Community review vaših web stranica izdvojena tema

poruka: 3.898
|
čitano: 809.099
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Community review vaših web stranica

dvije greške nikad ne radi kalse koje imaju jednako ime kao HTML element more doć do problema

drugo a da dodaš tu kalsu na body?

dakle .body prepravi u body

te <body class="ime kalse koju pozivaš iz CSS-a" ostalo kaj ti treba>

15 godina
odjavljen
kule93 kaže...

probao sam sada ovaj tvoj savjet i ne znam zašto mi nije crno okolo (stavio sam i <style type="text/css></style> ) ali ništa

I HTML i CSS su ti jako zbunjujući, barem za mene, previše redudancije imaš u kodu, neki elementi nasljeđuju property od tzv. parent klasa u CSS-u.

Ako želiš da ti cijela stranica, dakle <body> element bude crn, onda dodaj ovu liniju u CSS:

body {background: rgb(0,0,0);}

kule93 kaže...

Kao što rekoh u predhodnom postu jesam

http://pastebin.com/Uf7ANnk3

Hvala {#}

HINT: Nauči pisati SHORTHAND property.

14 godina
neaktivan

netreba preko rgba more i prek hexa #000 kraće je no ja ak koristim rgb onda koristim rgba ima više opcija.

15 godina
odjavljen
NoorMomento kaže...

netreba preko rgba more i prek hexa #000 kraće je no ja ak koristim rgb onda koristim rgba ima više opcija.

A je? {#} Automatizam, kaj buš.

Jesmo zaspammali temu. modovi će nas razapeti.

14 godina
neaktivan

Ćek bumo još kad postavi pitanja vezana za SEO (Searc Engine Optimization) koji ni nepostoji na stranici od njega. Il nakon izvjesnog vremena kad svati da nema posjeta. Neznam zaš svi rade stranice koje kakve (u dizajn se nemješam ko voli nek izvoli) no nisam još nikog ovdje vidio da se barem potrudio oko SEO stvari koje bi trebale biti prve na pameti. Nemora bit profesionalno napravljen bar osnove osnova?

14 godina
neaktivan
Community review vaših web stranica

Mislim da se nismo baš najbolje razumili: dakle ja želim napraviti stranicu rezolucije 900x1500 px unutar koje bi bio sav sadržaj, ali ostatak "praznog prostora" (znači ako je ekran rezolucije 1024x768 px da 62 px lijevo i desno budu crne boje ) bude u određenoj boji (kao što je početna bugova stranica sa strane siva...

Jel bi to onda moglo ići ovako:

KOD JE NA SLICI jer nisam nikako mogao poslati post s kodom

ajd da čujem nešto i o SEO-u (ja sam bio mišljenja da to treba na kraju raditi ali valjda sam u krivu

HINT: Kako uspjevate html kod staviti u taj plavi kvadrat?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 14:11 (kule93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ovako standard je 960 (u njij je i tvioja reza)  i riješenje sam napiso, to kakvu bu rezu imo korisnik  nemreš konrolirat. Visina nije bitna i ona se u većini navodi. Gle u SEO ulazi oko 200 parametara o kojima mi se neda ovdje raaspravljat no da te razveselim meta name=keyword nije među njima i nema nikakve veze.

Postoje također razne tehnike za SEO no on se radi po naruđbi jer nema defoltnog riješenja za sve.  Evo u SEO ulazi oko 200 parematar od ključnih rijeći, konkurencije, posjeta do tvog sadržaja, koda same stranice i masu drugih stvari.

15 godina
odjavljen
kule93 kaže...

Mislim da se nismo baš najbolje razumili: dakle ja želim napraviti stranicu rezolucije 900x1500 px unutar koje bi bio sav sadržaj, ali ostatak "praznog prostora" (znači ako je ekran rezolucije 1024x768 px da 62 px lijevo i desno budu crne boje ) bude u određenoj boji (kao što je početna bugova stranica sa strane siva...

Jel bi to onda moglo ići ovako:

KOD JE NA SLICI jer nisam nikako mogao poslati post s kodom

ajd da čujem nešto i o SEO-u (ja sam bio mišljenja da to treba na kraju raditi ali valjda sam u krivu

HINT: Kako uspjevate html kod staviti u taj plavi kvadrat?

Ma kompliciraš, napravi kako sam rekao tagu body stavi background property kako sam ti rekao. Sav sadržaj stavi u recimo <div id="container"></div> i neka ti bude unutar html i body tagova, i stavi margin: 0 auto property da ti bude centriran. Znači imaš dva selektora:

body{}

#container {}

13 godina
neaktivan

5 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
madebym kaže...

Evo nešto novo od mene-link

Totalno fulao temu, nek se ovo prebaci u community review!

Evo budem ja premjestio, nadam se da se modovi neće ljutiti {#}

Madebym, site je odličan svaki ti je sve bolji i bolji, i samo tako naprijed {#} Vidim da si se specijalizirao za, kako ja to zovem portfolio stranice glazbenika i ostalih umjetnika, i moram priznati da se s dizajnerske strane jako držiš smjernica koje diktira identitet klijenta.

Ocjena 10/10

P.S. Imaš sitne, sitne nedostatke, nedostaje favicon u Firefoxu, nisam gledao dali ostali preglednici čitaju isti, no vidim da si si dao truda i generirao favicon za manje-više sve ostale tipove uređaja i preglednika. Isto tako, pitanje, kako ti se stranica ponaša na velikim rezolucijama? Nemam s čime isprobati, a nemogu se sjetiti imena alata s kojim mogu pogledati kao stranica izgleda na ostalim rezolucijama, možda royalhero zna, on  je nešto linkao negdje. I par lapsusa u linijama gdje inkludaš .js fajlove.

Još jedna sitna napomena:

Pošto se tema zove Community review vaših web stranica, možda bi bilo zgodno, čisto zbog razloga što se ovdje skuplja ekipa koja web gleda ispod haube i s one korisničke strane, da se navede na kojim tehnologijama je bazirana, pluginovi, CMS, grid i CSS layouti...itd...

PLUS: Google fontovi, jQuery easing koji se odlično uklapa...

16 godina
neaktivan
Bypass kaže...
Equlibriuman kaže...

Pozdrav svima

Upravo mi je lansirana stranica na http://www.super-apartmani.hr

Još je u beta fazi, ali u globalu je gotova što se tiće dizajna i funkcionalnosti za sada. Nisu još stavljeni meta tagovi i prijevodi na 9 jezika.

Uglavnom bio bi zahvalan na svim mišljenjima i kritikama od strane vas sručnjaka :)

Jako lijepo - 5/5

Je li to zend framework?

Da, zend framework custom made aplikacija. Kako si znao?

14 godina
protjeran
Tomashina13 kaže...

Da, zend framework custom made aplikacija. Kako si znao?

Pogledaš source i nađeš:

<dl class="zend_form">

Troll? Ili možda nisam?
16 godina
neaktivan
alankish kaže...

Ocjena 10/10

P.S. Imaš sitne, sitne nedostatke, nedostaje favicon u Firefoxu, nisam gledao dali ostali preglednici čitaju isti, no vidim da si si dao truda i generirao favicon za manje-više sve ostale tipove uređaja i preglednika. Isto tako, pitanje, kako ti se stranica ponaša na velikim rezolucijama? Nemam s čime isprobati, a nemogu se sjetiti imena alata s kojim mogu pogledati kao stranica izgleda na ostalim rezolucijama, možda royalhero zna, on  je nešto linkao negdje. I par lapsusa u linijama gdje inkludaš .js fajlove.

Još jedna sitna napomena:

Pošto se tema zove Community review vaših web stranica, možda bi bilo zgodno, čisto zbog razloga što se ovdje skuplja ekipa koja web gleda ispod haube i s one korisničke strane, da se navede na kojim tehnologijama je bazirana, pluginovi, CMS, grid i CSS layouti...itd...

PLUS: Google fontovi, jQuery easing koji se odlično uklapa...

Hvala na komplimentima. Meni se u Firefoxu prikazuje favicon, stvarno ne znam gdje je problem. Mislim da bi se stranica trebala dobro ponašati na visokim rezolucijama jer sam koristio rem sizing u kombinaciji s max-widthom. Puno mi je veći problem sve ovo ubaciti u male rezolucije jer nema scrollbara. Dobro si primijetio onaj jedan zalutali .js file koji nema veze s vezom!!

13 godina
neaktivan
alankish kaže...
 a nemogu se sjetiti imena alata

http://quirktools.com/screenfly/

14 godina

Pozdrav ekipa :)

Zanima me kako vam se čini ovaj landing page: http://www.screensuit.com/

Za sada je čisti html/css/js i jednostavni php za skupljanje mailova, projekt radim u WordPress-u.

ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV | Gledaj filmove s prijevodom, serije i crtiće online - http://www.svehr.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 0:36 (OriginalEXE).

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Jako lijepo izgleda, posobno su cool ona 3 kruga koja se mogu vrtiti {#}

Morati cu sutra ili kad budem imao vremena malo pogledati kako si to napravio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Master Tino kaže...

Jako lijepo izgleda, posobno su cool ona 3 kruga koja se mogu vrtiti {#}

Morati cu sutra ili kad budem imao vremena malo pogledati kako si to napravio.

Hvala.

Misliš na ova tri slidera sa slikama? Za to sam koristio ovaj jQuery plugin: http://www.baijs.nl/tinycircleslider/

ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV | Gledaj filmove s prijevodom, serije i crtiće online - http://www.svehr.com
16 godina
neaktivan

Da, na to sam mislio, hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prijatelj se bavi izradom raznih dodataka za jedrilice,wind-surf, itd. Sve je napravljeno od visoko kvalitetnog karbona, pa me zamolio da mu napravim stranicu.

Galerija ima mali bug, prva slika ne obuhvaća cijeli ekran, to je radilo do sad, sa zadnjim updejtovima se to desilo. Naravno, dobri stari IE u ovom slučaju sve prikazuje ispravno.

Link

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
suludi8 kaže...

Prijatelj se bavi izradom raznih dodataka za jedrilice,wind-surf, itd. Sve je napravljeno od visoko kvalitetnog karbona, pa me zamolio da mu napravim stranicu.

Galerija ima mali bug, prva slika ne obuhvaća cijeli ekran, to je radilo do sad, sa zadnjim updejtovima se to desilo. Naravno, dobri stari IE u ovom slučaju sve prikazuje ispravno.

Link

Izgleda zanimljivo i orginalno. Mali je problem nama sa 4:3 monitorima, ali sve u svemu OK

Počeo sam od ničega, i još uvijek imam večinu od toga
15 godina
suludi8 kaže...

Link

Super stranica!

Samo jedna primjedba..

Kada idem s npr. Home-a na @selector toliko se boja izmijeni da imam osjećaj da sam u disku :)

&quot;Impossible is nothing..&quot; &quot;It's on me: To be lighter, fly higher, go further..&quot;
13 godina
neaktivan
suludi8 kaže...

Link

"Don't use animations just because you can" - Someone Clever

Originalna stranica, nije lose ;)

14 godina

Ti se šališ s nama? Samo mi objasni gdje koristiš one fontove koji su navedeni u sourceu? Ja nigdje ne vidim Lobster ili neki drugi... Gotov predložak za Blogger je grozno preuređen. Samo ću reći da ovo što prije makneš i napraviš nešto pošteno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TaG kaže...
suludi8 kaže...

Link

"Don't use animations just because you can" - Someone Clever

Originalna stranica, nije lose ;)

Generalno se slažem s ovim Clever tipom, ali stvarno, gdje su ovdje animacije?? Najobičnija scrolling stranica!!

14 godina
neaktivan
suludi8 kaže...

Link

Kad se stranica odzumira tj. smanji pomocu ctrl+scroll, dode do krkljanca...

15 godina
neaktivan

http://bdwebsites.heliohost.org/index.html

Testirano na Linuxu,znači najnoviji chromium,opera i firefox.IE mi   znači nije bio opcija još ali slobodno recite kako radi u njemu.Naglasak:Ovo je beta verzija stranice.

Rađeno sa Html5 i css3.

Posebno sam ponosan na dizajn,korištenje html5 i css3 tehnologija i konkretno typefacea na jednoj stranici...

Pregledajte i ove sve blogove i about me stranicu.

Sadžaj ću dodati kasnije.

Prijedloge prihvaćam,ali šta mislim da mora bit,mora bit.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 21:50 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

što se tiće CSS to si mogo napraviti i puno jednostavnije, i imaš grešaka u CSS kodu. Umjesto da si davo za svaki div element id to si sve modo preko jedne klase napravit.

14 godina

Malo su preblještave boje. Onda tranzicija sa drečave plave na bijelu je katastrofa za oči. Koncept stranice je dobar, ali sa  možda ti čak složim neki sličan dizajn tek da vidiš kako bi to bilo dobro i s manje drečavim bojama. Imaš dosta propusta, a jedan od njih je Bug logo, pogotovo na hover. Stavi tranziciju od 0.2 ili 0.3s, puno će bolje biti. Podstranice su ti loše, jako loše. Pohvalno je to što si sam pisao kod. Još učenja i to će biti puno bolje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NoorMomento kaže...

što se tiće CSS to si mogo napraviti i puno jednostavnije, i imaš grešaka u CSS kodu. Umjesto da si davo za svaki div element id to si sve modo preko jedne klase napravit.

Ma,neznam baš,skoro svi div-ovi imju u dizajnu barem jednu svoju specifičnost.

david7 kaže...

Malo su preblještave boje. Onda tranzicija sa drečave plave na bijelu je katastrofa za oči. Koncept stranice je dobar, ali sa  možda ti čak složim neki sličan dizajn tek da vidiš kako bi to bilo dobro i s manje drečavim bojama. Imaš dosta propusta, a jedan od njih je Bug logo, pogotovo na hover. Stavi tranziciju od 0.2 ili 0.3s, puno će bolje biti. Podstranice su ti loše, jako loše. Pohvalno je to što si sam pisao kod. Još učenja i to će biti puno bolje.

Tranzicija,ok,budem probao.Da,podstranice su nekako previše nekako ne kreativne i poluprazne...mora mi nešt pasti na pamet...a bug logo sam stavio samo zato jer sam htio imati barem jednu sliku.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 22:22 (g12356).
16 godina
neaktivan

Evo dečki, ako kome trebaju kondomi po mjeri sada zna gdje se mogu nabaviti.

My Size Condoms

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 22:52 (suludi8).

5 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice