!! 

Danas je lako firmu otvorit, to moze svako, radit i opstat je tesko...

Dobra vila mi je ispunila dvi zelje, treci put nisan moga
16 godina
neaktivan

Slažem se overdice s tobom. Ja imam slične dvojbe pa sam se na kraju odlučio raditi na Ugovor o autorskom djelu. Ima li tko ovdje iskustva s tim? Dobro bi mi došla pomoć/savjet...

15 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Imam neko, recimo, solidno iskustvo sa Joomlom, i trenutno se malo praksam, eksperimentisem, isprobavam mogucnosti. Sa CSS-om i HTML-om nisam nesto dobar, a nisam ni los, znam dovoljno da bez problema izmjenjujem kod, i pisao sam neke osnovne linije. 

Upravo razmatram mogucnost da krenem uciti Bootstrap, citam kako je veoma kvalitetno rjesenje, a i pritom i jednostavno. Bas primjetim da se sa Joomlom koristi jako cesto. 

Zanima me vas savjet, iskusnih web developera, sta da ucim, na sta da se fokusiram? Da li da jos neko vrijeme eksperimentisem sa Joomlom i Wordpressom ili cak Drupalom ili da to zadrzim svakako plus krenem uciti Bootstrap ili?

Zasad nemam nikakve velike ciljeve, za pocetak zelim kreirati solidne news portale sa communityiem, recenzijama, profilima i forumom. To mi i nije problem, upravo radim jedan portal i vecinu toga sam postigao, no zelim da mi neke stvari budu unikatne, a ne da sutra koristim forum koji ce se vidjet na jos XYZ stranica. 

I usput, sta prepourcujte za forum za Joomlu?

pozdrav svima i hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nauci prvo CSS, HTML i JS pa mozes krenuti sa Boostrapom ili neki drugim CSS frameworkom. Takodjer bi bilo pametno da krenes uciti PHP ili NodeJs ili Ruby. Jer ovo sta kazes da znas napraviti portal ja ti mogu reci da ne znas, znas instalirati temu a to je sasvim drugacije od izrade stranice od nule. 

16 godina

Pitanje za kolege sa foruma za iskusne web developere: da li je prekasno početi se baviti web developmentom,konkretno, front-end-om u ranoj 36-godini? Po struci sam prvostupnik elektrotehnike,smjer informatika i trenutačno radim u firmi gdje održavam računala i mreže + 100 nekakvih drugih poslova koji nemaju veze sa informatikom, a vidim da firma ide u lošem smjeru... Imam već malog isukstva sa HTML-om i CSS-om što na faksu prije 7-8 godina, što kod kuće (FreeCodeCamp, Udemy) i front-end me je u biti uvijek i zanimao. U biti, moje je pitanje da li poduzeća primaju Junior Developere bez obzira na godine i da li se uopće isplati ulaziti u tako šta? :)

Hvala. :)

0 0 hvala 0
11 godina

@kule

Ma, druže, ne zamaraj se godinama. Ako znaš posao, upadaš. Ako ne, budeš sa vremenom naučio, pa ćeš onda upasti.

Ne gubi vrijeme na filozofije, nego samo rokaj po gradivu.

Frende, evo ti

kaj objašnjava tvoje nedomuice. Frajer zna kaj priča, dolazi iz branše.

Svi kaj ti vele da si star. Reci, O.K., ne ulazi u rasprave sa njima, te se fokusiraj samo na svoje obrazovanje.

SF-SN!

Suerte!

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
15 godina

Pozdrav svima :)

Tražim savjet...

Prije sam koristio XCache i W3 Total Cache plugin u WP instalacijama. Server je vrtio Apache 3 i PHP 5.x

Server sad vrti Apache 4 i PHP 7.1, XCache trenutno ima status: dormant, potentially dead (no release since 2014) i vidim da samo Zend Opcache ima podršku za PHP7.

Problem je što Zend Opcache nije kompatibilan sa suPHP handlerom već se preporučuje DSO PHP handler - ali njega se ne preporučuje iz sigurnosnih razloga tj. nije on nesiguran već u slučaju problema se ne može znati koji user radi problem. Naravno, čujem da su mu bolje performanse. Pa ako može neko mišljenje po tom pitanju.

Osim toga me zanima, ako instaliram DSO PHP handler (vidm da u WHM-u od PHP handleara ima ponuđeno samo cgi i suPHP, pa se vjerovatno treba instalirati DSO da i on bude dostupan za odabir) i stavim Zend Opcache, onda samo u W3 Total Cache konfiguraciji u WP stavim ništa za cachiranje stranice a bazu i stavim memcache (tako preporučuju) ili disk cache ako ima dostupno za odabri, nisam pogledao - šta kažete?

Jeli ima neko iskustvo sa ovim da može shed some light on this matter?

Edit:

Stavio sam Zend Opcache sa naredbom:

# yum install ea-php71-php-opcache

to je za PHP 7.1. a za ove ranije verzije se samo promjeni php71 u npr. php56

Ne treba DSO PHP handler već se samo uključi PHP-FPM u MultiPHP Manageru za sve stranice.

Nakon toga bi Zend Opcache trebao biti automatski uključne u W3 Total Cache pod Opcache sekcijom.

Za page, bazu i objekte sam stavio Memcache a instalirao sam ga na server sa naredbama:

yum install ea4-experimental
yum install ea-php71-php-memcache
yum install ea-php71-php-memcached
yum -y install ea-memcached
systemctl enable memcached
systemctl start memcached

Eto, stranice lete nakon toga.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 13:01 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

pozdrav, pitanjce samo u vezi licenca za kupnju templatea (theme forest etc.)

sto tocno single ili extended licence znaci?

jedna kupljena tema za jedan projekt ili? jer vidim da ima tipova koji prodaju tipa 10 template u jednom, kako onda? smijem svih 10 koristit jednom ili od svih 10 iazbrati jednu?

malo me smao to buni (kuzim jedan template za jednu uporabu, ali st je s ovima koji cijeli "pack" razlicitih template-a prodaju?)

0 0 hvala 0
14 godina
hrca02 kaže...

pozdrav, pitanjce samo u vezi licenca za kupnju templatea (theme forest etc.)

sto tocno single ili extended licence znaci?

jedna kupljena tema za jedan projekt ili? jer vidim da ima tipova koji prodaju tipa 10 template u jednom, kako onda? smijem svih 10 koristit jednom ili od svih 10 iazbrati jednu?

malo me smao to buni (kuzim jedan template za jednu uporabu, ali st je s ovima koji cijeli "pack" razlicitih template-a prodaju?)

Razlike izmedju single i extended licencemozes pogledati ovdje: https://themeforest.net/licenses/standard U vecini slucajeva ti je dovoljna single licenca.

Sto se tice template packova, to nije dopusteno od strane ThemeForesta tako da to nemoj kupovati. Osim ako ne mislis na neki pack koji se prodaje putem njihovog marketplacea, ali koliko mi je poznato nemaju takvo nesto (mislim znaju imati packove ali onda ne ubace samo template/teme nego i razne iteme sa njihovih drugih marketplacea, i za sve dobijes single licencu).

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
14 godina
neaktivan

Pozdrav forumaši,

trebao bih jednu skriptu koja će prilikom otvaranje određene stranice gledati koji je trenutno mjesec i otvarati po mjesecu određenu stranicu, tj. ako je sada Lipanje otvara link npr.: www.proba1.com, a kada bude Srpanj da otvara neki drugi link npr.: www.proba2.com...

Ili da u period od 01.01-31.01 otvara stranicu www.proba1.com, u period od 01.02-28.02 otvara stanicu www.proba2.com i tako za cijelu godinu..

Nadam se da ste skužili, pa ako netko može pomoći ili dati link na skriptu jer nisam navedeno našao.

0 0 hvala 0
14 godina

Evo ti primjer JavaScripta koji bi ti to odradio, to mozes staviti u neki index.html unutar script tagova:

var month = new Date().getMonth() + 1;

switch (month) {
  case (1) :
   window.top.location.href = 'https://www.youtube.com';
   break;
  case (6) :
   window.top.location.href = 'http://www.bug.hr/';
   break;

default:
   window.top.location.href = 'https://google.hr';
}

Mislim da ces skuziti kako kod radi, obo u zagradama iza "case" su mjeseci u godini, mozes dodati prema tom patternu za bilo koji mjesec, a ovo pod default ce se izvrsiti ako niti jedan mjesec od onih koje iznad definiras ne odgovara trenutnom mjesecu.

(╯- , -)╯︵ ┻━┻

1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
Da li neko zna da li je moguče zaraditi preko slideshare-a nedavno sam napravio tri sjajne prezentacije i postavio sam na taj servis.
https://www.slideshare.net/AmerKoki

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Izvini, ali po čemu sudiš da su sjajne prezentacije?

11 godina
neaktivan

Prezentacije su daleko od sjajnih...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trikoder organizira Symfony radionicu sa ekipom iz SensioLabsa (autora Symfonyja). Ako nekog zanima, nek škicne post :)

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Ovu sam stranicu poceo praviti prije 3 mjeseca i konancno sam je dizajnirao interesuje me zasto na mojoj stranici ima slabo posjetitelja da li se moze ikako popraviti 

http://lektirezavas.blogspot.ba

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice