Izmjena top vijesti na naslovnici

poruka: 14
|
čitano: 1.479
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator

Zanima me što drugi misle o izmjenjivanju vijesti na naslovnici (slika i naslov) kakvo ima sve više i više siteova - Tportal, Večernji i još mnogi. Mene osobno to užasno smeta, posebno u slučaju Večernjeg koji je to očajno realizirao (kod Tportala se barem zaustavi ako stavim miša, da stignem pročitati do kraja). I mi smo za BOL inicijalno planirali tako nešto, no odustali smo jer nam se nije svidjelo.

Što vi mislite o tome?

Domagoj

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Izmjena top vijesti na naslovnici

My bad...isprika

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2009 21:59 (Batista).
17 godina
moderator
Batista kaže...

Pa to meni osobno ne smeta... ta reklama na naslovnici ne toliko kolko one izmedju postova...

Ne govorim o reklamama već o vijestima koje se automatski izmjenjuju.

Domagoj
17 godina
neaktivan

Ovako je stvarno vrlo dobro, jedna izdvojena vijest na naslovnici i ostale ispod nje. Sasvim solidno. Ne kažem da je ono s mijenjanjem loše, ali nekako mi je ovako kako je sada bolje. Uglavnom, odlično što ste odustali od toga. :)

Najnovije vijesti iz svijeta filmske industrije: http://twitter.com/filmanje
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stvar u osnovi i nije tako loša, ali ako se pogrešno odradi onda nema nikakvog smisla (poruke-vijesti su ili prebrze ili prespore).

Bilo bi dobro da se napravi nešto u stilu rocket docka pa da se prelaskom miša preko toga vijesti mogu skrolati i povečati tako da budu čitljive

0 0 hvala 0
17 godina

Nekaj slično ko na forumu HCL-a (na vrhu pod news) kao i na samom portalu?

To je lijepo vidjeti ali na malo šarenijem forumu (mislim bojama), a ovaj to nije (nije ni portal), prebijel je i mislim da se ne bi to uklapalo.

Moje mišljenje kaj se samog foruma tiče (ne znam jel mislite to i za forum ili samo za stranicu).

Za portal mislim da je svakako dobro ovak kak je sad, ove izmjene značile bi minus, barem u mojim očima.

Da je cijeli portal dizajniran ko Games Master djel, onda bi super izgledalo :)

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Armor kaže...
Moje mišljenje kaj se samog foruma tiče (ne znam jel mislite to i za forum ili samo za stranicu).

Moje pitanje uopće nema veze s ovim forumom niti BOL-om, pitam više općenito jer to izgleda trend (po meni loš), pa me zanima što drugi misle. Mi nemamo planova niti želja tako nešto uvesti.

Domagoj
17 godina
neaktivan
ajd i ja koju rec da kazem...po meni je trenutni sistem malo ...dosadan/glup jer je samo jedna vest izdvojena i desi se da bude po 10H izdvojena....ona Tportal/vecernji sistem nije toliko los mada ga ima na toliko sajtova da mi je malo muka...e sad ce me neko pitati "ajde onda pametni kad sve znas sta da se stavi?" ne znam... :D najbolje bi bilo da svaki regovan user moze da bira koji od ova dva nacina da koristi ....pa svako po svome...a za guest usere ovaj tportal fazon
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
Domagoj kaže...

Što vi mislite o tome?

Znam na što misliš, to sam prvenstveno primijetio na stranici Večernjeg lista - 4 aktualne vijesti se izmjenjuju automatski, pomalo živcira što se ne može zaustaviti, a vremenski interval je (pre)kratak. Više puta prijeđe na sljedeću vijest prije nego pročitam trenutnu.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan
Domagoj kaže...

Zanima me što drugi misle o izmjenjivanju vijesti na naslovnici (slika i naslov) kakvo ima sve više i više siteova - Tportal, Večernji i još mnogi. Mene osobno to užasno smeta, posebno u slučaju Večernjeg koji je to očajno realizirao (kod Tportala se barem zaustavi ako stavim miša, da stignem pročitati do kraja). I mi smo za BOL inicijalno planirali tako nešto, no odustali smo jer nam se nije svidjelo.

Što vi mislite o tome?

Nije losa ideja ali trebalo vise vremena da vijest stoji pa da se onda automatski prebaci na slijedecu a u slucaju da nam je kursor na njoj onda da se ne mrda. Mene najvise iritira kad kliknem neki video prilog (npr. Dnevnik.hr) a prije njega neka debilna reklama sa jos debilnijom muzikom. Odmah izgubim volju za pogledat prilog. Naravno reklama se ne moze fast forward.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2009 23:12 (F1-IVO).
16 godina
protjeran

iskreno ne citam vijesti jer ste 100 godina za konkurencijom u brzni objavljivanja, 

i smetalo bi me ako bi se automatski mijenjale vijesti, a razlog je zbog toga sto postoji mogucnost da se ne procita do kraja ( kasni vecernji satovi )..... ali velik plus je u tome sta bi bilo urednije odnosno vise stvari na jednom mjestu...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Domagoj kaže...

Što vi mislite o tome?

Ja osobno nisam ljubitelj tih "izmjenjujućih vijesti" ali ako se to realizira onda bi volio vidjeti 3 stvari:

1. Da se vijesti dovoljno sporo izmjenjuju da se može normalno pročitati naslov i shvati o čemu se radi (cca 10-15 sekundi)
  2. Da postoji opcija pauza - da možemo pauzirati na određenu vijest i da se dalje vijesti same ne mijenjaju
  3. Da vijesti nisu napravljene kao kod stranica u flash-u. Neznam kako bi ovo točno objasnio, ali pokušat ću: Na nekim web-stranicama kada se tako mijenjaju vijesti ne mogu napraviti desni klik i npr. open in new tab, nego jedino mogu kliknuti da se vijest direktno otvori u tom tabu i nemam drugih opcija
Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan

Meni to nije lijepo, čak i ako je dobro realizirano... BOL ima dobar sistem: vidiš 1 "glavnu"  i 6 "sporednih" vijesti bez potrebe da klikaš na tabove. Brzo je i efektivno, a to i želim kad dođem na stranicu s vijetima - brzo vidjeti i naći ono što me zanima, a ne da moram tražiti vijesti jednu iza druge...

http://xkcd.com/610/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Pa i nije to tako loše za izdvojiti nekoliko vijesti. Kao naprimjer kod novog lista. Kod njih je kad se prođe mišem preko broja i drži, vijest stoji.

Ako se tako nešto misli uvoditi na Bug, nemam niš protiv. Bug je dobar i ovako. Osmijeh

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice