PostGIS Help

poruka: 2
|
čitano: 1.123
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
PostGIS Help

Poz,
Upoznajem se s Postgisom , radim neku mapu preko openlayersa i postgre baze podataka, i sad me zanima postoji li neka funkcija u PostGISu da ja kad kliknem na random mjesto na mapi ona izračuna najbližu točku ili marker definiran koordinatama(naravno od svih markera sto sam prije definirao).
Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: PostGIS Help

Ne možeš se direktno spojiti pomoću JScripta na Postgres, moraš koristiti neki servis koji je prije baze.
Što se tiče funkcije u PostGIS-u za tvoj problem, postoji jednostavno riješenje koje nije baš dobro za veliki set podataka jer koristi ORDER BY s funkcijom i index tu baš ne utječe previše.

SELECT ST_AsText(the_geom) FROM neka_tablice ORDER BY ST_Distance(the_geom, ST_GeomFromText('POINT(15 45)', 4326)) LIMIT 1
(ovo sam pisao napamet, ali trebalo bi raditi)

Ako želiš malo bolje riješenje pogledaj ove linkove: link1, link2

Nije mi točno jasno na koji način dobivaš kartu iz Postgres-a? Potreban ti je neki katorgrafski servis koji će renderirati kartu (WMS,WMS-C,TMS ...) ili slati vektorske podatke (WFS) ili nešto custom da bi Openlayers to mogao prikazati. Probaj Geoserver, on je dosta jednostavan za početnike i podržava sve što ti je potrebno za početak.

Što se tiče tvog upita na bazu, ja bi to riješio sa nekom cgi skriptom koja bi mi vratila rezultat. Ali vjerojatno postoji još nekih načina.

Uglavnom, nije nešto za što postoji gotovo riješenje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice