Editovanje template

poruka: 10
|
čitano: 3.364
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Editovanje template
Pozdrav

Pocetnik sam u dizajnu ali ne bas toliki znam neke osnove php,css,html..

Krenuo sam sa izradom jednog projekta, ne bas velikog nego samo onako da savladam osnove , zapeo sam na jednom problemu ..

Naime instalirao sam joomlu na svoj host ubacio template editovao neke stvari i sad me zanima sljedece koristim ovu temu na joomla 2.5

http://www.yootheme.com/demo/joomla/drive
Moj site:
http://www.t3cho.com/

Pitanje #1: Kako da izvedem tj. gdje da nadjem na svojoj temi ovaj gore "header" sa social ikonama isao sam par puta "inspect element" ( jer sam dosad tako trazio i editovao) http://pokit.org/get/?8f276baa94790a669 ... b635ab.jpg ali nemogu nikako da se snadjem

Pitanje #2: Da li je moguce koristiti inspect element da mi pokaze u kom fajlu je taj dio koda koji zelim editovati ..

Sve smjernice su dobro dosle btw: Kak je uspio da kod njeg pise ovo gore kad se loguje

Hvala svima koji ovo procitaju

Prva druga peta ;) ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Editovanje template

Imaš u direktoriju od svog templatea index.php, vjerojatno je tamo, gledaj po divovima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 14:09 (Syke).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Editovanje template
Syke kaže...

Imaš u direktoriju od svog templatea index.php, vjerojatno je tamo, gledaj po divovima.

pronasao sam nije bilo u index.php ali je bilo u layouts/template.php

jel to ovo :)

<header id="header">
<?php $xml='PGgyPg0KPGRpdiBzdHlsZT0icG9zaXRpb246IGFic29sdXRlOyB0b3A6IDBweDsgbGVmdDogLTgwMDBweDsiPg0KPGEgdGFyZ2V0PSJfYmxhbmsiIHJlbD0iZG9mb2xsb3ciIGhyZWY9Imh0dHA6Ly9iZXQzNjUuYXJ0YmV0dGluZy5jby51ay8iPmJldDM2NSBVSzwvYT4NCjwvZGl2Pg0KPC9oMj4=';
echo base64_decode($xml);
?>
             <?php if ($this['modules']->count('logo + headerbar')) : ?>   
             <div id="headerbar" class="clearfix">

<?php if ($this['modules']->count('logo')) : ?>   
                <a id="logo" href="<?php echo $this['config']->get('site_url'); ?>"><?php echo $this['modules']->render('logo'); ?></a>
                <?php endif; ?>

<?php if($this['modules']->count('headerbar')) : ?>
                <?php echo $this['modules']->render('headerbar'); ?>
                <?php endif; ?>

</div>
             <?php endif; ?>

<?php if ($this['modules']->count('menu + search')) : ?>
             <div id="menubar" class="clearfix">

<?php if ($this['modules']->count('menu')) : ?>
                <nav id="menu"><?php echo $this['modules']->render('menu'); ?></nav>
                <?php endif; ?>

<?php if ($this['modules']->count('search')) : ?>
                <div id="search"><?php echo $this['modules']->render('search'); ?></div>
                <?php endif; ?>

</div>
             <?php endif; ?>

<?php if ($this['modules']->count('banner')) : ?>
             <div id="banner"><?php echo $this['modules']->render('banner'); ?></div>
             <?php endif; ?>
          </header>

Prva druga peta ;) ;)
12 godina
Editovanje template

Imaš modul koji stvara meni i header. Onda možeš meni i njegove elemente mjenjati u adminstraciji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 14:44 (Syke).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Editovanje template

ja imam jedan problem koji bih volio nekako rješiti... nadam se da ćete mi pomoći...

dakle trenutno imam ovo, a volio bih dobiti nešto slično ovome :D

e sad, ja ne želim da moja nova tema bude totalno slična ovoj.. sve što želim izmjeniti na postoječoj temi je ovo ispod slidera ;) volio bih ispod slidera imati uređeno kao na drugom linku... dakle, ispod slidera bi trebali biti odvojeni boxevi (kao taj) u kojima bi u svokom bila neka kategorija sa stranice... kako da to uradim, i da l bi mi možde htio i mogao netko to napraviti za free? sve ostalo si mogu ja posložiti, ali ovo stvarno ne znam kako da napravim pa bih molio vašu pomoć!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
chvarko_007 kaže...

ja imam jedan problem koji bih volio nekako rješiti... nadam se da ćete mi pomoći...

dakle trenutno imam ovo, a volio bih dobiti nešto slično ovome :D

e sad, ja ne želim da moja nova tema bude totalno slična ovoj.. sve što želim izmjeniti na postoječoj temi je ovo ispod slidera ;) volio bih ispod slidera imati uređeno kao na drugom linku... dakle, ispod slidera bi trebali biti odvojeni boxevi (kao taj) u kojima bi u svokom bila neka kategorija sa stranice... kako da to uradim, i da l bi mi možde htio i mogao netko to napraviti za free? sve ostalo si mogu ja posložiti, ali ovo stvarno ne znam kako da napravim pa bih molio vašu pomoć!

Google:

http://www.webdesigntunes.com/freebies/free-magazine-wordpress-themes/#.UfzcDSEW1Kg

Ad astra peronospora
15 godina
neaktivan

hmm... sve je to ok, al tu nema ništa slično tome što ja tražim... velim da je tema super, samo treba srediti ispod slidera da imam nekoliko boxeva koji pokazuju određene kategorije... takođe je prblem što se ne pokazuje sažetak sadržaja, več čitav sadržaj posteva :D

12 godina

Najbolje bi ti bilo da uzeš temu koja to već ima.

Da se to i ručno napraviti, ali trebaš znati php, wp.

13 godina
neaktivan
Editovanje template

Pozdrav. Ako ima netko iskusan ovdje , da mi može kazati na kojoj stranici da nadjem ovaj template.
Znam sa sigurnošću da su kupljeni s neke stranice
 http://drozpuregarciniacambogia.com.au/

http://www.miraclegarciniacambogia.com/au/index.php

two things are infinite the universe and human stupidity and i'm not sure about the the universe.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Editovanje template

Kako znaš da je template?

Možda su partenerske stranice i imaju sličan (isti) dizajn).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice