Windows 10 problem sa slikom (pink)

poruka: 3
|
čitano: 1.837
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Windows 10 problem sa slikom (pink)

Windowsi mi mjenjaju boju u neku pink nijansu (fotka priložena). Tipa igram gta v par sati i ništa i onda samo otvorim steam ili epic i boja se promjeni.

Kada otvorim fotku koja je u prilogu u pink verziji onda boje izgledaju normalno. Restart ne pomaže, probao drugu grafičku i ista stvar. Ima li tko kakvu ideju prije nego reinstaliram windowse?

 

 

 

EDIT:

Riješeno, izgleda da je problem u DVI priključku na monitoru jer na hdmi priključku je slika ok

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2022 20:51 (fear619).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 problem sa slikom (pink)

-da, kontakt signala kad gubi jednu od rgb boja.. možda odlazi-crkava vga izlaz, možda ulaz na monitoru (čipovi-elektronika) a možda samo loš kontakt npr oksidirano ili klimavo.

-reinstall osa zbog zakvog problema? .. problem nema veze s osom, softom, driverom, malwareom.. tj ničim soft, nego hard(ware) i tad se ne riješava softwareom pogotovo ne REinstallom win jer bi REinstall nasljedio iste postavke-opcije kad bi one bile uzrok problema i tad bi opet imao isti problem. Reinstall može riješiti samo problem sys-os fileova koji su recimo nestali-oštećeni-modificirani-neispravni, ništa drugo-treće, npr treći soft, tj kad je potrebno tad se radi clean, od nule upravo zato.. dok sam win odavno nudi resetiranje koje eliminira potrebu juzera za reinstallom + ovisno o opciji koju izabere može zadržati podatke-appse ili tvornički reset kad to nestane i sličnije je clean installu.

 

-ponovo, pravilo za sve.. kad god imamo problem, prvo treba utvrditi uzrok ako je moguće, tek tad se problem otklanja, do tad je ćoravakoka i loto-jackpot šansa, tj početnik bez iskustva će vrlo rijetko na ćoravo pogoditi riješenje, nikad.. dok je reinstall i clean nešto što se radi kao posljednje, ako ništa drugo nemamo.. pa do tog da se čitavo računalo baci i uzme novo, tj riješenja mogu biti razna no popraviti nešto postoji protokol, što pa tek tad kako..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
offline
Re: Windows 10 problem sa slikom (pink)
Reinstall windowsa mi je bio jedna od opcija jer sam problem rješavao par dana uklanjanjem grafičke u device manageru nakon čega se boje vrate u normalu, nekada na par sati nekada na par minuta. Srećom se lampica upalila prije ponovne instalacije windowsa jer me lagano izluđivao problem XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice