Hitno potrebna pomoc HTML

poruka: 16
|
čitano: 5.100
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

E ovako, radim stranicu u html-u i sve sam odradio kako treba samo me muci umetanje videa u html, tj videa sa youtube-a, nalazio sam neke tagove po netu i kad ga kopiram radi, cim ja promjenim link sa youtube-a ono ga odma nece da pokaze na stranici, jel mi moze neko pomoc oko toga, jel jos nesto treba promjenit

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Hitno potrebna pomoc HTML

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/BmUikMALE7E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Znači preko taga iframe, widtht-širina, height-dužina, src-url videa, frameborder-okvir playera.

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 11:06 (royalhero).
14 godina
neaktivan

opet kad ga pokrenem u chrome-u nema nista,a kad ga pokrenem u exploreru kaze this  content cannot be displayed in a frame

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo u Mozilli, neznam što bi moglo biti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 11:11 (royalhero).
14 godina
neaktivan

radi i meni kad taj tvoj video kopiram i stavim, al cim promjenim video, tj umjesto ovog linka kopiram nece da radi

16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ne znam, meni stvarno nije jasno, koji god nadjem tag za stavljanje videa kad ga kopiram sa neta radi, cim ja hocu stavit drugi neki link, onda nece :S

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mora to raditi...pogledaj link. Jesi siguran da koristiš youtube video koji ima embedding dozvolu?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
eevek kaže...

Mora to raditi...pogledaj link. Jesi siguran da koristiš youtube video koji ima embedding dozvolu?

a gdje mogu vidjet koji video ima tu dozvolu?

16 godina

Na youtubeu ispod video klikni gumb Dijeli (ili Share ako ti je na engleskom), nakon toga gumb Ugradi (ili Embed). Sam youtube će ti dati HTML kod koji kada kopiraš će ugraditi filmić u tvoju stranicu.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
neaktivan

eh radi sad, hvala ti puno : )

13 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan

Evo i meni treba pomoc pa da ne otvaram novu temu.

Prvo šta sam skuzio, ne znam da li grijesim, da google uzima sa stranice prve rijeci koje su napisane na stranici i kod pretrazivanja to stavi kao neki naslov.

Sad sam ja mislio stavit naslov tj. kljucne rijeci na pocetak stranice ali da se one ne vide. Pa da li tko zna dio koda ili naredba koja sakrije tekst a google ga svejedno prepoznaje i kod pretrazivanja bas njega uzme (recimo ko naslov)?

Pa sam i na kraju stranice mislio stavit jos i kljucne rijeci da me bolje pozicionira jer mi stranica nema bas puno teksta (a da se to ne vidi na stranici).

0 0 hvala 0
17 godina

Takve 'ideje' su funkcionirale za kakvu altavistu prije 10ak god, danas u google doba su kontraproduktivne.

http://websitehelpers.com/seo/

13 godina
neaktivan

Problem je sta ja koristim weebly i on ima u sebi vec gotove elemente koji se ubacuju, i kad ubacim paragraf sa slikom ovaj tekst sta je pored slike google jednostavno ne prepoznaje tako da ja na pocetnoj stranici prakticki nemam teksta i onda me google ne moze pozicionirat bez teksta (samo po URL-u), pa sam htio stavit ko neki title (tamo di mi inace pise dobrodošli ili home) da bude taj naslov ali da se on ne vidi, pa kako to mogu napravit?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
krayz1e kaže...

Evo i meni treba pomoc pa da ne otvaram novu temu.

Prvo šta sam skuzio, ne znam da li grijesim, da google uzima sa stranice prve rijeci koje su napisane na stranici i kod pretrazivanja to stavi kao neki naslov.

Sad sam ja mislio stavit naslov tj. kljucne rijeci na pocetak stranice ali da se one ne vide. Pa da li tko zna dio koda ili naredba koja sakrije tekst a google ga svejedno prepoznaje i kod pretrazivanja bas njega uzme (recimo ko naslov)?

Pa sam i na kraju stranice mislio stavit jos i kljucne rijeci da me bolje pozicionira jer mi stranica nema bas puno teksta (a da se to ne vidi na stranici).

Dakle kolko sam skužio tvoj problem je SEO (naški optimizacija za tražilice)

Da google će povuć određene podatke sa stranice ako mu za to nisi prevdvidio meta tagove unutar heada. Optimitizacija je dug proces koji stalno traje kolko će visoko biti poziocinirana stranica u tražilicama ovisi kolko si dobro odradio taj posao (treaba zadovoljiti oko 200 parametara) i kolko ima posjetitelja ta stranica, te kolko ima konurentnih stranica.

Ako nepoznaješ kod HTML-a nemogu ti pomoći jer treba dosta svari uskladiti, kodirati i na masu stvario obratiti pažnju. Nemoj me krivo svatit nije to težak poso samo dosta vremena uzima, samo kodiranje je najbrže par dana max, al druge stvari uzimaju jako, jako puno vremena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 13:13 (NoorMomento).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice