Kako smanjiti broj upita na bazu?

poruka: 6
|
čitano: 1.172
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kako da odlozim ucitavanje java skripti na sajtu?

Kako da odlozim ucitavanje java skripti na sajtu?

Hteo bi da ubrzam ucitavanje sajta: http://receptizasvakog.com

Čitao sam na mnogo mesta da brzina sajta dosta zavisi od java skripti. I sam sam testirao to tako sto sam u Mozili iskljucio ucitavanej java skripti, pa sam mogao da primetim koja ej razlika u brzini. Na nekim mestima sam procitao da ucitavanje java skripti moze da se odlozi u foter. Kako to da izvedem?

0 0 hvala 0
17 godina

Kako smanjiti broj upita na bazu: koristi neki cache dodatak.

Kako ubrzati učitavanje stranice:, uradi minifikaciju js i css datoteka, premjesti script tagove na dno stranice  prije </body></html> tagova, spoji sve css datoteke u jednu, koristi neki lazy js loader,..

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znam ja sve sta treba da se uradi, ali ne znam kao se radi. Tj ne znam kako da odlozim ucitavanje java skripti. Ovo ostalo znam kako se radi.

0 0 hvala 0
17 godina

Pošto vidim da tvoj site koristi WordPress ja bi probao s ovim pluginom HeadJS Loader (http://wordpress.org/extend/plugins/headjs-loader/)

King in the castle, king in the castle ...

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kako smanjiti broj upita na bazu?
live123 kaže...

Znam ja sve sta treba da se uradi, ali ne znam kao se radi. Tj ne znam kako da odlozim ucitavanje java skripti. Ovo ostalo znam kako se radi.

Znaš ili ne znaš, pitanje je sad :)

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
14 godina

Znam da ništa ne znam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice