USB vrijeme prijenosa

poruka: 3
|
čitano: 670
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
USB stick vrijeme prijenosa

Koristio sam neko vrijeme windowse 8 i jedina stvar koja me impresionirala (znam koliko glupo zvuči) je prijenos fajlova na USB stick. Kod windowsa 7 to ne radi kako treba. Napiše jednu brzinu i ona konstantno pada. Nekad dođe i na 99% (ostane manje od mb za prebaciti) i onda tako stoji od nekoliko sekundi do minuta. Kod windowsa 8 to radi super vidi se brzina koja oscilira jako malo i dovoljno precizno pokaže koliko vremena je potrebno za transfer.

Zanima me kako tako nešto dobiti na windowsima 7? Da li postoji nekakav program za to ili nešto deseto?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: USB stick vrijeme prijenosa

pad je stvarni trenutni trasnfer, koji ovisi o brzini: diska, kontrolera, kompletnog PCja.. i količine RAMa za keširanje s postavkama.. bezbroj, uz drivere koji mogu biti svakakvi.

'normalan' je pad.. osjetan kad se potroši keš i primjetniji na većim fileovima-sporijem disku.

kako će to računati neki chunk.. pa ne može baš nagađati.. tj postavke mogu biti identične pa i rezultati, ali može biti i npr driver.. tad ni identičan HW ne mora dati identičan rezultat.. do situacije da x-puta ponoviš kopiranje i imaš različite rezultate na istom systemu.. jer postoji hrpa stvari ispod haube, AV, update, defrag... i nešto rade.

teoretski, može biti isto, teoretski OS s tim nema veze (ima file manager), npr probaj neki od 'pravih' kao beyondcompare/rsync..

+ jedan fičer koji je uveden od osmice.. možeš prekinuti (kao download manager) i nastaviti npr isčupati stick.. to je jedina/stvarna OSovska razlika.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Re: USB stick vrijeme prijenosa
ihush kaže...

pad je stvarni trenutni trasnfer, koji ovisi o brzini: diska, kontrolera, kompletnog PCja.. i količine RAMa za keširanje s postavkama.. bezbroj, uz drivere koji mogu biti svakakvi.

'normalan' je pad.. osjetan kad se potroši keš i primjetniji na većim fileovima-sporijem disku.

kako će to računati neki chunk.. pa ne može baš nagađati.. tj postavke mogu biti identične pa i rezultati, ali može biti i npr driver.. tad ni identičan HW ne mora dati identičan rezultat.. do situacije da x-puta ponoviš kopiranje i imaš različite rezultate na istom systemu.. jer postoji hrpa stvari ispod haube, AV, update, defrag... i nešto rade.

teoretski, može biti isto, teoretski OS s tim nema veze (ima file manager), npr probaj neki od 'pravih' kao beyondcompare/rsync..

+ jedan fičer koji je uveden od osmice.. možeš prekinuti (kao download manager) i nastaviti npr isčupati stick.. to je jedina/stvarna OSovska razlika.

Rama ima više nego doboljno, ako disk nemože dati bjednih par MB/s onda kvragu. A problem sam susretao na jako puno računala i jako puno stickova. Npr krene s nerealnih (za usb 2.0) 150mbps i prebaci tipa 50% falja od 1,5GB u par sekundi, onda usporava i kad ostane zasnjih par mb brzina piše tipa 15Mbps što znaći da bi trebalo sekundu. Ali tih zadnjih par MB stoji na mjestu a brzina pada. To znaći da nije problem samo u aproksimaciji vremena nego kompletnom mjerenju brzine. Odnosno kad bi skužio u sekundu dvije da brzina nije 15MB/s nego 4-5 bilo bi mu lako znati koliko mu otprilike treba. Btw Isprobat ću beyondcompare da vidim rezultate pa javim

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice