Arhiva, Div Tagovi

poruka: 2
|
čitano: 1.623
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Arhiva, Div Tagovi

Pozdrav svima,

Nedavno sam počeo radit svoju stranicu onako kako sam ju zamislio. Napravio sam ju cijelu u htmlu i to sam dobro naučio. Sada vidim da skoro nitko više neradi stranice u čistom htmlu, nego samo sa Div Tagovima.
E sada imam par pitanja;

1. Pročitao sam da se sa tim Div Tagovima stranica puno brže učitava i da je to sada standard, kolika je to razlika u učitavanju? i da li se lako može naučiti raditi sa tim div tagovima?

2. Stranicu sam napravio tako da ću po sredini iste stavljati redovito članke, vijesti itd... Stoga sam skužio da ću tu imati problema, zanima me kako to ide sa arhiviranjem, da nemoram za svaku novu vijest copy/paste tablicu i da sve bude uredno, i posloženo po redu?
Čuo sam za joomlu, ali čini mi se prekomplicirano, jel ima šta jednostavnije?

3. Sa desne strane stranice če biti sadržaj(tablice i sl.) koje ču redovito ažurirati i taj isti sadržaj bi se trebao ažurirati na svim podstranicama, tu se javljaju programski jezici? da li je to php? i da li moram baš znat radit u njemu ili mogu kao početnik stavit neku skriptu na tu desnu stranu, te da se ažurira na svakoj podstranici.

Lijep pozdrav

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Arhiva, Div Tagovi
davorin85 kaže...

Pozdrav svima,

Nedavno sam počeo radit svoju stranicu onako kako sam ju zamislio. Napravio sam ju cijelu u htmlu i to sam dobro naučio. Sada vidim da skoro nitko više neradi stranice u čistom htmlu, nego samo sa Div Tagovima.
E sada imam par pitanja;

1. Pročitao sam da se sa tim Div Tagovima stranica puno brže učitava i da je to sada standard, kolika je to razlika u učitavanju? i da li se lako može naučiti raditi sa tim div tagovima?

2. Stranicu sam napravio tako da ću po sredini iste stavljati redovito članke, vijesti itd... Stoga sam skužio da ću tu imati problema, zanima me kako to ide sa arhiviranjem, da nemoram za svaku novu vijest copy/paste tablicu i da sve bude uredno, i posloženo po redu?
Čuo sam za joomlu, ali čini mi se prekomplicirano, jel ima šta jednostavnije?

3. Sa desne strane stranice če biti sadržaj(tablice i sl.) koje ču redovito ažurirati i taj isti sadržaj bi se trebao ažurirati na svim podstranicama, tu se javljaju programski jezici? da li je to php? i da li moram baš znat radit u njemu ili mogu kao početnik stavit neku skriptu na tu desnu stranu, te da se ažurira na svakoj podstranici.

Lijep pozdrav

Lijep pozdrav Davorine, dobro došao na BUG forum.

1. Stranice se ne rade u Div tagovima, nego se div- tagovi primjenjuju u css-u. Pogledaj malo w3c na google-u. Taj css možeš dodati u izvorni kod svoje stranice(u head dijelu svog html-a) ili kao vanjsku datoteku, kasnije ju samo uključiš. Treba nešto vremena dok isprobaš svakojake opcije izgleda i dizajna, ali div tag se da savladati. Da, većinom standard je. Da li se brže učitava?! Ovisno s čim to uspoređivaš.

2. Da bi imao arhivu i lijepo posložene članke po stranicama, itd. trebaš se naučiti programirati. A to znači php ili asp. Naravno, imaš gotovih rješenja kao joomla, ali sudeći prema onome što je tebi potrebno, Wordpress ti je moja preporuka.

3. Da potrebno ti je znati programiranje, ali uz Wordpress dobiješ to s gotovo. Ako hoćeš još lakše i brže, uzmi WOLF CMS. Sve navedeno ti je dostupno na hrv jeziku.

LP

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2009 9:01 (Smooth Operator).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice