Navigation bar na glavnoj stranici

poruka: 14
|
čitano: 2.305
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle zanima me kako da napravim da izgled prve stranice (home), slika i navigation bar da ostanu i na drugim stranicama a samo da se tekst mjenja?

Evo primjer cu uzeti sa bug-ove stranice, znaci kad kliknem na vijesti ili mreža ili digitalije, taj gore navigation bar na svakoj stranici ostane a samo se tekst i sadržaj ispod toga mjenjaju.

Jer to nekako moguce napraviti sve zajedno da ne moram jednu po jednu stranicu raditi?

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Navigation bar na glavnoj stranici
fizikala kaže...

Dakle zanima me kako da napravim da izgled prve stranice (home), slika i navigation bar da ostanu i na drugim stranicama a samo da se tekst mjenja?

Evo primjer cu uzeti sa bug-ove stranice, znaci kad kliknem na vijesti ili mreža ili digitalije, taj gore navigation bar na svakoj stranici ostane a samo se tekst i sadržaj ispod toga mjenjaju.

Jer to nekako moguce napraviti sve zajedno da ne moram jednu po jednu stranicu raditi?

hvala

to se zove "template" ili predložak.

u kojem alatu radiš?

15 godina
neaktivan

Radim sa WYSIWYG Web Builder-om, ali nije problem ako ima i neko rjesenje recimo i u Adobe Dreamweaver ili Photoshop-u.

16 godina
neaktivan

Pa, dalo bi se sa iframe-ovima napraviti, al opet bi za svaku stranicu trebao napraviti barem osnovni html u kojem će ti frameovi i html za sadrzaj. Takodjer ovo sto zelis (menu itd) stavis u jedan html pa u frame.. nesto ovako:

Recimo da imas glavnu stranicu (index.html) i jos dve pod stranice (npr. Kontakt i O nama). index.html će izgledati ovako:

<html>

<head></head>

<body>

<iframe id="header" src ="header.html" >

<p>Your browser does not support iframes.</p>

</iframe>

<iframe id="menu" src ="menu.html" >

</iframe>

<iframe id="sadrzaj" src ="home.html" >

</iframe>

<iframe id="footer" src ="footer.html" >

</iframe>

</body>

</html>

To je html samo za glavnu stranicu. Boldao sam dijelove stranice, da budu istaknuti (header, menu, sadraj i footer). U atributu src su navedeni fajlovi koje ce iframe prikazivati. U ovom slucaju header.html sadrzi html gornjeg dijela stranice, menu.html sadrzi html od menua,  home.html sadrzi html sadrzaja glavne stranice i footer.html sadrzi donji dio stranice.

Sada, za svaku od podstranica trebas napraviti isti ovakav html. Jedino sto se mijenja je vrijednost atributa src u iframe-u sa id-em sadrzaj. Njemu kao vrijednost stavljas ime fajla koji trebas, npr. za podstranicu O nama ce tu pisati na primjer o_nama.html, a sam html koji sadrzi iframe-ove ce se zvat npr  o_nama_index.html.

Time se postize ovo sto zelis, ali mislim da se ovako opet komplicira stvar. Jest da nemoras stalno pisati menu header i to iznova, al ces imat duplo vise html fileova. Sa PHP-om se to lakse da rijesiti, ali za to treba znati PHP.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 22:00 (br0wn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
br0wn kaže...

Pa, dalo bi se sa iframe-ovima napraviti, al opet bi za svaku stranicu trebao napraviti barem osnovni html u kojem će ti frameovi i html za sadrzaj. Takodjer ovo sto zelis (menu itd) stavis u jedan html pa u frame.. nesto ovako:

iframe s ene koristi.. vec jako, jako dugo... mozda u 90' tim godinama proslog stoljeca

15 godina
neaktivan

ok budem probao. Ako netko ima jos kakav prijedlog neka napise............

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
fizikala kaže...

ok budem probao. Ako netko ima jos kakav prijedlog neka napise............

Evo ti primjer, nije teško ako ti je CSS i html jasan, ovo sam radio za www.domusnaturalis.hr :

u cssu definiram menu - sve što mi treba, kako će izgledati, boje, slikice i dr.

#menu
{
position: relative;
background: #7F8400 url('images/menubg.gif') repeat-x top left;
height: 3.5em;
padding: 0em 1.0em 0em 1.0em;
margin-bottom: 2px;
}

#menu ul
{
position: absolute;
top: 1.1em;
}

#menu ul li
{
position: relative;
display: inline;
}

#menu ul li a
{
padding: 0.5em 1.0em 0.9em 1.0em;
color: #fff;
text-decoration: none;
}

#menu ul li a:hover
{
text-decoration: underline;
}

#menu ul li a.active
{
background: #7F8400 url('images/menuactive.gif') repeat-x top left;
}

#menubottom
{
background: #fff url('images/border1.gif') repeat-x;
height: 14px;
margin-bottom: 1.5em;

a u htmlu, na svakoj stranici imam <div> za menu:

<div id="menu">
<ul>
<li><a href="index.html">O nama</a></li>
<li><a href="montazne_kuce.html">Reference</a></li>
<li><a href="sistemi_montazne_gradnje.html">Sistemi gradnje</a></li>
<li><a href="kontakt.html">Kontakt</a></li>
<li><a href="kako_do_nas.html" class="last">Gdje smo</a></li>
</ul>
</div>

Ako te još nešto zanima, pitaj.
Ovo je samo jedan od načina upotrebe CSS-a....

Pozdrav!

Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte
17 godina
neaktivan

mene bi zanimalo osim toga sto si vec naveo, kako si namjestio da kad pokrenes galeriju u donjem desnom uglu slika ne pise visuallightbox.com nego ime tvoje stranice?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mdax kaže...

mene bi zanimalo osim toga sto si vec naveo, kako si namjestio da kad pokrenes galeriju u donjem desnom uglu slika ne pise visuallightbox.com nego ime tvoje stranice?

.......pa ja sam haker...!!!! :) :) :)

Šala, šala!!

Dakle ovako -u engine/js/ imaš jquerry.min.js i visuallightbox.js; u ovom potonjem nađeš visuallightbox.com(ili vbox.com) i staviš svoj link. Tu možeš odrediti i boje i z-index itd..

*note* međutim, svakako će ti se on potpisati na fotke u galeriju koju kreiraš, no vjerujem da ćeš se tom jadu i sam dovinuti ;)

17 godina
neaktivan

Nasao sam to ali se ne mijenja na slici.

O ovome pricam ako se nismo razumjeli, to me zanima kako se stavi

http://img821.imageshack.us/i/capturend.jpg/

tu pise ime tvoje stranice a ne njihove. To bi volio promjenit jer me bas bode u oci :)

17 godina
neaktivan
mdax kaže...

Nasao sam to ali se ne mijenja na slici.

O ovome pricam ako se nismo razumjeli, to me zanima kako se stavi

http://img821.imageshack.us/i/capturend.jpg/

tu pise ime tvoje stranice a ne njihove. To bi volio promjenit jer me bas bode u oci :)

Na to sam mislio kad sam napisao:

SZKlemen kaže...

*note* međutim, svakako će ti se on potpisati na fotke u galeriju koju kreiraš, no vjerujem da ćeš se tom jadu i sam dovinuti ;)

Dakle - rješenje je - moraš staviti u galeriju originalne fotke, paste preko tih na kojima je on kreirao link..

17 godina
neaktivan
Neznam... napravim galeriju sa visual lightboxom u enginu promjenim link u nes svoje i prekopiram u data folderu sliku sa original slikom i opet pise isto. Ma pustit cu tako kako je. Hvala na pomoci
17 godina
neaktivan
mdax kaže...
Neznam... napravim galeriju sa visual lightboxom u enginu promjenim link u nes svoje i prekopiram u data folderu sliku sa original slikom i opet pise isto. Ma pustit cu tako kako je. Hvala na pomoci

evo, baš sam išao provjeriti - u visuallightbox.js prva funkcija var t = i tu mijenjaš: "domena.abc"; save, refresh stranicu i radi.. ne znam što te pati...? da ne mijenjaš u krivom visuallightbox.js???

17 godina
neaktivan
Evo konacno sam nasao. Hvala na pomoći
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice