Razvoj web gl

poruka: 9
|
čitano: 1.880
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Razvoj web gl.Nadam se da nisam jedini koga ovo za

Koja su nova saznanja o web gl ako ko od forumasa zna!!!

androsije

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Razvoj web gl.Nadam se da nisam jedini koga ov

Baš sam neki dan služao neku prez o WebGl-u i mogu ti reći da sam ostao šokiran s mogućnostima. Radi jako dobro, testirao sam izradu osnovnih modela/animacija na slabijim računalima i radilo bez trzaja.

15 godina
neaktivan
Nilturion kaže...

Baš sam neki dan služao neku prez o WebGl-u i mogu ti reći da sam ostao šokiran s mogućnostima. Radi jako dobro, testirao sam izradu osnovnih modela/animacija na slabijim računalima i radilo bez trzaja.

Nisu perfomanse WebGL-a kao API-ja problem, nego njegov pozadinski programski jezik koji to sve skupa pokreće - odnosno javascript. Desktop aplikacije koriste npr. OpenGL i C ili C++ koji se dobro kompajliraju u nativni kod te su i veoma brzi. WebGL je zapeo sa javascriptom koji baš i nije prvobitno bio osmišljen za takve stvari tako da tu ima svakakvih anomalija koje variraju od browsera do browsera.

Osobno mislim da je to silovanje jezika, ali dok radi dovoljno brzo i dok ja ne moram kuckati takav kod neću se žaliti.

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 21:39 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Nilturion kaže...

Nisu perfomanse WebGL-a kao API-ja problem, nego njegov pozadinski programski jezik koji to sve skupa pokreće - odnosno javascript. Desktop aplikacije koriste npr. OpenGL i C ili C++ koji se dobro kompajliraju u nativni kod te su i veoma brzi. WebGL je zapeo sa javascriptom koji baš i nije prvobitno bio osmišljen za takve stvari tako da tu ima svakakvih anomalija koje variraju od browsera do browsera.

Osobno mislim da je to silovanje jezika, ali dok radi dovoljno brzo i dok ja ne moram kuckati takav kod neću se žaliti.

Slažem se s time, recimo ne radi u IE bez određenih pluginova i rečeno mi je da mora raditi u HTML 5, ali svejedno bi preporučio za isprobavanje nekih osnova 3d modeliranja i slično.

12 godina
neaktivan
Razvoj web gl

Posto imam znanje  ko web dizajner,autodesk maya.Sto bi trebo upisat da naucim taj web gl cod.

jel mozda za upisat web programera posto mi treba java script

ili nest drugo

androsije

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Razvoj web gl
androsije kaže...

Posto imam znanje  ko web dizajner,autodesk maya.Sto bi trebo upisat da naucim taj web gl cod.

jel mozda za upisat web programera posto mi treba java script

ili nest drugo

Programiranje u javascriptu svakako trebaš znati, a moraš i sa osnovnom matematikom koja se koristi za 3d grafiku biti upoznat. Te na kraju pomaže i ako već znaš opengl, jer je webgl nastao iz njega. Ne znam kakav bi smjer mogao upisati i gdje koji bi te temeljito naučio javascriptu. Možda se javi netko tko zna...

Konvertirani NeHe-ovi tutoriali:

http://learningwebgl.com/blog/?page_id=1217

Neke demonstracije:

http://media.tojicode.com/q3bsp/

http://www.webgl.com/category/webgl-tutorials/

0xBADC0DE
12 godina
neaktivan
Hvala ti!!!!

Stvarno si me spasio!!!!

androsije

0 0 hvala 0
17 godina
Razvoj web gl

Predlazem da bacis oko i na three.js http://mrdoob.github.com/three.js/

Na ovoj stranici imas linkove za dalje...

S2, CM10.1 MCM vsync - Android 4.2.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Razvoj web gl

ej jel postoje kakve radionice ili seminari na temu web gl ili three.js

androsije

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: