Kako početi s razvojem web-stranica?

poruka: 37
|
čitano: 14.709
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Kako početi s razvojem web-stranica?

Lakse ti je prvo poceti uciti html, a onda kad krenes na programske jezike mozes krenuti od pythona no i ne moras, ja sam npr kreno od C++, no nije ti bas nesto odma na pocetku krenuti php uciti.

You dont make 500 million friends without a few enemies.
12 godina
neaktivan

Da li iko koristi asp.net. Dakle, skinuo sam visual studio i tamo pise da je ovaj asp.net besplati framework za izradu web aplikacija pomocu css, html i java script. Trenutno prelazim neki basic tut na khanacademy, koji ima pomalo od css, html i js. Kasnije cu na codecademy uz neke savjete koje sam vidio ovdje .

Znaci moje pitanje bi bilo iskustva sa visual studiom i vase misljene o njemu. Posto se haman moze kodirat u njemu, ne treba mi notepad++ ili nesto slicno tome?

Sta mislite o ruby on rails?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 19:59 (six_paths_of_pain).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Iako obožavam raditi sa PHP-om pa ne koristim VS u slobodno vrijeme, ali na poslu bavim se ASP.NET, C# pa koristim VS 2005 i VS 2013 i mogu reći da je to najbolji IDE koji sam ikad koristio.

Praktički VS možeš koristiti za bilo što pa i za kodiranje u bilo kojem jeziku, ali problem ti je kasnije intelisense koji VS ima odlično razvijen za C# i sl. gdje točno možeš vidjeti što možeš koristiti i kako, dok za ostale jezike nisam siguran da ima podržan intelisense pa stoga radiš otprilike "napamet" dok si kod C# siguran da neki poziv funkcije možeš ili ne možeš koristiti.

Za PHP zato imaš npr. PHPStorm, dok za ruby ne znam što točno imaš tako specifično za koristiti.

Ja i dalje u slobodno vrijeme koristim Sublime Text kao moj IDE, ali i VS ti sigurno može dobro poslužiti, iako za ruby i PHP možda nećeš imati neke dostupne dodatke kao što je u Sublime Text ili integrirane feature u PHPStormu.

www.lakotuts.com
12 godina
neaktivan

Ma ja bi korstio vs za html, css i java script, a za php cu uzeti taj sublime ili storm kad dodjem do toga.

Malo sam zbunjen sto se tice vs-a i asp.net. Je li asp.net neki programsk jezik posebno ili je samo okruznenje za rad. Ako moze malo pojasnjenje oko toga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2014 16:31 (six_paths_of_pain).

0 0 hvala 0
16 godina
LakoTuts kaže...

Iako obožavam raditi sa PHP-om pa ne koristim VS u slobodno vrijeme, ali na poslu bavim se ASP.NET, C# pa koristim VS 2005 i VS 2013 i mogu reći da je to najbolji IDE koji sam ikad koristio.

Praktički VS možeš koristiti za bilo što pa i za kodiranje u bilo kojem jeziku, ali problem ti je kasnije intelisense koji VS ima odlično razvijen za C# i sl. gdje točno možeš vidjeti što možeš koristiti i kako, dok za ostale jezike nisam siguran da ima podržan intelisense pa stoga radiš otprilike "napamet" dok si kod C# siguran da neki poziv funkcije možeš ili ne možeš koristiti.

Za PHP zato imaš npr. PHPStorm, dok za ruby ne znam što točno imaš tako specifično za koristiti.

Ja i dalje u slobodno vrijeme koristim Sublime Text kao moj IDE, ali i VS ti sigurno može dobro poslužiti, iako za ruby i PHP možda nećeš imati neke dostupne dodatke kao što je u Sublime Text ili integrirane feature u PHPStormu.

Isti proizvođač koji proizvodi PHPStorm IDE za PHP, proizvodi i RubyMine IDE za Ruby. 

https://www.jetbrains.com/ruby/

I have… seen things you people wouldn't believe… Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those… moments…wil
12 godina
neaktivan

Ali ti bih preporucio sublime text jer je "besplatan" i veoma prosiriv sa plug-inovima i nemoras imat 2,3 razlicita IDE-a za svaki jezik posebno i plus naucit ces koristit terminal/console sto ti ne moze bit losa stvar

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 12:37 (Irregular).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako ti je PHPStorm skup, NetBeans je besplatan, ima podršku za puno jezika i dosta dobar općenito. Ja sam ga koristio godinu, godinu i pol i bio sam dosta zadovoljan.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice