Windows - Stalno izbacuje Open With

poruka: 16
|
čitano: 5.176
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovako, znaci imam OGROMAN problem sa Windowsom XP.

Sve je bilo OK do juce, ali sada je sve u cistom haosu.

Naime, kada god pokusam otvoriti bilo koji program izlazi mi prozor: Open With

Ako pokusam otvoriti neku do sistemskih alatki kao sto je Add/Remove Programs izbacuje sledecu poruku: C:/WINDOWS/system32/dll32.exe Appliacation not found.

dll32.exe je tamo, u tom folderu...

Takodje kada pokusam upaliti System Restore (nakon otvaranja Open With prozora i trazenja System Restorea po system32) javlja se sledeca greska: A runtime error has occured. Do you wish to debug? Line 212 Error 'calgrid' is undefined. <Yes> <No>. I onda ne mogu vidjeti nijedan moguci restore point jer kada kliknem <No> izlazi iz Sys Restorea a kada kliknem <Yes> otvara neki program za debugovanje.

Znaci najveci problem mi je ovo oko dialog prozoar Open With, ako iko zna kako da ovo sredim, bit cu jako zahvalan :(

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Windows - Stalno izbacuje Open With

mislim da ti se nas**la neka maliciozna gamad na kompu. Ovako napamet ne mogu ti reći što ti je. Pokreni komp u safe modu, i otamo pokušaj restore point ili bar skeniraj od virusa. Problemi koji ti se mogu javiti su sljedeći, da ti je virus ušao i u restore point pa da ne napraviš ništa korisnog, ili što je više vjerojatnije da ti iste greške javi i u safe modu.

EDIT: sad kad sam ponovno pročitao tvoj post, mislim da sam se susreo sa ovim problemom, i nije slavno završio (format c). ako ti ovo gore ne uspije onda u recovery konzoli od XP-a (kad pokreneš instalaciju sa cd-a od XP-a umjesto nove instalacije klikni na R i uđi u recovery konzolu) upiši expand d:\i386\dll32.dl_ c:\windows\system32\dll32.dll (sintaksa nije sto posto točna, ali ni to ti nije sto posto lijek, nažalost meni nije uspjelo).

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2008 8:44 (daseparo).
17 godina
neaktivan

Mnogo hvala, pokusacu, u Safe Modeu ne moze System Restore, ali cu uraditi system scan sa Avirom sada.

17 godina
neaktivan

Zvuči kao maliciozna viruščina Iznenađen

Btw, koje programe za zaštitu od virusa i ostale internetske gamadi koristiš?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo Avira AntiVir :S

17 godina
neaktivan

Ovo se čini kao virus koji ti se u registriju nastanio da se pokreće umjesto explorer.exe. U međuvremenu je ili sustav ili antivirus iskorijenio .EXE koji se pokreće, ali ti registry nitko nije popravio.

Ako u sustav možeš ući preko recimo ERD commander-a mogao bi riješiti taj problem. Ne znam da li neki antivirus korigira ovakvo stanje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, ne mogu otvoriti nista kako treba.

Kada kucam regedit u Run, izbacuje mi Open With prozor, a skoro sve opcije u Control Panelu pri otvaranju izbacuju dll32.exe Application not found.

Probat cu naci neki commander na Bugovim DVDovima, pa cu probati.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Reinstaliraj windowse i formatiraj disk,,jedno od boljih riješenjaNamigiva

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Probaj napravit Repair windowsa (instalacija windowsa s kojom ostaju svi instalirani programi i dokumenti).Naravno, ako već nisi stavi Service Pack 3.

Intel Core 2 Quad QX9770, 4GB DDR3 RAM 1333Mhz Kingmax, Sapphire Radeon HD4870X2, 2x WD Caviar 640GB RAID 0, Gigabyte EP45-DS5, Chieftec 700W

0 0 hvala 0
17 godina
Xero kaže...

da, za doma di je komp pun igrica i video codova svih vrsta...
17 godina
neaktivan
daseparo kaže...
Xero kaže...

Hehe da :D
Nego, evo sada pregledam forum u 640x480, instalirao sam novi Windows i instaliram drivere :P
Srecom, sacuvao sam sve bitne filmove, igre i dokumente na D: tako da je sada sve u redu :D
Mnogo hvala svima koji su mi pokusali pomoci
16 godina
neaktivan
daseparo kaže...
Xero kaže...

da,,istina ,,al šta če ti komp pun igrica i codova,,filmova,,neznam ja šta!!! a nemožeš igrat,,gledat filmove niti otvrat mape,,
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
Xero kaže...
daseparo kaže...
Xero kaže...

da,,istina ,,al šta če ti komp pun igrica i codova,,filmova,,neznam ja šta!!! a nemožeš igrat,,gledat filmove niti otvrat mape,,
 pa niste vi skužili skroz što sam ja htio reći, to je najbolje rješenje za doma, to sam ja radio redovito. Ali kad imaš popravit tuđi kompjuter, ili u firmi onda gledaš prvo kako izbjeć clean install jer je to muka živa kasnije sve vratit na isto. Još kad ti je vlasnik kompa osoba koja nije tehnički potkovana, to je tek pa muka. Kad te zove za milijun sitnica, a najdraža mi je, da di mu je slika na desktopu što je bila prije, i takve slične stvari
16 godina
neaktivan

U redu,,nisam prije 100% skužio,,sve 5

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ma nema veze, samo malo da pojasnim ;-)

17 godina
Rideen kaže...

Da, ne mogu otvoriti nista kako treba.

Kada kucam regedit u Run, izbacuje mi Open With prozor, a skoro sve opcije u Control Panelu pri otvaranju izbacuju dll32.exe Application not found.

Probat cu naci neki commander na Bugovim DVDovima, pa cu probati.

Eeee, za ovakve situacije ideš na Start/Run pa pokreneš command.com pa odeš ui windows direktorij sa komandom cd %windir%

a onda pokreneš regedit, a ako opet izbaci open with onda prvo kopiraš regedit.exe u recimo reg.com sa copy regedit.exe reg.com

i onda ga pokreneš komandom reg

pa u registry editoru odeš na key:
HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command
i tu vjerovatno imaš poziv dll32.exe, a treba staviti staviti vrijednost "%1" %*

ako ni to ne pomogne onda u registry editoru treba provjeriti još i HKEY_CLASSES_ROOT\.exe da li je default value exefile pa ako nije staviti tu vrijednost.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2008 9:13 (Gnjavator).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice