Community review vaših web stranica izdvojena tema

poruka: 3.898
|
čitano: 809.099
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Community review vaših web stranica
NoorMomento kaže...

Postoji više SQL baza, a MySQL je najslabiji od njih jer nudi najmanje mogučnost. Buraz mi je programer i vidio sam malo šta oni rade sa bazama poput trigere, joinova, view-ova i rola. Samim pogledom na bazu kolko ima tablica unutar nje, relacija i kako je sve napravljeno došlo mi je da padnem u nesvjest. Nekažem da je mysql slab nije on je Rocky Balboa no iz porodice SQL-a on je najslabiji po mogučnostima koje nudi.

Hrpa gluposti. mySQL je poprilicno mocna baza, iako i poprilicno bugovita, ali to je druga prica. Sve sto tvoj brat radi u toj "nekoj" bazi ima i u mySQL-u, dakle i triggeri i joinovi i view-ovi koji su poprilicno osnovne stvari za bilo koju bazu podataka, odnosno db engine.

Dakle, to sto si ti padao u nesvjest ne znaci da je to nesto wow... to znaci da nisi bas nesto upucen u tematiku pa te i male stvari fasciniraju.

Rvat katolik!
12 godina
neaktivan
Community review vaših web stranica

Bok ljudi. Evo nakon prepravki naše stranice, želio bih čuti Vaše mišljenje o novom izgledu stranice.

Sada imamo chat i forum, tako da bih rado čuo kritike i ako ima tko kakav savjet. Stranica je flash game .

http://robotower.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2012 12:16 (Robotower).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma evo i ja ću svoju stranicu (reklamirat {#}    ) pokazat vama ovdi pa da vi stručnjaci date osudu  {#}

Znači napravija san je u jedno misec dana pomoću WordPressa.. Dosad nisan ima uopće iskustva u izradi Weba, i ovo mi je prvi dodir sa WordPressom.. Istina znam čisto osnove WEB-a (HTML, CSS..) no to je bilo davnih dana na fasku, a nakon toga više nisan uopće to radija, pa san eto ovo skoro sve napravija samouko.. Istina ima san malu pomoć jednog frenda, kad san triba neke sitne kodove u temi promijenit, pa mu zahvaljujem na tome..

Stranica je to jednog planinarskog društva u mom mjestu pa su me ljudi tamo zamolili da ako im mogu pomoć glede ovoga, jer su oni imali dosta obećanja i od svih no nitko im u godinu dana na kraju ipak ništa nije napravija, pa san ja odlučija stat na kraj tome  {#}

Stoga san prvo registrira .hr domenu pošto imaju na besplatnu jer su udruga građana, kupija host na TotoHostu (iznimno zadovoljan cijenom i uslugom!), te pomalo počea u WordPressu..

Nakon mjesec dana san je zgotovija i sad je u funkciji te redovito ažurirana od jedne osobe sa njihove strane kojoj sam reka kako triba šta radit.. U konačnosti sam iznimno zadovoljan na moje 'prvo dijete', a moja 'stranka' i više od toga kako je na kraju ispalo..   {#}

Pa evo, i vi sami procijenite..

Planinarsko društvo Sveti Jure Solin

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2012 12:44 (CyreX).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jednostavno i minimalno-homedetox.org.  Detoksifikacija u vlastitom domu!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

de se sa fontom samo malo pigraj i bojama na mjestima je nečitljivo

14 godina
protjeran
suludi8 kaže...

Font me jednostavno odbija da čitam više od jedne rečenice. U stvari je naporan za čitanje. Malo čišći font i sve bi bilo ok.

Ad astra peronospora
16 godina
neaktivan

Jbg, font ne mogu mijenjati. Ali ga mogu malo povećati i promijenii boju. Valjda će onda biti bolje.

14 godina
protjeran
suludi8 kaže...

Jbg, font ne mogu mijenjati. Ali ga mogu malo povećati i promijenii boju. Valjda će onda biti bolje.

Nije problem veličina, ona je u redu. Možda da boja bude crna ili blizu crne.

Ad astra peronospora
16 godina
neaktivan
suludi8 kaže...

Koji je to framework?

14 godina
neaktivan
suludi8 kaže...

{#} Font nemožeš promjenit??? {#} Font se najlaše promjeni bio to neki costume font ili kasični Ariel i kompanija.

12 godina
protjeran

ovaj e-sport majko mila pa zašto kopirate bug hr?  Isti ste kao valde ba koji kopiraju gamers ba. Forum ima potencijala, ali sve to kopiranje... da ne govorim forum je online, a nije dovršen. Portala nema nego ide redirect na nedovršeni forum. Exer je bio radio nešto koliko se sječam sa xenforom pa gdje je odjednom nestao taj forum? Toliko truda za ništa.

12 godina
DeathBringer12 kaže...

ovaj e-sport majko mila pa zašto kopirate bug hr?  Isti ste kao valde ba koji kopiraju gamers ba. Forum ima potencijala, ali sve to kopiranje... da ne govorim forum je online, a nije dovršen. Portala nema nego ide redirect na nedovršeni forum. Exer je bio radio nešto koliko se sječam sa xenforom pa gdje je odjednom nestao taj forum? Toliko truda za ništa.

Portal će biti napravljen, bit će potpuno povezan sa forumom. I ti hoćeš reći da je xenforo bolji od ovog? Još je piratska verzija bila sa instaliranim gotovim templateom. Uistinu trud je bio instalirati forum, template i promijeniti logo.

I šta smatraš ti nedovršenim na forumu?

very enraged dude.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 13:23 (ruzcheHR).
12 godina
protjeran

Nedovršenim mislim na sve, zašto? Pa nema što niste iskopirali od bug hr foruma, thumb up,thump down,hvala,na profilima je sve isto kao na bug hr,status isti kao na bug hr (koliko je d/m/g na forumu), zvjezdice od buga,offline/online,trajni link,prati temu ma sve. Nebi se čudio kada biste dodali Moj PC i još toga iskopirali sa buga. Umjesto da budete originalni i napravite nešto svoje vi kopirate tuđe i dolazite ovdje predstavljati bug.hr broj 2. Najbolji vam je footer Copyright - Sva prava pridržana....yea right.... prava na kopiranje! Znam da se exer puno trudio oko foruma,teme i prijevoda, ali vidim da je to bilo uzalud. Govoriš kako je exerov xenforo bio piratska verzija? A nije bila piratska verzija IPB-a na kojoj ste bili preko 3 godine?

17 godina
DeathBringer12 kaže...

Nedovršenim mislim na sve, zašto? Pa nema što niste iskopirali od bug hr foruma, thumb up,thump down,hvala,na profilima je sve isto kao na bug hr,status isti kao na bug hr (koliko je d/m/g na forumu), zvjezdice od buga,offline/online,trajni link,prati temu ma sve. Nebi se čudio kada biste dodali Moj PC i još toga iskopirali sa buga. Umjesto da budete originalni i napravite nešto svoje vi kopirate tuđe i dolazite ovdje predstavljati bug.hr broj 2. Najbolji vam je footer Copyright - Sva prava pridržana....yea right.... prava na kopiranje! Znam da se exer puno trudio oko foruma,teme i prijevoda, ali vidim da je to bilo uzalud. Govoriš kako je exerov xenforo bio piratska verzija? A nije bila piratska verzija IPB-a na kojoj ste bili preko 3 godine?

Takve informacije više-manje ima većina foruma. Ili u nekom drugom obliku. Ja recimo imam od kojeg je datuma netko član, nemam zvjezdice ali imam trofeje, trajni link imam, samo ne piše trajni link, prati temu također imam. Koristim xenForo, ali to imaju i phpbb i smf.
http://www.Hedonist385.in
12 godina
DeathBringer12 kaže...

Nije bila piratska verzija već kupljena licenca IPBa, još je Branko obnavljao 2 puta, mislim da je bilo stotinjak kuna za 6 mjeseci a prvi put oko tisuću kuna.

Svaki forum ima te značajke, negdje piše reputacija, negdje piše karma, pljesak/šamar a negdje palac gore/palac dolje. Ovi dugmići su iskodirani od nule, način na koji oni spremaju u bazi tko je dao Thumbup, koliko puta, koliko puta je dobio thumbup tako da to nije jednostavno copy/paste. Online/offline ima svaki forum, Moj PC imaju neki forumi recimo na PC expert ima konfiguracija ako se ne varam (mi to i nismo izveli u nijednom obliku), i na kraju provala dana iskopirali smo d/m/g. 

Exer se nije trudio oko foruma, svatko može instalirati CMS, template, promjeniti logo, prevesti 100injak riječi.

Šta znači nedovršeno a šta znači kopirano? Izgleda da su za tebe to isti pojmovi.

very enraged dude.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 15:52 (ruzcheHR).
12 godina
protjeran

Znam da to ima skoro svaki forum te opcije, ali ti baš doslovno prevodiš i stavljaš na iste pozicije sve kao u bug hr. Ako je branko kupio licencu (sumnjam, ali eto..), zašto je sa plačene licence za koju je izdvojio preko 1000kn htio priječi na exerovu piratsku verziju xenfora? Isto tako zašto sa plačene licence ide na free forum, i evo 3 pitanje kad je več toliko novaca platio što nije ostao na IPB-u? IPB nema sigurnosnih propusta da se mora upgrejdati svako 6 mjeseci koliko je renewal licence. Forum je bio super. Ako se pokaže neka sigurnosna rupa ili dođe nova verzija ipb-a sa novim stvarima koji se tebi (njemu kao vlasniku) sviđaju onda se produži licenca. Ne produžuje se licenca jer je ti moraš produživati.

Učinio si super posao, negovorim obrnuto, ali kakav posao? posao kopiranja... nemoraš završiti 100 fakulteta da vidiš da se bug i esport forum razlikuju u stvarima poput Moj PC, Arhiviraj,ikonama privatne poruke,ignoriraj korisnika,prati autora i ovog sidebara. Vidim da ideš dalje i uvodiš wysiwyg nema veze ali opet tako blizu, a tako daleko? d/m/g nije provala dana, ali provala foruma je gledajući i uspoređujući vaš forum sa bug hr.

@hedonoist

nema veze trofeji, od kojeg je datuma netko registriran i te stvari, glavna stvar je u tome kao što sam rekao gore sve iskopirano sa buga. Na kojem forumu ima da se ispod nicka broje d/m/g kao u bug? Gdje ima okvir pod Hvala? Gdje ima *ONLINE  (* = zeleno *= tamno (OFFLINE)? Gdje imaš zvjezdice sa staff grupom koje su računate koliko si godina na forumu itd? Mogao bi nabrajati još 20 minuta ovako, ali čemu? Sve izgledom i pozicijama smještenim izgleda na bug forum, što čemo drugo govoriti?

Čekam vrijeme kada će uvesti još opcija sa bug foruma da postam ovdje, samo da vidim koji je izgovor..

ps: troje ljudi na esport forumu od samog otvaranja piše kako jako lići na bug forum!

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 16:30 (DeathBringer12).
12 godina

Zašto je uzor našem forumu Bug? To je jednostavno, najbolji je forum kojeg sam posjetio u životu, nije isključeno da je najbolji forum software uopće.

Branko je kupio licencu, vjerovatno se još može to vidjeti na njegovom računu na IPB, prvi put je koštala 1000kn a kasnije svako 6 mjeseci 100njak kuna obnova. Kako je htio prijeći ja piratsku verziju XenFora ako sada ovdje vidiš moj forum {#}.  Zašto se odlučio prijeći na besplatni forum? Zato jer je u e-sport potrošio previše novca a nikad nije bilo rezultata, sada ima ovaj forum koji nije puno lošiji od nekih komercijalnih foruma a nije ga platio ni lipe (IPB je također bio u kvaru, nismo mogli praviti kategorije ni ništa, iako bi vjerovatno to lako riješio kad bi detaljnije pogledao problem sve je to utjecalo da se napravi novi forum). Studio Noxia ga je opljačkao za kodiranje portala od nule a portal nije zadovoljavao, platio je 1000 kuna za IPB i 400 za hosting. Kada toliko novca potrošiš za nešto što nije uspjelo onda ti je kasnije žao dati svaku kunu. Ovo ispod nicka za datum, mjesec godinu sam ja napisao sam, evo ti link na kod koji to prikazuje http://pastebin.com/EZD9yqjL. Nije nikakva tajna, možda i ti to možeš iskoristit, početnički je ali radi.

Sliči na Bug pa šta? Ne možeš ti jednostavno iskopirati te opcije eto ti tu kolko je trebalo pisati samo za to što prikazuje koliko dugo si na forumu, zamisli kolko onda ima za palac gore, palac dolje, zahvale i ostalo.

very enraged dude.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 18:20 (ruzcheHR).
14 godina

Samo mali savjet, kad već to tako radiš, onda koristi if ... else if ... else if jer ovako i nakon prvog true elementa, on i dalje provjerava sve petlje i na tome gubi vrijeme, a za pravo kod prvog pronalaska "istine" bi trebao prestati s provjeravanjem.

WordPress ❤
17 godina
OriginalEXE kaže...

Samo mali savjet, kad već to tako radiš, onda koristi if ... else if ... else if jer ovako i nakon prvog true elementa, on i dalje provjerava sve petlje i na tome gubi vrijeme, a za pravo kod prvog pronalaska "istine" bi trebao prestati s provjeravanjem.

Tako je, neka pokuša Switchovati ;)

http://www.w3schools.com/php/php_switch.asp 

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 20:08 (Nix).
14 godina
Nix kaže...
OriginalEXE kaže...

Tako je, neka pokuša Switchovati ;)

http://www.w3schools.com/php/php_switch.asp 

Pa mislim da switch nije dobar ovdje jer on ima neke velike range-ove a switch je više pogodan za neke točno određene vrijednosti.

WordPress ❤
16 godina
neaktivan

ili spresas sve ovako nekako:

memprofile['korisnikvec'] = round((TIME_NOW - $post['regdate']) / (24*3600));
if ($memprofile['korisnikvec'] > 0 && $memprofile['korisnikvec'] < 14) {
$memprofile['korisnikvec'] = "$memprofile['korisnikvec'] dan";
}
else if ($memprofile['korisnikvec'] >= 14 && $memprofile['korisnikvec'] < 60) {
$memprofile['korisnikvec'] = "floor($memprofile['korisnikvec']/7) tjedna";
}
else if ($memprofile['korisnikvec'] >= 60 && $memprofile['korisnikvec'] < 730) {
$memprofile['korisnikvec'] = "floor($memprofile['korisnikvec']/30) mjeseca";
}
else if ($memprofile['korisnikvec'] >= 730 && $memprofile['korisnikvec'] < 4015) {
$memprofile['korisnikvec'] = "floor($memprofile['korisnikvec']/365) godine";
}
else ($memprofile['korisnikvec'] >= 4015) {
$memprofile['korisnikvec'] = "Beskrajno vjeran";
}

Dugo nisam tipkao php ali trebalo bi biti jasno sto zelim reci. Eventualno bi bilo dobro hendlati godine/godina i ako nes tako ima. naskrabano nabrzaka

12 godina
Dr. Zoidberg kaže...

ili spresas sve ovako nekako:

memprofile['korisnikvec'] = round((TIME_NOW - $post['regdate']) / (24*3600));
if ($memprofile['korisnikvec'] > 0 && $memprofile['korisnikvec'] < 14) {
$memprofile['korisnikvec'] = "$memprofile['korisnikvec'] dan";
}
$memprofile['korisnikvec'] = "floor($memprofile['korisnikvec']/7) tjedna";
}
else if ($memprofile['korisnikvec'] >= 60 && $memprofile['korisnikvec'] < 730) {
$memprofile['korisnikvec'] = "floor($memprofile['korisnikvec']/30) mjeseca";
}
else if ($memprofile['korisnikvec'] >= 730 && $memprofile['korisnikvec'] < 4015) {
$memprofile['korisnikvec'] = "floor($memprofile['korisnikvec']/365) godine";
}
else ($memprofile['korisnikvec'] >= 4015) {
$memprofile['korisnikvec'] = "Beskrajno vjeran";
}

Dugo nisam tipkao php ali trebalo bi biti jasno sto zelim reci. Eventualno bi bilo dobro hendlati godine/godina i ako nes tako ima. naskrabano nabrzaka

To je već mnogo kraće, samo ovaj naš hrvatski zeza :-/, imaš ideju kako bi izveo da prikaziva dan/dana, godine/godina, mjesec/mjeseci, tjedna/tjedana a da ne bude previše dugo.

Ja kontam da za svaku godinu koja ima riječ drukčiju od standarda recimo 5 tjedana ubacim onako kao što je prije bilo al onda puno ima :(

very enraged dude.
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.12.2012 16:27 (ruzcheHR).
16 godina
neaktivan
ruzcheHR kaže...

To je već mnogo kraće, samo ovaj naš hrvatski zeza :-/, imaš ideju kako bi izveo da prikaziva dan/dana, godine/godina, mjesec/mjeseci, tjedna/tjedana a da ne bude previše dugo.

Ja kontam da za svaku godinu koja ima riječ drukčiju od standarda recimo 5 tjedana ubacim onako kao što je prije bilo al onda puno ima :(

mozes ubaciti za svaku zonu (dana, tjedana, godina) jedan kobasica if.

npr za tjedne mozes nes ovako:

$tjedni = $memprofile['korisnikvec']/7

if (tjedni<5)

$suffix = 'tjedna';

else $suffix = 'tjedana';

$memprofile['korisnikvec'] = "$tjedni $suffix";

}

nakraju nije bas ispala kobasica kada sam malo pobrojao stvar :P

PS: pomocne varijable su tu za preglednost, moze to i ovako:

if (($memprofile['korisnikvec']/7)<5)
          $memprofile['korisnikvec'] = "$memprofile['korisnikvec']/7 tjedna";
     else $suffix = $memprofile['korisnikvec'] = "$memprofile['korisnikvec']/7 tjedana";
}

*edit: stalno zaboravljam dopisati stvari :P

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.12.2012 22:45 (Dr. Zoidberg).
12 godina
Dr. Zoidberg kaže...
ruzcheHR kaže...

mozes ubaciti za svaku zonu (dana, tjedana, godina) jedan kobasica if.

npr za tjedne mozes nes ovako:

$tjedni = $memprofile['korisnikvec']/7

if (tjedni<5)

$suffix = 'tjedna';

else $suffix = 'tjedana';

$memprofile['korisnikvec'] = "$tjedni $suffix";

}

nakraju nije bas ispala kobasica kada sam malo pobrojao stvar :P

I got it, puno kraće od onog prije, zasigurno ću napravit ovako.

very enraged dude.
16 godina
neaktivan

Drago mi je da sam pomogao, sretno :)

13 godina
neaktivan

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
za site napravljen sa free web builderom je dobar...
15 godina
odjavljen
$Ocupare$ kaže...

Review čega? Web servisa webs.com ili?

mantolic kaže...
za site napravljen sa free web builderom je dobar...

Dobar? Drag'n'drop buildani site? Mogao se je barem potruditi i napraviti dobar dizajn.

14 godina
neaktivan
$Ocupare$ kaže...

Što se tiće dizajna nemogu tu puno ić jer je minimalan i osnovan. Jedina zamjerka je što ti se neke stvari raspadaju tako da bi trebalo obratiti pažnju na to. također dizajn nije RWD dakle ljudi na mobilnim uređajim možda neće najbolje moći koristiti tvoj sajt. Inaće za alat koji je besplatan nije loše.

12 godina
$Ocupare$ kaže...

Registriraj besplatnu dot.tk domenu, odi na heliohost.org i napravi account, dodaj domenu i imat ćeš 500 MB prostora uz sve drugo neograničeno (emailovi, mysql baze, add domain, bandwith). Imaju cPanel pa iako  mislim da nije najnovija verzija brzo ćeš se snaći. Nauči kako instalirati neki CMS, preporučam Wordpress jer je najjednostavniji. Poigraj se malo, pronalazi gotove templateove, malo mijenjaj stvari dok ne skužiš kako radi.

very enraged dude.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice