Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 646.558
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
tLeon kaže...

Zasto uzimas samo width? Uzmi i height. Racunaj si da ti u mobilnu verziju udju i manji tableti. Ovo je super stranica koja nudi da si pregledas kako ti str izgleda na razlicitm ekranima, a i besplatno je.  

Evo ovo sam ti napp za iPhone5, sad si napravi i za 4,3... jer imaju razlicitu visinu ekrana, i naravno za ostale mobitele. Ja bi na tvom mjestu ovakvu jednu skriptu stavio pod index da se odma redirecta mobiteli/tableti/komp na svoje stranice/pod domene.

Po meni i nije baš super jer moraš svaki put napraviti upload sajta na host. Postoji jedan puno bolji alat za testiranje - Responsive design testing tool

I Firefox ima u sebi responsive design view CTRL + Shift + M, a od nedavno i Chrome ima emulator za testiranje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 18:02 (Ivan M.).
12 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...
tLeon kaže...

Zasto uzimas samo width? Uzmi i height. Racunaj si da ti u mobilnu verziju udju i manji tableti. Ovo je super stranica koja nudi da si pregledas kako ti str izgleda na razlicitm ekranima, a i besplatno je.  

Evo ovo sam ti napp za iPhone5, sad si napravi i za 4,3... jer imaju razlicitu visinu ekrana, i naravno za ostale mobitele. Ja bi na tvom mjestu ovakvu jednu skriptu stavio pod index da se odma redirecta mobiteli/tableti/komp na svoje stranice/pod domene.

Po meni i nije baš super jer moraš svaki put napraviti upload sajta na host. Postoji jedan puno bolji alat za testiranje - Responsive design testing tool

I Firefox ima u sebi responsive design view CTRL + Shift + M, a od nedavno i Chrome ima emulator za testiranje.

Ovo je zgodno nisam to nikad jos vidio, bas mi se svidja. Hvala!

14 godina
Razvoj web-stranica - Rasprava

Oprostite ako je {#} al me zanima gdje mogu pronaći pdf ove knjige{#}

0 4 hvala 0
14 godina

Može li se Foundation 5 SASS koristiti bez Node.js-a? Radim jedan projekt i treba mi framework, ali ne bih se htio zahebavati s Nodeom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možeš skinut s github-a https://github.com/zurb/foundation ali je ovo rigidno riješenje. 
Ako imaš ruby ili node na mašini instaliran to ti je 2min posla da skineš i postaviš projekt strukturu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 19:35 (divac).
14 godina

Ako ima Ruby, može bez Nodea?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nažalost za zadnju verziju ćeš trebati Node. Gledao sam sad na ruby gems i nema zadnje verzije Foundationa nego je neka malo starija verzija(izgleda da nitko nije update radio).
Ne znam što ti preferiraš ali node.js se isplati definitivno instalirat, nemaš nikave zezancije(trebat će ti malo komandne linije i to je sve).
Guglaj malo o Yeoman,Grunt,Bower.Ako koristiš u projektima dosta framework-ova definitivno se isplati naučit koristit ove stvari.

0 0 hvala 1
14 godina

Ma ne trebaju mi ti JS frameworci (još), radim PHP aplikaciju u svom frameworku, a ovo mi je samo da brže CSS uradim i da imam neku podlogu tako da sam se skrpao s Foundationom 4, radi posao kako treba.. U svakom slučaju, hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pokušao sam malo na tuts+ učiti jQuery ali spominju se varijable i funkcije... Trebam li naučiti prvo barem osnove Javescripta pa se onda uhvatiti u koštac s jQuery-jem?

When all else fails - crowbar the fucker

0 0 hvala 0
14 godina
username kaže...

Pokušao sam malo na tuts+ učiti jQuery ali spominju se varijable i funkcije... Trebam li naučiti prvo barem osnove Javescripta pa se onda uhvatiti u koštac s jQuery-jem?

Pa bilo bi pozeljno, da.

WordPress ❤
14 godina
neaktivan

pozdrav imam jedan zahtjev u mysql-u, hocu selektirati odredjeni razred pa nakon toga hocu poredati po ocjene/ucenici i odabrati najveci

ak netko ima ideju kak bi mogao... dobro bi mi dosla :D

0 0 hvala 0
17 godina
golatificon kaže...

pozdrav imam jedan zahtjev u mysql-u, hocu selektirati odredjeni razred pa nakon toga hocu poredati po ocjene/ucenici i odabrati najveci

ak netko ima ideju kak bi mogao... dobro bi mi dosla :D

Nisam skužio što hoćeš i jeli u pitanju samo jedna tabela?

Ovo su ti naredbe koje moraš koristiti:

SELECT  table  // odaberi tabelu

ORDER BY  ocjene DESC  // poredaj po ocjenama od najveće ka manjoj
LIMIT 1 // vrati samo jedan / prvi rezultat 

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2014 10:07 (Nix).
14 godina
neaktivan

Hocu ORDER BY ocjene/ucenici( ocjene podjeljeno sa ucenici, tj koliko 1 ucenik ima ocjenu u razredu) ako je moguce bez kreiranja nove tablice u kojoj bih to prethodno stavio

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2014 12:06 (golatificon).

0 0 hvala 0
17 godina

Gdje su ti smještene ocjene svakog pojedinačnog učenika?

Normalna relacijska baza podataka izgledala približno ovakvo, svaki učenik pohađa više predmeta ( tabela ucenik), svaki predmet sluša više učenika (tabela predmet), i svaki učenik ima više ocjena iz jednog predmeta (tabela ocjene).

u ovom slučaju jednostavno uradiš tri upita

kako bi dobio ID predmeta  SELECT * FROM predmet AS Predmet  WHERE Predmet.naziv = "Povijest";

kako bi dobio ID učenika    SELECT * FROM ucenik AS Ucenik WHERE Ucenik.ime = "Pero" AND Ucenik.prezime = "Ždero"; 

na kraju

SELECT * FROM ocjene AS Ocjene

WHERE Ocjene.ucenik_id = Ucenik.id AND Ocjene.predmet_id = Predmet.id

ORDERBY Ocjene.ocjena DESC

LIMIT 1.

Tvoj upit vraća najveću ocjenu za učenika i predmet koji pohađa, u ovom slučaju Pero Ždero iz povjesti ima  jedinicu :)

Many to Many Many to Many
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2014 15:38 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam jedan problem koji nikako ne mogu riješiti. Naime, uređujem svoju stranicu: Link

Koristim Wordpress i zelim da bude dostupna u vecini svjetskih jezika, no imam problem sa Home Pageom. Sve stranice mi se žele prevesti kada stisnem na željeni jezik, no ne znam kako bih podesio da mi se i home page promijeni prilikom odabira stranog jezika. Problem je što je home page "jedinstven" i za bilo koji odabrani jezik mi ostaje i dalje engleski. Ne znam kako to promijeniti. Molim ako mi netko može pomoći.

EDIT: Rješeno!

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 14:55 (peterstern9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa objasni kako si riješio, možda nekome pomogneš

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ovako izgleda jedan dio moje stranice koja se radi. Moje ptianje je ovo gdje mi piše Sezona 1 Epizoda01,02 i svi ostali kvadratici to sam ja sam uređivao slike. ali mi nisu iste na jednoj su slova prevelika na drugoj premala. Htio sam pitati dali postoji neka stranica koja ima vec takve slike.ili neki program gdje ja mogu baš na istom djelu na svakoj slici napisati "Sezona 1 Ep..." Ako me netko razumije? :/

"Možemo upotrebljavati najrazličitija dostignuća tehnologije, no ako su bez srca, nehumana - ostavimo ih po strani."
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A zasto bi to radio pomocu slika kada isto slozis u CSS-u za 1 minutu, da ne spominjem kako ce se brze loadati i kako je 100 puta jednostavnije kasnije editirati/mijenjati.

WordPress ❤
12 godina
OriginalEXE kaže...

A zasto bi to radio pomocu slika kada isto slozis u CSS-u za 1 minutu, da ne spominjem kako ce se brze loadati i kako je 100 puta jednostavnije kasnije editirati/mijenjati.

zato jer mi nema templates za skinuti nego samo za editirati odmah

"Možemo upotrebljavati najrazličitija dostignuća tehnologije, no ako su bez srca, nehumana - ostavimo ih po strani."
14 godina
zviznemte kaže...
OriginalEXE kaže...

zato jer mi nema templates za skinuti nego samo za editirati odmah

Hebo me pas ako sam te išta razumio

11 godina
protjeran

jel bi mi netko malo pomogao urediti web stranicu? Hvala

http://www.balkan-portal.com.hr/
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Imam jedan veliki problem/dvojbu. Puno ljudi mi je reklo različite odgovore pa više nisam siguran tko govori istinu, a tko ne. Zato bih bio izrazito zahvalan kad bi mi netko iskusniji to mogao pojasniti.

Napravio sam .com domenu prije 2 tjedna i planiram raditi kvalitetan SEO. Problem je u tome što ja ne želim rangirati svoju web stranicu na google.com, nego na google.co.in (Indija). Koristeći Google Webmasters Tool sam promijenio Geotargeting svoje stranice na Indiju, ali nisam siguran da li je to 100% dovoljno da se natječem (rangiram) na google.co.in ? Kada radim backlinkove i SEO, ne želim da mi se diže rang na google.com nego samo na google.co.in.  Da li je dovoljno promijeniti Geotargeting sa Google Webmasters Tool-om ili trebam napraviti nešto drugo?

Neki ljudi su mi rekli da bih trebao napraviti potpuno novu .in domenu ako se želim rangirati na google.co.in, a da .com ne valja i teško ju je rangirati na google.co.in, da li je to istina?
Isto tako su mi rekli da bih trebao koristiti indijske backlinkove, a ne bilo kakve.

Bilo kakva sugestija, savjet ili pomoć su dobrodošli. Puno hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Pozdrav,

Imam jedan veliki problem/dvojbu. Puno ljudi mi je reklo različite odgovore pa više nisam siguran tko govori istinu, a tko ne. Zato bih bio izrazito zahvalan kad bi mi netko iskusniji to mogao pojasniti.

Napravio sam .com domenu prije 2 tjedna i planiram raditi kvalitetan SEO. Problem je u tome što ja ne želim rangirati svoju web stranicu na google.com, nego na google.co.in (Indija). Koristeći Google Webmasters Tool sam promijenio Geotargeting svoje stranice na Indiju, ali nisam siguran da li je to 100% dovoljno da se natječem (rangiram) na google.co.in ? Kada radim backlinkove i SEO, ne želim da mi se diže rang na google.com nego samo na google.co.in.  Da li je dovoljno promijeniti Geotargeting sa Google Webmasters Tool-om ili trebam napraviti nešto drugo?

Neki ljudi su mi rekli da bih trebao napraviti potpuno novu .in domenu ako se želim rangirati na google.co.in, a da .com ne valja i teško ju je rangirati na google.co.in, da li je to istina?
Isto tako su mi rekli da bih trebao koristiti indijske backlinkove, a ne bilo kakve.

Bilo kakva sugestija, savjet ili pomoć su dobrodošli. Puno hvala unaprijed!

google kaže ovo: 

1. Make sure you have the TLD for that country.

2. Make sure you have local content in that laungage for the country.

3. Make sure in webmaster tools you target that country.

4. Make you have links from that country, i.e geo specific.

5. Server location/IP adress from that country (neka ti je web host provider iz Indije) 

~23 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 22:39 (kakapo).
13 godina
neaktivan

Od svega navedenog imam samo 3., eventualno bih mogao nabaviti 5.
Stranica je na engleskom, ali u Indiji je jedan od službenih jezika engleski {#}

Što biste mi savjetovali onda, da ostajem na .com na 3. ili da radim novu .in domenu?

15 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Od svega navedenog imam samo 3., eventualno bih mogao nabaviti 5.
Stranica je na engleskom, ali u Indiji je jedan od službenih jezika engleski {#}

Što biste mi savjetovali onda, da ostajem na .com na 3. ili da radim novu .in domenu?

.in 

zašto - možda si i sam primjetio da su .hr domene popularnije u RH od .com - i daleko popularnije od primjerice .de

Uostalom, defaultna google domena u RH je google.hr a ne google.com, zar ne? I mislim da je upravo lokalizirana domena možda i najključnija u cijeloj priči

~23 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
12 godina
neaktivan

Da li neko koristi cakePHP framework. Radim sa njim pola godine i stvarno sam impresioniran. Od queryja, import-a, funkcija, debbugera... Stvarno je extra i svakome bi ga preporucio :)

Par nekih screenshota od mog prvog sajta uradjenog u cakephp..

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 15:38 (shoT).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
shoT kaže...

Da li neko koristi cakePHP framework. Radim sa njim pola godine i stvarno sam impresioniran. Od queryja, import-a, funkcija, debbugera... Stvarno je extra i svakome bi ga preporucio :)

Par nekih screenshota od mog prvog sajta uradjenog u cakephp..

Koristim CakePHP od verzije 1.1 tj 2008  godine.

No polako ga napuštam bacam se na nove tehnologije MEAN

Imaš odličanu opensource bootstrap admin themu http://almsaeedstudio.com/

ovo je projekt na kojemu upravo radim sa cakephp :

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 21:08 (Nix).
15 godina

Može li mi netko reći razliku između Frameworka i APIja?

Moje će ideje jednoga dana pokretati svijet! Ne postoji zastava dovoljno velika da prekrije nevine ljudske žrtve!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice