Windowsi se ne mogu pokrenuti

poruka: 2
|
čitano: 862
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Windowsi se ne mogu pokrenuti

PC u firmi je poceo zezati te sam odlucio na novo windowse staviti, jer na navedenom PC nije htio ucitati USB da se instalira, te sam prebacio hdd u drugi pc(moj) i instalirao ali kad sam vratio u stari pc prilikom boota sam dobio poruku reboot or select proper boot device, taj isti hdd sam ubacio u treci pc i tamo su se normalno windowsi dignuli. maticna je h77h2-m3 znam da je neki problem sa biosom i da treba nesto namjestiti ali ne znam, vec se satime zajebavam, znam da je neka sitnica a ne znam koja, u biosu prepozna hdd i stavim da ga ucita al izbaci gresku reboot or select proper boot device

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2020 14:54 (dennocro).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windowsi se ne mogu pokrenuti

u firmi, već par dana, ne znaš.. a primš se posla? Ako ništa drugo, čemu dva dana čekati? :))

-pa ovako, ako neće bootati tad postoji razlog. :)

-npr nije bios, nije disk, nije win.. nego nema boot diska, tj imaš u svom računalu drugi boot disk, kao u trećem, što je installer vidio i ostavio.. i tad ti na tim računalima boota jer ima boot disk.

-što sad? .. pa napraviš boot disk, tj od postojećeg diska primarnu aktivnu particiju proglasiš bootom.

-ubaciš install stikić-medij, automatika fixa ili otvoriš cmd i diskpartom select disk-broj active.. to je to.

-naravno, ako ti neće bootati kao što nije prvi put, tad ti je stikić nekompatibilan s biosom, tj ili podesiš bios (uefi-gpt ili mbr ovisno u kojem je sad modu disk i što mbo nudi) ili napraviš odgovarajući usb stikić na onaj drugi način tj tek kad je sve kompatibilno tad može raditi pa i bootati a sad postoji dva moda, gpt-mbr ili uefi i legacy + sve za boot radi korz f-tipke tj CMS jer tako vidiš u kojem je modu medij i može biti u oba.. pa bootaš onaj koji trebaš.

-sad ako pitaš koji .. na ćoravo su šanse 50%, npr uefi-gpt, ako nije onda mbr. :)

 

-a to si sve već mogao prolistati po temama ili riještiti običnim ubacivanjem pravog boot medija jer bi to automatika fixala jedino što moraš proći boot tj kompatibilan mod.

-ako si u pogrešnom modu tad ne možeš do diska, jednako ako koristiš npr enkripciju-sec.boot i sl. pa to nemoj koristiti. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice