Pokušavam uraditi webinstalaciju JOOMLA 2.5.9. Podigao sam sve datoteke i preko browsera pokrenuo instalaciju tako što sam pokrenuo u adress baru upisao www.mojadomena.com, nakon čega je usljedila redirekcija na www.mojadomena.com/installation/index.php i dobio sam meni dobropoznati interface za instalaiju JOOMLE. Međutim, kada odaberem jezik i kliknem na "DALJE" pojavi se loader koji stalno tako stoji.
Odmah da kažem da nisam neiskusan, iza sebe imam godine rada, pa i između ostalog i desetine sajtova urađenih u Joomlai, tako da sam odmah o ovome čitao na Google-u. Odmah da kažem da znam da mogu instalirati Joomlu preko SimpleScript, ali mi treba isključivo manual, jer sam na server podigao gotov template.... Znam i da mogu kontaktirati moje sa hostinga, mada imam i ja dosta otvorenih mogućnosti i mogu raditi u C-panelu.... Pokušao sam mijenjati i ubacivati code u php.ini fajl preko c-panela, napraviti php.ini i prebaciti ga preko FTP-a na server, pokušavao sam dodavati i u htaccess fajl da upišem code, ali to mi nije dozvoljeno...
Ima na Google-u o ovome nešto, ali izgleda da ne postoji pravo rješenje.... Jedino ga izgleda mogu naći ovdje među iskusnim joomlašima....
A evo i podaci o mom hostingu:
Platform Type:
Debian
MySQL Version:
5.0.91-log
Perl Version:
5.8.8
PHP Version:
5.3.13