Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 646.311
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Razvoj web-stranica - Rasprava

nemam vremena a i nije topic ovdje ulaziti u te rasprave ali to što si poslao je ono što svaki template ima. ako govoriš o dizajnu slajdova koji se gore vrte onda to više nema veze sa web dizajnom. šta je unikatno u ovom dizajnu? slajd na vrhu, par modula dolje, i par sa strane...

Nove Tehnologije

0 0 hvala 0
17 godina

nije ni responzivan. stvarno pravi web za današnje vrijeme.

Nove Tehnologije

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

koja je po vama cijena za napravit wp site s gotovom temom?

"Tko leti vrijedi,tko vrijedi leti,tko ne leti,ne vrijedi!" by Grunf
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 14:36 (osvit).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

Do 1000kn.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan
Vuce kaže...

nemam vremena a i nije topic ovdje ulaziti u te rasprave ali to što si poslao je ono što svaki template ima. ako govoriš o dizajnu slajdova koji se gore vrte onda to više nema veze sa web dizajnom. šta je unikatno u ovom dizajnu? slajd na vrhu, par modula dolje, i par sa strane...

Ti si prvi krenuo s raspravom, a sad se izvlačiš.

A razlog zašto se izvlačiš je zato što neznaš koja je razlika između web dizajna i postavljanje gotovih tema. Da znaš ne bi je ni započeo.

14 godina
odjavljen

vidio sam na hostgatoru, pod baby paket, unlimited broj websiteova možeš hostat {#} kakva su vaša iskustva s hostgatorom?

meni su gotove teme zakon mogao bi stalno radit to bez spavanja{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 14:45 (osvit).

0 0 hvala 0
17 godina

Kad se plati da ti neko napravi stranicu. Jel to bude ono, jednokratno, ili načelno traže da ostanu vezani uz održavanje?

coffeeeffect.blogspot.com - mali blog sa recenzijama serija, filmova, igara
13 godina
neaktivan
Ovisi kako se dogovorite, ako ti treba održavanje, onda ćeš tražiti nekoga tko će to moći nakon što ti napravi stranicu.
17 godina

Ma vjerujem da bi ja mogao kasnije sve sam. Samo nemam vremena radit sad sve up from scratch.

A htio bih jedan portal napravit i pokrenut. Kupit ću domenu.

coffeeeffect.blogspot.com - mali blog sa recenzijama serija, filmova, igara
12 godina
osvit kaže...

2000-4000 kn.

14 godina
odjavljen
Syke kaže...
osvit kaže...

2000-4000 kn.

to majstore i ja tako mislim {#}

15 godina
odjavljen
Syke kaže...

2000-4000 kn.

Ide i za 50k.

14 godina
odjavljen

ne dam svoje ispod 3 {#}

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa ne moraš ti dat ispod 3000. Pitanje koliko će ti netko drugi htjet dat za tvoje.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Napisao sam ti već jednom, kad daš link onda će ti se moći procijeniti koliko vrijedi taj tvoj "rad", do tog vremena suzdrži se suvišnih komentara...

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
neo.gz kaže...

Napisao sam ti već jednom, kad daš link onda će ti se moći procijeniti koliko vrijedi taj tvoj "rad", do tog vremena suzdrži se suvišnih komentara...

Slušaj ...  ne obračaj mi se, nitko tebe ništa ne pita...ostalima hvala na odgovorima i ljubaznosti i susretljivosti

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 19:27 (osvit).
16 godina
mantolic kaže...

http://www.art4web.sk/en 

Da vidim tih 10 tema koji su identični?

<off>

Da, jer bijela stranica sa pokojom rozom riječju i nasumično pljusnutim "proljetnim" bojava koje zapravo nemaju apsolutno nikakvu poveznicu sa samim sadržajem sitea je tako orginalno i nikad viđeno...

</off>

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
12 godina
alankish kaže...
Syke kaže...

2000-4000 kn.

Ide i za 50k.

Ide za koliko želiš da ide. :) Mislim, ako se prepravlja tema, kod, tako da od WPa ostane WP naziv onda ide i za više, sve je to individalno.

13 godina
neaktivan
osvit kaže...

Slušaj ...  ne obračaj mi se, nitko tebe ništa ne pita...ostalima hvala na odgovorima i ljubaznosti i susretljivosti

Pitanje je ekvivalent onome iz 90-ih - "imate li kompjutora? - imamo! -pa pošto su?". Sve zavisi šta si radio, kolega traži link na tvoj rad, pa ti ekipa iz teme može reći koliko bi trebao tražiti za tu stranicu. Nema potrebe za ljutnjom. Ne možeš ti nikome zabraniti da ti se obraća.

14 godina
odjavljen

Dobio sam odgovor puno hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 20:16 (osvit).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Napravio sam stranicu za jednu školu, cilj mi je to iskodirati kako bih bolje naučio kodirati. Što mislite o designu, što da promijenim prije nego što krenem kodirati?

Flat: http://i.imgur.com/NaBbPAh.jpg

Gradient: http://i.imgur.com/MKcNqOT.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 23:03 (Defa.psd).
14 godina

Ja bih promijenio font... Roboto ili PT Sans..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Jquery pitanje

Bok ljudi, imam jedno pitanje koje ćete vi experti sigurno riješiti.

Pravim skriptu za lagano dodavanje ključnih riječi (tags). Skripta je zamišljena da kao izvor ključnih riječi koristi podatke iz multiple select form element. Ključne riječi u odnosu na post su u HABTM vezi.

Svaka opcija označena sa selected ima svoj balon, svaki taj balon na sebi ima x dugme koje na klik poziva funkciju za uklanjanje tog balona i deselektuje istu vrijednost u select elementu.

Ovo dobro radi kada recimo učitam stranicu za uređivanje članka, gdje su selektovane vrijednosti učitane po defaultu. No, ako pomoću jquery koda dodam u form select element 

<option value="44" selected="selected">Nova vrijednost</option>

i kreiram odgovarajući balon 

<span class="label" >Nova vrijednost<a href="#" id="44">x</a></span>

i onda želim  ukloniti novokreirani balon i deselektirati opciju u formi, klikom na x scripta ne radi.

evo koda, koji bi trebao biti plugin.

http://pastebin.com/NW8QDiKu

sličica kako to izgleda

Koliko kužim, scripta ne registrira dinamički dodane elemente..

Pomoć je dobrodošla, nisam do sada radio ove stvari . Hvala

Riješeno!

potrebno koristiti  .delegate()

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 21:29 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo jedno kratko pitanje, dva. 

Pričao sam s jednom curom, i kaže da su nju na faksu učili, tj. govorili su kako će vjerojatno u životu više puta uzeti nekakvu skoro dovršenu stranicu, uzeti njen kod, pa ju onda po sebi sašiti u ne znam, notepad++, sad, mene zanima radite li i vi tako? Ili vi idete od nule? Ako uzimate već skoro gotove stranice, gdje ima besplatnih? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Samo jedno kratko pitanje, dva. 

Pričao sam s jednom curom, i kaže da su nju na faksu učili, tj. govorili su kako će vjerojatno u životu više puta uzeti nekakvu skoro dovršenu stranicu, uzeti njen kod, pa ju onda po sebi sašiti u ne znam, notepad++, sad, mene zanima radite li i vi tako? Ili vi idete od nule? Ako uzimate već skoro gotove stranice, gdje ima besplatnih? 

Ako pod "skoro dovrsenu stranicu" mislis na neki framework ili cms onda da, tako se sad radi u 90% slucajeva.

15 godina
neaktivan

Pa iskreno, nisam se susretao s tim, niti nešto slično, pa ti ne mogu točno u detalj reći, ali pretpostavljam da znaš na što mislim. Jer je baš to rekla da se tako radi u 90 posto slučajeva, a i dalje ispadne dobro. Mene zanima postoji li nekakve stranica gdje bih mogao uzeti to, i onda u notepad++ dovršiti onako kako meni treba, i urediti? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Nix kaže...

Jquery pitanje

Bok ljudi, imam jedno pitanje koje ćete vi experti sigurno riješiti.

Pravim skriptu za lagano dodavanje ključnih riječi (tags). Skripta je zamišljena da kao izvor ključnih riječi koristi podatke iz multiple select form element. Ključne riječi u odnosu na post su u HABTM vezi.

Svaka opcija označena sa selected ima svoj balon, svaki taj balon na sebi ima x dugme koje na klik poziva funkciju za uklanjanje tog balona i deselektuje istu vrijednost u select elementu.

Ovo dobro radi kada recimo učitam stranicu za uređivanje članka, gdje su selektovane vrijednosti učitane po defaultu. No, ako pomoću jquery koda dodam u form select element 

<option value="44" selected="selected">Nova vrijednost</option>

i kreiram odgovarajući balon 

<span class="label" >Nova vrijednost<a href="#" id="44">x</a></span>

i onda želim  ukloniti novokreirani balon i deselektirati opciju u formi, klikom na x scripta ne radi.

evo koda, koji bi trebao biti plugin.

http://pastebin.com/NW8QDiKu

sličica kako to izgleda

Koliko kužim, scripta ne registrira dinamički dodane elemente..

Pomoć je dobrodošla, nisam do sada radio ove stvari . Hvala

Riješeno!

potrebno koristiti  .delegate()

http://harvesthq.github.io/chosen/

Pod multiselect. To je ono što tražiš. (Multiple Select with Groups)

Ad astra peronospora
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 21:34 (Bypass).
17 godina

@Baypass, da sličano tome.  Stavio sam rješenje na pastebin,  kod na liniji 30  nije radio dobro, na liniji 38 je kod koji radi perfektno.

gledao sam taj plugin ranije. meni trebaju sljedeće radnje:

1. neke ključne riječi se nalaze u bazi podataka 
  2. backend kod kreira multiple select listu
  3. jquery pretvara select listu u tag balončiće
  4. korisnik za svoj članak bira ključne riječi tipkajući ih u text polju, ako se ne nalaze u listi, na enter novu riječ sprema u bazu (ajax)
  5. ukoliko je uspješno spremljena, jquery dodaje novu vrijednost u listu i kreira balončić
  6. korisnik klikom na dugme može ukloniti / deseletirati ključnu riječ.

Nisam do sada radio ove jquery plugine, no zadnjih dana sam tražio i našao razne, ali uvijek nešto fali :D  meni treba da je kompatibilno sa cakephp html kodom. Zato sam se odlučio na ovu radnju :)

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Nix kaže...

@Baypass, da sličano tome.  Stavio sam rješenje na pastebin,  kod na liniji 30  nije radio dobro, na liniji 38 je kod koji radi perfektno.

gledao sam taj plugin ranije. meni trebaju sljedeće radnje:

1. neke ključne riječi se nalaze u bazi podataka 
  2. backend kod kreira multiple select listu
  3. jquery pretvara select listu u tag balončiće
  4. korisnik za svoj članak bira ključne riječi tipkajući ih u text polju, ako se ne nalaze u listi, na enter novu riječ sprema u bazu (ajax)
  5. ukoliko je uspješno spremljena, jquery dodaje novu vrijednost u listu i kreira balončić
  6. korisnik klikom na dugme može ukloniti / deseletirati ključnu riječ.

Nisam do sada radio ove jquery plugine, no zadnjih dana sam tražio i našao razne, ali uvijek nešto fali :D  meni treba da je kompatibilno sa cakephp html kodom. Zato sam se odlučio na ovu radnju :)

Jedno rješenje ti je da koristiš typeahead ili nešto slično. Dakle povuče sve tagove iz baze podataka i kreira js za typeahead. Koje ne postoje, kod submita se provjerava i sprema u bazu.

Imaš tonu primjera u bootstrapovim temama na themeforestu. Dakle kombinacija typeahead sa choosenom i backendom. I problem rješen. js par linija.

Ad astra peronospora
16 godina
odjavljen
turbojc kaže...

Pa iskreno, nisam se susretao s tim, niti nešto slično, pa ti ne mogu točno u detalj reći, ali pretpostavljam da znaš na što mislim. Jer je baš to rekla da se tako radi u 90 posto slučajeva, a i dalje ispadne dobro. Mene zanima postoji li nekakve stranica gdje bih mogao uzeti to, i onda u notepad++ dovršiti onako kako meni treba, i urediti? 

Nekad se više isplati (vremenski) ići od nule nego prepravljati tuđe gluposti. Ja sam nekidan potrošio pola sata na glupi footer sa milijun css klasa (damnit, koliko footer može biti kompliciran?) da bi na kraju obrisao sve, napravio svoj u doslovce 5 minuta (dva diva, 4 paragrafa, 3 linka i background na repeatu) i na kraju dobio točno ono što sam tražio u 15x manje koda i komplikacija.

Ovisno od slučaja do slučaja, ponekad je dovoljno prekrojiti template (themeforest, bootstrap primjeri i sl.), nalijepiti neke svoje elemente i gotovo. Ali prepravljati nešto što "izgleda" kao traženi element, ne. Ako nije 95% gotovo, nekad je zbilja lakše krenuti od nule. Ako ništa, bude urednije - CSS se ne učitava iz inlinea, headera i 3 eksterna stylesheeta.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice