Spam reklame u Chromeu nakon kupovine novog misa

poruka: 7
|
čitano: 3.571
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Nedavno sam uzeo novi mis, WHITE SHARK Sagramore. Ukljucim ga u komp, pokrenem, dignu se windowsi (11) i chrome se sam upali, reklama za neku igru.

Vidim i affiliate kod u url-u. 

Cudno.

Nista, zanemarim i idem dalje svojim poslom.

Ali od tada svako paljenje kompa ista prica. Reklame za kladionice i crypto. Nekad free to play igre. Radim scan da vidim jel se virus zavukao, nista.

Ne idem po sumnjivim stranicama.

Je li moguce da sam mis moze pokrenut chrome pri startupu?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Spam reklame u Chromeu nakon kupovine novog mi

Da li si instalirao njihov software za upravljanje mišem? Ako jesi možda je bila negdje sakrivena kvačica s kojom si dopustio instalaciju nekakvog reklamnog programčića. Ako nisi, možda su počeli s tim forama da u miš ugrade bloatware kako bi dodatno zaradili na reklamama bez znanja korisnika.

14 godina

To je i mene zacudilo, jer doslovno se dogodilo pri prvom paljenju kompa sa novim misem. Nista nisam instalirao.

Xiaomi nacin rada, jeftin hardver koji stalno izbacuje reklame kako bi pokrili trosak

14 godina

Pronasao uzrok, nevjerojatno, stvarno je mis imao bloatware

1 0 hvala 0
2 godine

Lijep pozdrav McSimon,

Javljam se ispred kompanije White Shark. Prije svega nam je žao zbog opisanog problema koji imate. Informacija o vašem problemu je došla do nas i trenutno radimo na provjeri istog.

Za sada ne možemo potvrditi da je problem povezan sa software-om SAGRAMORE miša budući da ga mi unutar firme nismo uspjeli replicirati.

Nakon instalacije istog, ne vidimo nikakve reklame koje ste opisali kao ni dodatni proces s URL-om kao na vašem SS-u. Također, .exe datoteku instalacije smo provukli kroz nekoliko servisa za skeniranje i niti jedan nije prijavio problem s istim.

Scan računala nakon instalacije je također čist.

https://imgur.com/a/HIPMUs3

Također smo zatražili i očitovanje od software solution kompanije koja je zadužena za izradu software-a pa ćemo se svakako javiti privatno čim dobijemo odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2022 13:05 (White Shark).
14 godina

Moze, hvala na odgovoru

2 godine

Lijep pozdrav svima još jednom,

Dobili smo potvrdu od software solution kompanije kako u u softwareu nema prisutnog reklamnog koda tako da ove reklame tj bloatwari nisu povezani s White Shark softwareom i ovim putem se ograđujemo od istih.

Možete ga slobodno koristiti.

LP,

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2022 7:20 (White Shark).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice