Bluhost ili Plus hosting?

poruka: 19
|
čitano: 9.351
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Što je share a što dedicated server?

Nikako da odlučim između ova dva hostinga.

http://www.bluehost.com/
http://www.plus.hr/

Početnik sam i ne namjeravam slagati nikakve zahtijevnije aplikacije.
Čujem da je bluhost odličan izbor za manje zahtijevne aplikacije. Sve unlimited  za nekih 450 kn godišnje.
Ima dobar C panel.

Unlimited Domain Hosting
Unlimited GB Hosting Space 
Unlimited GB File Transfer 
Unlimited E-mail Accounts 
Free Domain Forever 
Free Site Builder w/ templates
Secure Shell, SSL, FTP, Stats
CGI, Ruby (RoR), Perl, PHP, MySQL
$50 Free Google Credit
99.9% Network Uptime Guarantee

Kažu da je ovo share-hosting. Šta to za mene kao korisnika znaći?
Koja je razlika između share i dedicated servera?

S druge strane imam domaći Plus, kojega svi hvale na veliko ali je prilčno skup za pakete koje nudi.
Baš ta visoka cijena + dobar glas mi nekako uljeva povjerenje. Ovo su osnovne karakteristike
paketa Sprint Clasic =  442 kn

Registracija / transfer domene: uključena u cijenu
Prostor na disku: 1000 MB
E-mail accounti: 50
Poddomene: 3
Parkirane domene: 3
Dodatne domene: 1
MySQL / PostgreSQL: 3 baze
Dodatni FTP računi: 3
JSP / Servleti: X
RoR Mongrel instance: 1
SSL: X
Bandwidth: neograničen uz zahtijev i određene uvjete(?)

Što bi vi odabrali i koja je razlika između share i dedicated servera?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja osobno kad vidim sve unlimited dobijem ospice. Unlimited ne postoji.  :-)

Ja ti mogu reći moja iskustva sa domaćim hosting providerima:

Croadria - Davno sam imao 2-3 stranice kod njih i kad je bilo riječi o jednostavnoj html stranici u tablicama sve je bilo OK. Čim je došlo nešto malo zahtjevnije (neke skripte) što god mi je od skripti palo na pamet staviti, sve živo je bilo zabranjeno. Čak i neke jako poznate pearl skripte, tako da sam odustao od njih. Da li se nešto promijenilo zadnjih godina ne znam.

Inside - Imao sam jako kratko jednu stranicu, tako da ne mogu previše suditi o njima, ali tada je sve bilo u najboljem redu. Od servera, podrške... Nemam zamjerke

Plus - Dva puta sam hostao kod njih i jako zadovoljan. Preporučam ih.

Netdomena - Imao sam godinu jednu relativno nebitnu i ne previše zahtjevnu stranicu i u tih godinu dana je sve bilo OK. Nisam primijetio neka ispadanja servera, padove stranice i slično, ali kao što rekoh bila je to nebitna stranica koju nisam baš previše ni gledao. Što se podrške tiče ne znam, nisam ih imao potrebu kontaktirati.

Garant sam još nekoga zaboravio, ali šta da se radi. Godine čine svoje :-)

Eto to su ti moja iskustva, pa ti prosudi.

I have seen the truth, and it makes no sense

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pogledaj Pondi (www.pondi.hr), ja kod njih imam dvadesetak hostinga i vrlo sam zadovoljan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da, pregledao sam sve domaće ponude. Pondi je stvarno povoljan ali C panel mu je nikakav 

naspram Plusa i Bluehosta.

Odluka pada na Blue iz više razloga:

1. Unlimited je, premda je to čisti overselling - korisnik se osjeća slobodnijim

2. C panel mu je odličan (fantastico?)

3. Blue je prvi (prema mom istraživanju) kada je Word Pres u pitanju

4. Dedicated IP i SLL  certifikati se mogu dokupiti po realnoj cijeni (ako mi to zatreba u budučnosti)

5. U Algebrinim priručnicima je za primjer odabran c panel Bluhosta, ako se ne varam i Algebra je na njemu. Imaju neki deal:)

6. Zbog optimizacije bolje je uzeti nelokalni server (u pitanju je .com domena) i sadržaj sitea je nelokalan.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
RE: Bluhost ili Plus hosting?

ja sam mislio uzeti hosting na totohost jer je jeftin ali support im je nikakav

14 godina
neaktivan

Plus hosting je skuplji ali definitivno najbolji izbor u opciji kvalitete usluge i tehnicke podrske. Stvarno samo rijeci pohvale.

Sa ostalima sam uvijek imao nekih problema (muvam se okolo cca 10 godina po hostinzima) .

Jedan klijent ima smjesten web na totohost i nisam sretan, cesto imaju problema sa MySQL bazom. Iako, kad god sam ih

kontaktirao, uvijek su odgovorili u realnom vremenu, cca 2-3h .

www.dodajlink.net / www.celebrity4u.net

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam na InfoIt-u, i nikada nisam imao problema. Jako su susretljivi, i podrška im odgovara u roku odmah, te su cijene prihvatljive.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Što je share a što dedicated server?
Horz kaže...

Nikako da odlučim između ova dva hostinga.

http://www.bluehost.com/
http://www.plus.hr/

Izmedju ova dva definitivno plus!

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
14 godina
neaktivan

Nijedan.

Plus je spreskup za početnika a ovaj sa unlimited ovo i unlimited ono izbjegavaj, ako zbog ničeg drugog, ond azato jer obecavaju unlimited, a sa lazovima bolje ne imati posla...

Kao početniku preporučam neki domaći, zbog korisnicke podrške, i da je jeftiniji, jer ako si pocetnik neces imati neke velike zahtjeve.

Ako ne nadjes nista, javi se meni na private, radim u web studiju koji ima 2 vlastita servera, kvalitetnija od vecine hostera, pa dobis po cijeni kikirikija kao stimulacija pocetniku...

http://postica.net/ - Šalje besplatno elektronske čestitke
16 godina
postica kaže...

Nijedan.

Plus je spreskup za početnika a ovaj sa unlimited ovo i unlimited ono izbjegavaj, ako zbog ničeg drugog, ond azato jer obecavaju unlimited, a sa lazovima bolje ne imati posla...

Kao početniku preporučam neki domaći, zbog korisnicke podrške, i da je jeftiniji, jer ako si pocetnik neces imati neke velike zahtjeve.

Ako ne nadjes nista, javi se meni na private, radim u web studiju koji ima 2 vlastita servera, kvalitetnija od vecine hostera, pa dobis po cijeni kikirikija kao stimulacija pocetniku...

Zna se zasto su neki hostinzi jeftini. Ja radim u jednom od vecih hosting providera u hrvatskoj, a Plus nam je direktna konkurencija, ali ga svkako preporucujem izmedju ova dva.

Vi imate 2 vlastita servera, imate kontrolirane web sajtove koje vi radite. Mi imamo nekoliko desetaka servera, imamo aplikacija od joomle do home made smeca do ogromnih sustava. Svakakvi debili rade gluposti po serverima, pokusavaju instalirati razne maliciozne skripte, pokusavaju razne local expoite i slicno, ali nasi serveri i dalje rade bez problema. Zato je bolje platiti nesto malo vise i imati stabilan hosting nego platiti nekakvu sicu di ces svako malo imati ispad sustava jer te servere odrzavaju ljudi koji znaju nekakve osnove i kojima to radi sa njihovim sajtovima.

I ono unlimited... zaboravite na to. To ne postoji.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 20:13 (tnakir).
14 godina
neaktivan

Vi imate 2 vlastita servera, imate kontrolirane web sajtove koje vi radite. Mi imamo nekoliko desetaka servera

Nemoj usporedjivati web studio sa hosterima.

Vi imate na desetke jer se time bavite, mi se ne bavimo time, nego web dizajnom.

To je kao da sofer autobusne firme kaze sluzbeniku u gradjevinskoj firmi: vi imate 2 autobusa ? mi ih imamo na desetke....

btw, fino napisi ti u kojem to hostu radis pa covjek mozda uzme od vas hosting. Plati malo vise (jednu nulu vise) i ima stabilan hosting.

Btw, zasto mislis da jeftine hosting firme imaju svako malo ispad sustava, i da njihovi ljudi znaju nekakve osnove ?

Evo primjerice, uzmi par najjeftinijih poznatih firmi vani koji nude doslovno za cijenu cevapa u usporedbi sa nasim firmama strahovite resurse. Neznam koliko dugo si u tim vodama, ajmo reci da se desetak godina bavis profesionalno hostanjem cim si uzimas pravo na takav nastup (ako se varam ispravi me) i da dobro poznajes strane firme i njihov nacin, tehnicke sluzbe, i stupanj obrazovanja njihovih djelatnika.

Dakle, jasno ti je da su te tehnicke sluzbe SF u odnosu na nase, supermeni i lumeni.

Mislim na poznatije provjerene firme, a ne na ching chung chang...one man hostere iz Azije

Evo par primjera, da sad ne pricamo o Plus-u koji je spomenut, evo uzmimo neke druge domace firme, recimo, Croadriju kao poznatijeg hostera.

Ako si desetak godina u tim vodama, znas koliko su problematicni. Ajmo se malo podsjetiti, onako na brzinu u par klikova, da sad neidemo pretrazivati i prisjecati cega sve je bilo:

http://miba.hr/tag/croadria/
http://www.forum.hr/archive/index.php/t-117938.html
http://ogledalo.tk/newsgroups.php?art_group=hr.comp.www&article_id=13460

Ili njihov sustav  za domene "Regica:

http://ogledalo.tk/newsgroups.php?art_group=hr.comp.www.dizajn&article_id=5496

Da se sad ne prisjecamo recimi Inside-a koji je poliko popljuvan od strane korisnika, i koji su vjerojatno rekorderi u broju ispada, i koji su u stanju imati danima offline servere. Bilo mislim na jednom hrvatskom forumu, da ga sad ne reklamiram, kada su im pali svi serveri pa su ih danim i danim  i danima osposobljavali , a ima toga kod njih ohohohoho...

O Avalonu necemo trositi rijeci, svi koji su duze u ovim vodama znam o cemu govorim...

Ne kazem da domace firme ne valjaju, poznajem vecinu vlasnika osobno iz privatnog zivota, ne nezahvalno je govoriti kako su supermeni samo zato jer su skuplji od stranih profi firmi. Ako su strane firme jeftinije i daju nesto za sicu, ne znaci da ne valjaju, nego da su sposobniji i poslovniji, ili da je veca konkurencija ili sijaset razloga...

No nikako da znaju osnove kako ti tvrdis. Svatko tko je malo duze u tim vodama doro zna kakve tehnicke sluzbe imaju eminentniji hosteri vani, koji daju hosting z neku sicu. PRave supermene i lumene, prema kojima je prosjecni domaci hoster smijesni balkanac. Prosjecni, ne kazem svaki...

Vidis da se sve vise i vise firmi u Hr odlucuje za vlastite servere, sto kosta na desetke i desetke tisuca kuna godisnje, umjesto da hosta kod domacih hostera koje ti spominjes kao stabilan hosting zato jer su skuplji od ovih vani koji kostaju neku sicu...

Sto mislis zassto sve vise i vise firmi "baca" na desetke i desetke tisuca kuna na vlastite servere, ako kod nas postoji to sto ti spominjes kao stabilan hosting ?

Jedno su spike a drugo iskustva nas koji smo u tim vodama 10-15 godina pa znamo situaciju i svaku iole vrijedniju spomena domacu  istranu hosting firmu, kako se kaze "u dušu"....

Cinjenice i praksa sve govore....

http://postica.net/ - Šalje besplatno elektronske čestitke
16 godina
postica kaže...

Vi imate 2 vlastita servera, imate kontrolirane web sajtove koje vi radite. Mi imamo nekoliko desetaka servera

1. Nemoj usporedjivati web studio sa hosterima.

Vi imate na desetke jer se time bavite, mi se ne bavimo time, nego web dizajnom.

2. btw, fino napisi ti u kojem to hostu radis pa covjek mozda uzme od vas hosting. Plati malo vise (jednu nulu vise) i ima stabilan hosting.

3. Btw, zasto mislis da jeftine hosting firme imaju svako malo ispad sustava, i da njihovi ljudi znaju nekakve osnove ?

4. Evo primjerice, uzmi par najjeftinijih poznatih firmi vani koji nude doslovno za cijenu cevapa u usporedbi sa nasim firmama strahovite resurse. Neznam koliko dugo si u tim vodama, ajmo reci da se desetak godina bavis profesionalno hostanjem cim si uzimas pravo na takav nastup (ako se varam ispravi me) i da dobro poznajes strane firme i njihov nacin, tehnicke sluzbe, i stupanj obrazovanja njihovih djelatnika.

5. Dakle, jasno ti je da su te tehnicke sluzbe SF u odnosu na nase, supermeni i lumeni.

Mislim na poznatije provjerene firme, a ne na ching chung chang...one man hostere iz Azije

6.  i prisjecati cega sve je bilo:

http://miba.hr/tag/croadria/
http://www.forum.hr/archive/index.php/t-117938.html
http://ogledalo.tk/newsgroups.php?art_group=hr.comp.www&article_id=13460

7. Ili njihov sustav  za domene "Regica:

http://ogledalo.tk/newsgroups.php?art_group=hr.comp.www.dizajn&article_id=5496

Da se sad ne prisjecamo recimi Inside-a koji je poliko popljuvan od strane korisnika, i koji su vjerojatno rekorderi u broju ispada, i koji su u stanju imati danima offline servere. Bilo mislim na jednom hrvatskom forumu, da ga sad ne reklamiram, kada su im pali svi serveri pa su ih danim i danim  i danima osposobljavali , a ima toga kod njih ohohohoho...

O Avalonu necemo trositi rijeci, svi koji su duze u ovim vodama znam o cemu govorim...

8. Ne kazem da domace firme ne valjaju, poznajem vecinu vlasnika osobno iz privatnog zivota, ne nezahvalno je govoriti kako su supermeni samo zato jer su skuplji od stranih profi firmi. Ako su strane firme jeftinije i daju nesto za sicu, ne znaci da ne valjaju, nego da su sposobniji i poslovniji, ili da je veca konkurencija ili sijaset razloga...

9. No nikako da znaju osnove kako ti tvrdis. Svatko tko je malo duze u tim vodama doro zna kakve tehnicke sluzbe imaju eminentniji hosteri vani, koji daju hosting z neku sicu. PRave supermene i lumene, prema kojima je prosjecni domaci hoster smijesni balkanac. Prosjecni, ne kazem svaki...

10. Vidis da se sve vise i vise firmi u Hr odlucuje za vlastite servere, sto kosta na desetke i desetke tisuca kuna godisnje, umjesto da hosta kod domacih hostera koje ti spominjes kao stabilan hosting zato jer su skuplji od ovih vani koji kostaju neku sicu...

Sto mislis zassto sve vise i vise firmi "baca" na desetke i desetke tisuca kuna na vlastite servere, ako kod nas postoji to sto ti spominjes kao stabilan hosting ?

11. Jedno su spike a drugo iskustva nas koji smo u tim vodama 10-15 godina pa znamo situaciju i svaku iole vrijedniju spomena domacu  istranu hosting firmu, kako se kaze "u dušu"....

Cinjenice i praksa sve govore....

1. Ja ne usporedjujem web studia nego jeftine i skuplje hosting firme

2. Bug forum ne dozvoljava reklamiranje, inace bi definitivno gurao linkove

3. Znam iz iskustva, jer je ogroman broj korisnika presao sa jeftine konkurencije u hrvatskoj kroz nas, a kao razlog su naveli da im je kod tih drugih svako malo sajt bio down ili im je support bio nikakav ili su imali non stop nekakve probleme

4. Usporedi samo cijenu 10Gb linka u Hrvatskoj i vani... za pocetak

5. Zasto mislis? Mislim da je u nekim firmama u Hrvatskoj support na nivou svjeskih kolega

6. Nemoj spominjati Croadriju. Odavno se zna da je Croadria usko povezana sa Carnetovom DNS sluzbom preko jednog covjeka i da tu ima "ruka ruku mije".

7. Regica cak i nije losa. Samo je preskupa. Sto se tice njihovog supporta nikad mi nije trebao.

8. Istina, veca je konkurencija, vece je trziste, vrijede neka druga pravila. Ali kad dodje Mate Matic koji nezna ni email procitat, a kamoli pricati engleski, hoce li uzeti hosting u nekoj HR firmi ili u The Planeta ili slicno?

9. U mojoj firmi support se javlja odmah, na mailove se odgovara u roku od 10 min, problemi se rijesavaju odmah, cak rijesavamo sranja koja nebi trebali (ispravljanje gresaka u skriptama, instalacije joomli i slicna sranja koja ne spadaju u support), dosta smo fleksibilni prema nasim korisnicima itd. Daleko smo od smijesnih balkanaca.

10. Ljudi uzimaju vlastite servere ili VPS-ove iz vise razloga:

- jer im je potrazna za reusrsima (procesorsko vrijeme, prostor na disku, bandwidth, promet) ogromna i to niti jedan obican paket nebi pokrio (ni u HR ni vani)

- jer zele potpunu kontrolu nad serverom i zele server samo za sebe

- jer zele instalirati aplikacije, kontrole, servise koje hosting firma ne zeli imati na svojim serverima (radi sigurnosti, cijene, zderanja resursa)

- jer im je isplatvije uzeti svoj server nego negdje placati reseller

11. I ja

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 23:46 (tnakir).
14 godina

Ja sam vani na GoDaddy - ju s dva servera ( I to čisto jer oni ne gledaju previše na limit - unlimit, bar dosad mi nisu poslali warning a imao sam ohoho sajtova gore a bogami i Giga )

Imam jedan kod Hostgatora, brz je.

A od domaćih imam kod http://studio4web.com/ - zasad mi nisu failali nijednom a podrška se javlja u većini slučajeva kroz par sati najkasnije. Pogledaj si slobodno što nude pa odluči, čak i na Fejsu daju bonove svako malo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NITRO kaže...

Ja sam vani na GoDaddy - ju s dva servera ( I to čisto jer oni ne gledaju previše na limit - unlimit, bar dosad mi nisu poslali warning a imao sam ohoho sajtova gore a bogami i Giga )

A od domaćih imam kod http://studio4web.com/ - zasad mi nisu failali nijednom a podrška se javlja u većini slučajeva kroz par sati najkasnije. Pogledaj si slobodno što nude pa odluči, čak i na Fejsu daju bonove svako malo.

Ovo i nije za pohvalu.

14 godina
tnakir kaže...
NITRO kaže...

Ovo i nije za pohvalu.

Tko se hvali? Ja nemam problema ni na jednom hostu, s GoDaddy - jem sam raskrstio odavno kod problematičnih situacija jer sam im hebo mamu na forumima i otad mi se podrška javlja u roku odmah kad pitam nešto. Hostgator je skroz ok a studio4web mi  je dosad od domaćih hostera najdraži. U čemu je problem?

10 godina

Koliko traje propagacija dnsa? imam .hr domenu i plus hosting, već je prošlo 48 h čini mi se 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Bluhost ili Plus hosting?
svjetlosni_mikroskop kaže...

Koliko traje propagacija dnsa? imam .hr domenu i plus hosting, već je prošlo 48 h čini mi se 

Ako je sve ispravno postavljeno, propagacija traje od nekoliko minuta do najviše sat-dva.

Ako potraje duže, vjerojatno postoji neki problem pa bi bilo dobro provjeriti postavke ili kontaktirati podršku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2024 9:23 (Ivan M.).
8 godina
svjetlosni_mikroskop kaže...

Nedavno ja uzmem domenu, namjestim NS i čekam. Prošlo par sati i vidim nije propagacija završena. Znam već da sam nešto fulao, ali nikako da skužim, sve razmišljam treba vremena. 

Tek sutradan, sjednem za laptop pogledam, i vidim da nisam upisao Zone file na svom hostingu.. Čim sam popunio potrebna polja, za 30 minuta propagacija gotova. Let's Encrypt stavlja cert na sve poddomene koje treba i bez ikakvih grešaka radi sve.

10 godina

a ja nisam upisala ns već nešto treće, hahha, ... sve štima ko urica kad su mi poslali podatke

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2024 14:55 (svjetlosni_mikroskop).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice