Windows Instalacija/deinstalacija

poruka: 13
|
čitano: 5.707
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Imam problema u vezi deinstalacije tj stavljanja novih windowsa..

Imam na kompu particije C D i E..

Na C je windows Xp

Na D je windows Vista..

Sad sam htjeo ukloniti Windows Xp i instalirati 64 bitnu verziju Xp-a, ujedno sam planirao i maknuti Vistu s kompa..

Tako da sam krenuo pokrenuti Windows Xp 64 bit preko bota i instalirati ih. No dogodio se problem i jednostavno ne mogu botati cd. Mislio sam da je problem u Cdu ali nije. Ne mogu botati apsloutno nista..

U cemu je problem?

Kako da maknem Xp i Vistu i stavim 64bitni Xp uz pomoc bota??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako imas cd od windowsa xp nebi ti triba bit nikakvi problem da formatiras oba diska to jest izbrises c i d particiju i ubacis 64bitne windowse i instaliras ih znas vec kako....

MB Gigabyte EP45-DS5,s775,ip45 Intel Core 2 Quad Q8300 Box 4×2.5GHz,1333MHz-ddr2 4GB(2×2GB kit)pc8500(1066MHz)OCZ,Reaper--OCZ 700W SLI-ready--Nvidia 8800ultra×2

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows Instalacija/deinstalacija

Tako da sam krenuo pokrenuti Windows Xp 64 bit preko bota i instalirati ih. No dogodio se problem i jednostavno ne mogu botati cd. Mislio sam da je problem u Cdu ali nije. Ne mogu botati apsloutno nista..

U cemu je problem?

Kako da maknem Xp i Vistu i stavim 64bitni Xp uz pomoc bota??

nije ti problem u cd nego tribas u biosu okrenit tamo di ti je cd i hdd samo ih zaminit za mista i F10 i jes da save to sto si napravia u biosu i onda ce ti se komp sam restartirat i stiskas del del i onda ti mora botat cd 100%....

MB Gigabyte EP45-DS5,s775,ip45 Intel Core 2 Quad Q8300 Box 4×2.5GHz,1333MHz-ddr2 4GB(2×2GB kit)pc8500(1066MHz)OCZ,Reaper--OCZ 700W SLI-ready--Nvidia 8800ultra×2
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 1:59 (bajic).
16 godina
neaktivan
autorov komentar
E pa u tome je problem.. U biosu sam stavio da prvo pokrene cd tj da ga bota. i stisnem f11 kao i uvjek da ga digne.. i ne pise mi ono press any key to boot the cd.. a imam svega 300gb na disku d u kojemu je vista tako da ima previse podataka da jednostavno formatiram disk..
Uglavnom nes me zajebava. uopce nece botati te stare xp i nis ne radi kako treba. Zato sam i otvorio ovu temu da dobijem nekakvu vrstu pomoci..
17 godina
neaktivan

A CD-ROM radi u winsima? Jeli moze botati sa USBa?

Mislim da je probelm u CD pogonu,posudi i probaj

Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ma kakvi problem u cd pogonu.. nema 2 mjeseca da sam kupio komp..

i cd cita sve i nema nikakvih problema s njim. i instalirao sam vistu s njim i radi sve kako treba..

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Moram uz to napomenuti. Vista je 64bit sp1..

Kad god palim komp imam na odabir ocu li upaliti xp il vistu..

I krenem tj stisnem da bota cd..

Pise select boot device. Kazem Cd rom..

I kao krene da ga bota i umjesto toga tj umjesto da ga bota krene i izbaci poruku. Oces li upaliti xp ili vistu. I tako svaki heb... put

17 godina
neaktivan

Kad u biosu podesiš da ti prvo bota sa CD-a, to moraš potvrditi ,to jest spremiti promjenu ili ti bude i dalje prvo botal sa hard diska.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

znam to.. f10 save changes and continue..

naravno da sam to napravio..

Vec sam bezbroj puta reinstaliravao i instaliravao windowse ali nikada nisam naisao na ovaj problem. nema sta nisam napravio :D

17 godina

Mozda je malo smjesno sto cu te ovo pitati, ali jel imas mozda bezicnu tastaturu?

Ja sam zamjenio obicnu sa bezicnom i uopce mi nije reagirala kad bi bilo sta priitsnuo kad dobijem press any button to boot from cd..

Vratim na obicnu ps2 tastaturu i sve ok...

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

hehe smjesno je :)

Imam normalnu tastaturu.. Nije bezicna. I normalno reagira na sve. no stvarno ne kuzim u cemu je problem i zasto mi se nece nista instalirati.. :(

17 godina
neaktivan

Ovak bi se trebala deinstalirati vista sa dual bota, a nakon toga probati sa normalnom instalacijom iz BIOS-a. 

Uninstall

After playing around with Vista for a few days, you may want to remove it from your system, and reclaim the hard drive space. Microsoft has made this step very simple as well.

1. Boot your computer in to Windows XP.
  2. Ensure you have the Vista DVD image emulated or in the DVD drive.
  3. Go to “Start” and “Run”. Type in “e:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /force” (without quotes, and replacing e: with the drive letter of your Vista DVD).
  4. Restart the computer, and you will notice the boot selection menu is gone.
  5. Format the partition/drive where you had Vista installed.
  6. Remove two files (Boot.BAK & Bootsect.BAK) on your XP drive’s root folder (C:), these were backup files of your previous bootloader, now no longer useful.
  7. Optional: Restart to ensure it still works.
  8. Use your partition software to merge your partitions together.

And now you have returned your computer to its previous state,

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Puno ti hvala na ovome.. Cim uhvatim malo vremena danas budem to napravio :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice