Pomoć oko jednostavne stranice

poruka: 22
|
čitano: 2.165
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Pozdrav,kao što sam rekao u naslovu stranica je jednostavna povremeni postovi,malo slika i to je to.
Pitanje bi bilo šta da radim HTML radim solidno(radio sam neke stranice ali bezveze)pa bi u njemu volio napravit tu stranicu,ali imam problem cijela stranica bi trebala biti u tabeli.
Tabele znam kada treba napraviti malutabelu kao raspored časova.

Kolika bi trebala biti visina tabele u pikselima kao i širina,ili je blog bolje riješenje?

SENAID

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko jednostavne stranice

Moj prijedlog: 

Zaboravi HTML, iako moram reci da ima jos uvijek genijalnih HTML stranica... Dakle, mozes napraviti sam stranicu u HTML ili skinuti sa neta neki gotov predlozak(kazem genijalno znaju izgledati) al nekako mi se cini da HTML stranice lagano padaj u zaborav, sto i ne cudi kada imas za opciju da napravis vlastiti website na besplatnim platformama, kao sto su Wordpress, Joomla etc...

Sad kako ti je draze... Al eto ja da sam na tvom mjestu mozda bih radje krenuo sa WP-om.... Ti odluci..?!

16 godina

Nemozes stavljat postove u HTNL stranici, tj. kad bi htio dodat post morao bi čitavu stranicu izmjenit.

3.650 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
8ax kaže...

Nemozes stavljat postove u HTNL stranici, tj. kad bi htio dodat post morao bi čitavu stranicu izmjenit.

Kažem postovi jednom u 6 mijeseci,nije mi teško{#}

SENAID
14 godina
protjeran
destructor kaže...

Moj prijedlog: 

Zaboravi HTML, iako moram reci da ima jos uvijek genijalnih HTML stranica... Dakle, mozes napraviti sam stranicu u HTML ili skinuti sa neta neki gotov predlozak(kazem genijalno znaju izgledati) al nekako mi se cini da HTML stranice lagano padaj u zaborav, sto i ne cudi kada imas za opciju da napravis vlastiti website na besplatnim platformama, kao sto su Wordpress, Joomla etc...

Sad kako ti je draze... Al eto ja da sam na tvom mjestu mozda bih radje krenuo sa WP-om.... Ti odluci..?!

Radio sam u Joomli dobro je,ali Wp ću probat moš mi samo pojasnit gledao sam na googleu ali od korisnika je najbolje,prvo bi u localhost jel to može i drugo brzina?

SENAID
16 godina
destructor kaže...

al nekako mi se cini da HTML stranice lagano padaj u zaborav, 

8ax kaže...

Vas dvojica shvaćate da ne postoji alternativa HTMLu?

Svaki statički front end na client side je napisan u HTMLu. Joomla, WP i ostali imaju... Pazi sad - HTML u front endu. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
protjeran

HTML(sa PHP ili JS)ili JOOMLA,WP?

SENAID
14 godina
protjeran
Senaid_gates kaže...

HTML(sa PHP ili JS)ili JOOMLA,WP?

Da. Sve je u html-u+css+js. Sve ostalo je server side logika.

Better safe than Sony
16 godina
Mislio sam na cisti html.
3.650 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
14 godina
protjeran

Ovo mi je važno imam potporu(financijsku za host i domenu)jer je to stranica o rodnom mijestu,to su meni zadali da uradim i želim da sve bude uredno bez na dnu "Powered by Joomla"

To je obična stranica u tabeli baner,linkovi :Home Povijest Aktivnosti Okupljanja Dž Odmor-Ljubuški;Postovi o Gradskoj na tijelu stranice i pokoja sika.
Ne želim komplikovat.
PHP učim i znam donekle ali JS duduk tako da ću probat u HTML za početak a kad savladam JS nadograđivat kod.
I još jedno pitanje za tabele cijela stranica bi trebala  biti u tabeli je li zato se koristi nešto drugo ili klasične tabele samo u polja popunjam sadržaj?

SENAID
14 godina
protjeran

Zaboravi tabele itd, koristi neki CMS + neku lijepu temicu i voila.

Predlažem wordpress puno prije joomle. Brdo besplatnih tema, pluginova i dobre podrške.

Better safe than Sony

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...
destructor kaže...

al nekako mi se cini da HTML stranice lagano padaj u zaborav, 

8ax kaže...

Vas dvojica shvaćate da ne postoji alternativa HTMLu?

Svaki statički front end na client side je napisan u HTMLu. Joomla, WP i ostali imaju... Pazi sad - HTML u front endu. 

Ja tebe nisam nista uspio skuzit... 

15 godina
protjeran

jednostavan odgovor skini template

14 godina
protjeran
Beco kaže...

jednostavan odgovor skini template

Jednostavno ali prelako,ja sam je već do pola uradio HTML i PHP-MYSQ,jer mysql učim pa zato,a i neće biti potrebe.

SENAID
15 godina
neaktivan

Ako imaš vremena napravi ljepo sve sa HTML-om i CSS. I ako želiš upotrijebi PHP i neku bazicu (korisnici i postovi (mozda i komenatari)) da napravis super mini svoj CMS. To ti može biti lijepa vježba ako želiš naućiti PHP (a rekao si da ga učiš). Ovako od oka bi rekao da ti treba mjesec dana da to napravis.

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Nilturion kaže...

Ako imaš vremena napravi ljepo sve sa HTML-om i CSS. I ako želiš upotrijebi PHP i neku bazicu (korisnici i postovi (mozda i komenatari)) da napravis super mini svoj CMS. To ti može biti lijepa vježba ako želiš naućiti PHP (a rekao si da ga učiš). Ovako od oka bi rekao da ti treba mjesec dana da to napravis.

Da znači da učim i CSS,jeli težak?

SENAID
16 godina

Mislim da ti HTML niš ne znači bez CSS-a... tj. samo jako jednostavne stranice samo u HTMLu mozes...

4.050 postova - Going for over 9000 ~ Black Ops : Galil/Silenced LAW Scavenger/SOH Pro/Marathon Nova 6/Frag ~ Ingame nick: U Mad Bro/KEBABisAWESOME
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 12:54 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
8ax kaže...

Mislim da ti HTML niš ne znači bez CSS-a... tj. samo jako jednostavne stranice samo u HTMLu mozes...

Da,a Java Script sa njom nisam radio dali je dobra?

SENAID
15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 13:04 (stefy).

0 0 hvala 0
16 godina
Senaid_gates kaže...
8ax kaže...

Da,a Java Script sa njom nisam radio dali je dobra?

Js nije za izradu stranica AFAIK, nego za dodatke tipa image slider i to...

4.050 postova - Going for over 9000 ~ Black Ops : Galil/Silenced LAW Scavenger/SOH Pro/Marathon Nova 6/Frag ~ Ingame nick: U Mad Bro/KEBABisAWESOME
14 godina
protjeran

Ok hvala,znači HTML sa CSS-om i PHP sa MySql.

SENAID

0 0 hvala 0
16 godina

Da...

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice