Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 639.962
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Razvoj web-stranica - Rasprava

Par pitanja :D recimo napravio sam stranicu onako lokalnog sadrzaja za manje mjesto sta sve trebam poduzeti da ona ostane stabilna?Ako bi imao recimo vise stranica ili ih napravio za neke druge ljude dje bi one bile postavljene mislim na koji server

ili recimo mozes ti od kuce odrzavati recimo 10tak stranica.

Moze li neko ukrtako u crtama opisati sto sve treba uraditi web dizajner nakon sto izradi stranicu,taj mi je dio nejasan skroz.Ako bi ljudi mogli sudjelovati na toj stranici tipa forum ili nesto onda dje bi ti podatci ostali pohranjeni,koliko je vazna internet brzina,dobar hosting itd ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

kako da napravim dvije paralelno postavljene slike u backgroundu , vidio sam da ima mogucnost za dvije slike ali jedna preko druge a ja ih zelim jednu do druge

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
loky4i4 kaže...

kako da napravim dvije paralelno postavljene slike u backgroundu , vidio sam da ima mogucnost za dvije slike ali jedna preko druge a ja ih zelim jednu do druge

body{
background-image: url(slika_1.jpg), url(slika_2.jpg);
background-repeat: no-repeat, repeat;
background-size: 500px 500px, 500px 500px;
}

Igras se sa background-size dok ne dobijes ono sto zelis

16 godina

ali kako da postignem ovo ,je li to uopce moguce

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Slider i java

14 godina

Java != JavaScript...

Inače, ako ti viewport ima fiksni width, napravi sliku gdje će sredina biti te širine i to ostavi prazno, a onda sa strane staviš 2 slike.. Onda samo na body staviš background-position: center top; i trebalo bi raditi..

R.I.P. Tito Vilanova 25.04.2014. | Mes Que Un Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

znaci imam dvije slike nesto slicno kao na slici ali treba i tekst ici preko obje, default su slike u sredini kad se klikne na button 1 treba otici ovako u lijevo a kad na button 2 treba otici udesno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako moze neko da mi obasjni ukratko, kako da pokrenem kod napisan u php-u. Tipa da ja napisem u atomu u indexu.php nesto tipa "echo my name" i da mi to izbaci kao rezultat da vidim. Je li to moze uopste na prvom mjestu.

Problem je u tome sto mi se kod hajlajta samo ako je u sklopu recimo html koda u koji ubacim php kod.

Da li je bolje da skinem netbeans?

Poceo sam ucit php na codecademyu pa bi voli da mogu negdje vjezbat kod koji ucim.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
six_paths_of_pain kaže...

Ako moze neko da mi obasjni ukratko, kako da pokrenem kod napisan u php-u. Tipa da ja napisem u atomu u indexu.php nesto tipa "echo my name" i da mi to izbaci kao rezultat da vidim. Je li to moze uopste na prvom mjestu.

Problem je u tome sto mi se kod hajlajta samo ako je u sklopu recimo html koda u koji ubacim php kod.

Da li je bolje da skinem netbeans?

Poceo sam ucit php na codecademyu pa bi voli da mogu negdje vjezbat kod koji ucim.

Ako mislis dali mozes pokrenuti php lokalno onda da mozes. Posto je php server-side language onda ti treba neki server, posto radis lokalno onda ces pokrenuti lokalan server. Za to mozes korisiti WampServer(besplatan).

12 godina
neaktivan

Hvala ti, skinuo sam wamp server. Nisma odmah znao sta i kako, al nasao sam na yt kako se korsti.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo (XAMPP) je bolje od Wampa.
Multi-platform je i moze se koristiti direktno sa USB sticka.

I dont care that they stole my idea . . I care that they dont have any of their own. — Nikola Tesla
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
xZero kaže...

Btw budi oprezan kod instalacije, da si instaliraš istu verziju PHPa koju imaš na serveru gdje će kod završiti.

PHP 5.6 je lijep i brz i shiny, ali od njega niš ak je server samo 5.3 ili ne-daj-bože niže. A obično upgradeanje servera nejde tak lako, posebno ako je neki shared hosting.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
12 godina
neaktivan

Zasto je u HR tolika popularnost php-a, cini se da je 95% poslova sto sam vidio i isto toliko pitanja u vezi backenda sve php. Dok mi se cini da je vani situacija dosta drugacija, puno vise se koriste ruby, python, nodejs, itd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2015 11:34 (Irregular).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Irregular kaže...

Zasto je u HR tolika popularnost php-a, cini se da je 95% poslova sto sam vidio i isto toliko pitanja u vezi backenda sve php. Dok mi se cini da je vani situacija dosta drugacija, puno vise se koriste ruby, python, nodejs, itd.

Mislim da se oko 75% ukupnog weba vrti na PHPu, tak da je logično da se traže ljudi koji ga znaju. Uz to, sa PHPom je lagano za počet, lagano za naučiti osnove i krenuti raditi nešto konkretno. Ostali jezici su dosta teži za početnika, to je uostalom i jedan od glavnih razloga popularnosti PHPa. A od 5.3, a pogotovo od 5.5 je to već ozbiljan objektno orijentirani jezik.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2015 11:43 (Luuka).
12 godina
neaktivan

Preuzecu taj xampp, mada sad mi toliko ne znaci koji od ta dva korstim jer tek ucim php. Sto se tice pazenja na verziju, haman da oni to fino upakuju u instalere tako da tu nema problema.

0 0 hvala 0
15 godina
Luuka kaže...
xZero kaže...

Btw budi oprezan kod instalacije, da si instaliraš istu verziju PHPa koju imaš na serveru gdje će kod završiti.

PHP 5.6 je lijep i brz i shiny, ali od njega niš ak je server samo 5.3 ili ne-daj-bože niže. A obično upgradeanje servera nejde tak lako, posebno ako je neki shared hosting.

E ako uzmes dobar hosting, onda i na shared hostingu imas mogucnost izbora vise verzija PHP-a

16 godina
neaktivan

Decki, da ne otvaram novu temu, ako moze neki sajt za download free templates-a ..ono samo HTML + CSS jer moje znanje je jako ograniceno, ali trebao bih nesto sklepat da ubacim slike i tekst..da ne prckam puno oko CSS-a jer sam ispao iz toga skroz...

Hvala..

0 0 hvala 0
14 godina
B-52 kaže...

Decki, da ne otvaram novu temu, ako moze neki sajt za download free templates-a ..ono samo HTML + CSS jer moje znanje je jako ograniceno, ali trebao bih nesto sklepat da ubacim slike i tekst..da ne prckam puno oko CSS-a jer sam ispao iz toga skroz...

Hvala..

Hoće li pomoći "49 Free Responsive HTML5 CSS3 Website Templates

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 13:18 (Gale92).
16 godina

Planiram radit neki projekt u PhP-u pa me zanima dali da koristim mysql API ili PDO ( php data objects) za pristup bazama podataka ?

Dali korištenje mysql API-a već zastarjeli način ?

"Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life."
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AmonZero kaže...

Planiram radit neki projekt u PhP-u pa me zanima dali da koristim mysql API ili PDO ( php data objects) za pristup bazama podataka ?

Dali korištenje mysql API-a već zastarjeli način ?

mysql se ne bi trebao koristiti, možeš koristiti mysqli ili PDO

15 godina
neaktivan

Koliko bi koštala izrada višejezične stranice? Web je napravljen na HRV, sad ga treba prevesti i postaviti i na ENG. Ukupno teksta ima za 3 kartice (cca 4500 znakova).

TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac

0 0 hvala 0
17 godina
razvan_rat kaže...

Koliko bi koštala izrada višejezične stranice? Web je napravljen na HRV, sad ga treba prevesti i postaviti i na ENG. Ukupno teksta ima za 3 kartice (cca 4500 znakova).

Koristiš CMS ili je čisti html?

15 godina
neaktivan

Čisti HTML.

Odmah da nadodam i drugo pitanje - koliko bi koštala implementacija nekog CMS sustava. Znam da bi se to moglo izračunati kroz moju satnicu i da odredim potrebno vrijeme za izradu, ali me zanima neka općenita cijena.

17 godina
razvan_rat kaže...

Čisti HTML.

Odmah da nadodam i drugo pitanje - koliko bi koštala implementacija nekog CMS sustava. Znam da bi se to moglo izračunati kroz moju satnicu i da odredim potrebno vrijeme za izradu, ali me zanima neka općenita cijena.

Sve ovisi o kakvom se webu radi. Pošto oboje znamo da ćeš napraviti c/p hrvatske stranice na engleski i samo unijeti novi tekst. Ovisi i o početnoj cijeni koliko si naplatio web. Normalno da ne može biti jednaka početnoj cijeni. Koliko si mislio uzeti?

15 godina
neaktivan

Riješeno je to :)

Ali sada je nešto drugo.

Web ima CMS (GetSimple CMS) i treba isto prijevod. 2 jezika s time da je engleski glavni i stranica se otvara na engleskom, a onda postoji još mogućnost odabira hrvatskog. Kako to napraviti? 

17 godina
razvan_rat kaže...

Riješeno je to :)

Ali sada je nešto drugo.

Web ima CMS (GetSimple CMS) i treba isto prijevod. 2 jezika s time da je engleski glavni i stranica se otvara na engleskom, a onda postoji još mogućnost odabira hrvatskog. Kako to napraviti? 

želiš napraviti meni s odabirom ili? imaš neki primjer?

16 godina

ucim sql pa si uz to planiram napraviti kao neki control panel ,e sad me zanima kako da se rijesim greške , dobio sam error function name must be string kod ovog boldanog

<html>
<body>
<h2>Administrator Control Panel</h2>
<form method="post" action="db.php">
<p>Username</p>
<input type="text" name="user">
<p>Password:</p>
<input type="password" name="password"><br><br>
<input type= "submit" name="conn" value="Connect"><br><br>
<input type= "submit" name="disconn" value="Disconnect">
</form>
<?php
$server = "127.0.0.1";
$user = $_POST("user");
$password = $_POST("password");
EDIT: kakvu sitnicu nisam uspio vidjeti .. hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 23:59 (loky4i4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

ucim sql pa si uz to planiram napraviti kao neki control panel ,e sad me zanima kako da se rijesim greške , dobio sam error function name must be string kod ovog boldanog

<html>
<body>
<h2>Administrator Control Panel</h2>
<form method="post" action="db.php">
<p>Username</p>
<input type="text" name="user">
<p>Password:</p>
<input type="password" name="password"><br><br>
<input type= "submit" name="conn" value="Connect"><br><br>
<input type= "submit" name="disconn" value="Disconnect">
</form>
<?php
$server = "127.0.0.1";
$user = $_POST("user");
$password = $_POST("password");
$conn = " " ;
if(isset($_POST["conn"])){
$conn = mysqli_connect ($server, $user, $password);
if(!$conn){
die("Connection failed : " . mysqli_connect_error);
}
echo "Connected successfully!";
}
if(isset($_POST["disconn"])){
error_reporting(E_ALL ^ E_WARNING);
mysqli_close($conn);
echo "<br>";
echo "Disconnected.";
}

?>
</body>
</html>

$_POST je varijabla tipa array, a elementima arraya pristupaš sa [].

Dakle ide $_POST['user'] itd.

14 godina
neaktivan

Pozdrav

oprostite sto upadam ovako kao padobranac, ali dobili smo zadatak da kao razred podijeljen u timove tj 3 tima da svatko napravi web stranicu nista sad ekstremno ali da se napravi bar nesto.

2 razred smo, smjer teh. za racunalstvo dosad nismo nista radili u vezi web stranica, jedino programiranje nam nije lose dosta je jaci ovaj novi program.

uglavnom trebamo napraviti web stranicu na neku temu npr gamjerska str, djecja str il nesto tako.

sta predlazete u cemu da napravimo tu web stranicu? neki savjeti za pocetak i slicno.

puno hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Iron13 kaže...

Pozdrav

oprostite sto upadam ovako kao padobranac, ali dobili smo zadatak da kao razred podijeljen u timove tj 3 tima da svatko napravi web stranicu nista sad ekstremno ali da se napravi bar nesto.

2 razred smo, smjer teh. za racunalstvo dosad nismo nista radili u vezi web stranica, jedino programiranje nam nije lose dosta je jaci ovaj novi program.

uglavnom trebamo napraviti web stranicu na neku temu npr gamjerska str, djecja str il nesto tako.

sta predlazete u cemu da napravimo tu web stranicu? neki savjeti za pocetak i slicno.

puno hvala 

Adobe DreamWeaver, odličan za rad s običnim webstranicama koji bi trebale izgledati lijepo i funkcionalno 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice