Instalirana 7-ca x64 i ne radi 5.1 ozvucenje nego samo 2 front zvucnika. Zvucna je onboard Realtek. U audio menager-u na testu radi svih 5 zvucnika a u winamp-u i wmp samo 2 front. U Xp Windowsima mi je sve radilo bez greske.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Instalirana 7-ca x64 i ne radi 5.1 ozvucenje nego samo 2 front zvucnika. Zvucna je onboard Realtek. U audio menager-u na testu radi svih 5 zvucnika a u winamp-u i wmp samo 2 front. U Xp Windowsima mi je sve radilo bez greske.
ja imam isti problem, trazio sam po netu neka rješenja ali nista, cak ni na windows 7 forumu.
Morate uključiti speaker fill u opcijama. To vam je zato kaj je xp stereo (2ch) kopiral i na ostale zvučnike po default-u.
U sound effects ukljucim room i dobijem zvuk na sve zvucnike, ali malo mi cudno to sve zvuci kao da ima eho.
Ja sam skinuo drivere za win.7 sa Gigabytove stranice i normalno radi i 5.1 i sve ostalo. Prije toga sam sa guru3d imao drivere za Realtek HD i sve je mormalno radilo.
U sound effects ukljucim room i dobijem zvuk na sve zvucnike, ali malo mi cudno to sve zvuci kao da ima eho.
ista stvar se i meni desava, kao da zvuk dolazi iz kanalizacije :D
Upravo tako i meni. Ne znam, izgleda da nam preostaje da jos malo sacekamo dok ne izbace nove drivere za zvuk. ja imam instalirane od realtek-a 2.36 i to su zadnji za sada.
Ljudi jel ima sta novog mozda?
Jucer uzeo 5.1 zvucnike i naravno da rade samo prednja dva ili zadnja dva zavisno kojeg ustekam u onaj zeleni front port....moram najme prebacit na 7.1 da bi mogao iskljucit "side" zvucnike i prebacit na "rear" i tek onda rade(zbog nekog debilnog razloga na 5.1 opcijama u realtek hd menageru su mi zasivljeni rear zvucnici i daje mi samo opciju side...kojih nemam pa naravno ne rade).....s tim da u 90% slucajeva rade samo prednji desni i lijevi a ostatak strajka??
I meni zanima ako ima sto novog :D jesu mozda izasli neki novi driveri ili fix ?
prophet, ja imam identican problem, neam win 7 ni puna 2 dana instaliran na compu al vec razmisljam da se vratim na xp samo zbog ovog....-.-
kao i sto si rekao, bass radi samo kad ubacis envinroment effect, ali tad samo odjekuje, nije to pravi bass :S stvarno me to nervira, ajde netko valjda ima rijesenje ajmoooo :D
Evo ga ja sam to donekle rijesio... Prvo sam skinuo i instalirao [/URL=http://downloadcenter.intel.com/detail_desc.aspx?agr=N&DwnldID=7525&ProductID=1861]OVO[/URL] (nisam ni siguran dali to treba ali neka :) ) Zatim sam skinuo od viste drivere r2.22 i njih instalirao, naravno nije mi radilo dok nisam nest cackao ... Da bi na kraju radilo morao sam popalit Speaker Fill i Swap Center / Subwoofer Output. Znam da nije to to ali mi bar radi bass napokon, probajte nemate sta izgubiti :D
Evo ga ja sam to donekle rijesio... Prvo sam skinuo i instalirao [url=http://downloadcenter.intel.com/detail_desc.aspx?agr=N&DwnldID=7525&ProductID=1861]OVO[/URL] (nisam ni siguran dali to treba ali neka :) ) Zatim sam skinuo od viste drivere r2.22 i njih instalirao, naravno nije mi radilo dok nisam nest cackao ... Da bi na kraju radilo morao sam popalit Speaker Fill i Swap Center / Subwoofer Output. Znam da nije to to ali mi bar radi bass napokon, probajte nemate sta izgubiti :D
Evo ga ja sam to donekle rijesio... Prvo sam skinuo i instalirao [url=http://downloadcenter.intel.com/detail_desc.aspx?agr=N&DwnldID=7525&ProductID=1861] ovo [/URL] (nisam ni siguran dali to treba ali neka :) ) Zatim sam skinuo od viste drivere r2.22 i njih instalirao, naravno nije mi radilo dok nisam nest cackao ... Da bi na kraju radilo morao sam popalit Speaker Fill i Swap Center / Subwoofer Output. Znam da nije to to ali mi bar radi bass napokon, probajte nemate sta izgubiti :D
Evo ga ja sam to donekle rijesio... Prvo sam skinuo i instalirao ovo http://downloadcenter.intel.com/detail_desc.aspx?agr=N&DwnldID=7525&ProductID=1861 (nisam ni siguran dali to treba ali neka :) ) Zatim sam skinuo od viste drivere r2.22 i njih instalirao, naravno nije mi radilo dok nisam nest cackao ... Da bi na kraju radilo morao sam popalit Speaker Fill i Swap Center / Subwoofer Output. Znam da nije to to ali mi bar radi bass napokon, probajte nemate sta izgubiti :D
Sorry za ovo duplanje nesto me explorer zeza, a nisam bas siguran kako pobrisati poruke -.-
Nisam ni znao za ovaj problem dok nisam naletio na ovaj topic sasvim slučajno na glavnoj stranici. :D Moram potvrditi da Speaker Fill i Swap Center / Subwoofer Output riješavaju ovaj problem i sad je sve ok. Hvala raja na (ovoj iznenadnoj) pomoći. ;)
Ok, di se nalaze ove opcije o kojima govorite? ovu drugu sam našao, ali ove prve nema tamo. inače imam W7 x64