Velik pad FPS-a nakon 1,5 min provedenih u igrama

poruka: 20
|
čitano: 2.752
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle ovaj veoma specifican i zanimljiv problem poceo mi se dogadati prije par dana nakon instalacije i pokretanja jedne odredene igre...

Problem je taj da nakon minut ipo provedenih u igri frame rate padne za nekih dobrih 30-ak FPS-a. No cim pomaknem mis ili pritisnem bilo koju tipku na tipkovnici frame rate se vrati u normalu, no samo da bi opet za nekih minutu pao za 30FPS-a. (Igram na gamepadu)

Ono sto je zanimljivo je da mi se sada to događa i u nekim igrama koje su mi do sada radile savrseno i bez ikakvih problema, no sada i u njima nakon minut ipo padne frame rate.

Ono sto je jos zanimljivije je da se to ne dogada u svim igrama vec samo u nekim, no sve te igre u kojima se to sad pocelo dogadati su radile do sada vise od pola godine od kad su bile prvotno instalirane bez ikakvog problema. Tipa od 15 igara koje imam instalirane problem se dogada na njih 7.

E sad meni nikakva pametna ideja ne pada na pamet do cega bi ovo moglo biti, ali mislim da nije do graficke, jer da je do nje pretpostavljam da bi problem bio na svim igrama i da bi problem bio konstantan. Pretpostavljam da s obzirom da igram na gamepadu, sto znaci da automatski ne diram mis i tipkovnicu se nakon minut ipo ne diranja nicega sistem prebaci u neki idle mod koji onda spusti radni takt ili procesora ili graficke ili memorije ili cega vec.... zasto se to sad odjednom pocelo dogadati nemam pojma.

Probo sam instalirati najnovije drivere (iako ako su igre radile na prijasnjem driveru bez problema onda znaci da nije do njega), obriso prasinu sa ventilatora graficke i procesora, probo reinstalirati iste te igre, neke tweakove u ssstemskim postavkama sam napravio koje sam naso na youtubeu gdje su ljudi imali slican ili isti problem no nista nije pomoglo...

Takoder sam testiro graficku i preko FurMarka, no tamo je takoder identican problem... Test ide bez ikakvog problema minutu ipo i tocno nakon minut ipo padne frame rate, kad pomaknem mis vrati se u normalnu, pa opet nakon minut ipo itd.... Temperature procesora i graficke je u redu...

Ako je imo iko slican problem ili ima neku ideju do cega bi moglo ovo cudo biti nek pomaze :D
PC specifikacije imate pod "Moj PC".

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Rekao bih da si zarazen bitcoin minerom

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Velik pad FPS-a nakon 1,5 min provedenih u igr
Gorstak79 kaže...

Rekao bih da si zarazen bitcoin minerom

Ne bi reko, onda mu ne bi dio igara radio normalno i ne bi se stvari vracale u normalu pomicanjem misa..

10 godina

Idi u driverima na: "Manage 3D settings" - "Power management mode" - "Prefer maximum performance"

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To je jedan od tweakova koje sam nasao na netu i napravio ali neuspjesno....

Takoder sam zaboravija spomenut da sam sceniro sve sa antivirusnim, CCleanerom i Mallwarebytesom i pobriso sva sranja sto su nasli, no svejedno nikakav napredak....

EDIT: Nek moderator slobodno izbrise ovu poruku... Tija sam citirat kolegu iznad ali eto... neuspjesno XD

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 21:02 (nemesis777).
17 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

Idi u driverima na: "Manage 3D settings" - "Power management mode" - "Prefer maximum performance"

To je jedan od tweakova koje sam nasao na netu i napravio ali neuspjesno....

Takoder sam zaboravija spomenut da sam sceniro sve sa antivirusnim, CCleanerom i Mallwarebytesom i pobriso sva sranja sto su nasli, no svejedno nikakav napredak....

10 godina

Imaš uključenu možda kakvu power save opciju?

EDIT: Probaj ovo:

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 21:19 (pqweasdyxc).
11 godina

Ako nisu driveri onda je win 10...probaj pogasit sve vezano za gaming i xbox live u windows settingsima(Game bar,DVR broadcasting,Game mode) i ako imas Geforce Expirience in-game overlay i bilo kakve monitoring app u pozadini za gpu/cpu.

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

Imaš uključenu možda kakvu power save opciju?

EDIT: Probaj ovo:

Nisam to jos probo, evo sad sam stavio na disabled pa cu testirat i javim jel pomoglo...

EDIT: 0 bodova :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 21:45 (nemesis777).
10 godina
neaktivan

Mene je svojevremeno zarazio neki miner i jedva sam ga se riješio, svaki pokrenuti proces sam ručno provjeravao dok nisam jedva našao neki lažni steam32.exe  Nažalost, nije ga mogao naći niti jedan antivirus, tek ručna potraga je pomogla.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Koji je gamepad u pitanju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ZGamer kaže...

Ako nisu driveri onda je win 10...probaj pogasit sve vezano za gaming i xbox live u windows settingsima(Game bar,DVR broadcasting,Game mode) i ako imas Geforce Expirience in-game overlay i bilo kakve monitoring app u pozadini za gpu/cpu.

Kolko vidim sve je pogaseno...
Gaming opcije uopce ni nemam u ovoj verziji windowsa kao sto mozes vidit dole na slici...

Na xbox live nisam bio ni prijavljen al evo sad sam se prijavio i napravio screenshot da vidis da uopce nemam ni ponudene opcije za DVR, u geforceu je takoder in-game overlay ugasen..... 

17 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

Koji je gamepad u pitanju?

Logitech F710 Wireless.

17 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Mene je svojevremeno zarazio neki miner i jedva sam ga se riješio, svaki pokrenuti proces sam ručno provjeravao dok nisam jedva našao neki lažni steam32.exe  Nažalost, nije ga mogao naći niti jedan antivirus, tek ručna potraga je pomogla.

Pa iskreno ja sumnjam na tako nesto da je i meni upalo u komp i da ga moram rucno pronac, jer nikakvog drugog logicnog objasnjenja nema nego tako neki virus, miner, trojanac, sta vec...

Samo pitaj boga koji i di se nalazi :(

I mislim da sam i ja jednom ima problem sa tim laznim steam.exe koji bi mi usporija cili komp i diga cpu na 100%

10 godina

Za svaki slučaj instaliraj najnovije drivere za gamepad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ok evo novi update....

Dakle osim sto se problem dogada u pojedinim igrama, vidim da problem postoji i kod gledanja videa, odnosno streamanja...

Sad upravo streamam jednu utakmicu preko VLC Playera i ista stvar, nakon minutu ipo padne frame rate samog videa, kad pomaknem mis vrati se u normalu...

Filmovi koje gledam preko defaultnog GOM Player nemaju taj problem...

Sad stvarno vise ne kuzim u cemu je stvar... Ali da bi ruku u vatru da mi je neki virus usa u komp pod nekim odredenim imenom se zavuka u neki folder i sad ga triba manualno naci a pitaj boga di je i kako se zove... Ili to ili je do graficke, CPU-a ali nikakve naznake nema da je do toga jer su temperature i Usage tih komponenata sasvim u redu.

EDIT: iako kolko citam malo po netu ljudi koji imaju isti ili slican problem sve vise pocinjem sumnjat da je ipak do graficke, iako neznam sto...

Jedan je napiso da kad je probo maknut primarnu graficku i gledat, igrat preko integriranje, problema vise nije bilo :/

Takoder vecina ih je napisala da se problem ne pojavljuje dok je task manager upaljen. Nisam jos tu opciju isprobo, no upravo sad cu.

EDIT: Ok ovo sa task managerom u pozadini stvarno funkcionira, i kod igara i kod videa... Znaci kad je task manager upaljen u pozadini niti jedna igra od onih kojima se rusija frame rate se to nije dogodilo i rade sasvim uredno ko i prije tog problema, takoder i video... Koji vrag????? :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 21:49 (nemesis777).
12 godina

A kad igras cijelo vrijeme koristeći tipkovnicu i miša je normalno?
Imao sam sličan problem, pokupio sam neki miner i čim nisam dirao komp 2-3 min on bi se palio.

Možda ne registrira gamepad pa imaš istu/sličnu situaciju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da dok igram na misu i tipkovnici je normalno jer micem cilo vrime misa i tipkovnicu, no cim minut ipo ne diram ni misa ni tipkovnicu a gledam video ili gejmam preko gamepada on se aktivira...
ma virus neki je 100% pogotovo nakon ovog sta sve funkcionira sa task managerom upaljenim u pozadini...

Sad samo moram skuzit kako naci taj miner i obrisat ga s obzirom da ga antivirusni ni ccleaner ni malwarebytes ne prepoznaju

15 godina

Koji antivirus koristis?

CCleaner ti niti nece pronaci virus ili miner!

Pokusaj s Kaspersky Virus Removal Tool-om!

17 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

Koji antivirus koristis?

CCleaner ti niti nece pronaci virus ili miner!

Pokusaj s Kaspersky Virus Removal Tool-om!

Stari moj neces virovati ali pomoglo je :D
Skenira sam cili komp po ure i naslo je jedan random virus, spyware, stavec, izbrisa sam ga i testira odma u igrama i furmarku da vidim jel radi i nema vise nikakvog trzanja, ni nakon 15 min...

Dalje od 15 nisam testira ali prije bi uvik nakon tocno jedne ipo minute se to pojavilo tako da racunam da je to napokon sad rjeseno :D
Fala ti puno, nemam pojma zasto al bija sam uvjeren da je skeniranje sa Ccleanerom i malwarebytesom bilo dovoljno (antivirusni imam ovaj defaultni windows defender od win10). ali ocito se jos nesto iskopalo.

Drago mi je da smo to napokon risili i da nije problem do graficke ili nekog hardwera.

Sad mogu mirno leci :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice