Spajanje na Internet preko Carneta

poruka: 24
|
čitano: 8.866
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
SPAJANJE NA INTERNET PREKO CARNET-a
pitanje

Ovako....nadam se da mi mozete pomoc oko mog problema........inace se spajam preko dile up modema preko HT veze....u skoli sam podigao korisnicko ime i lozinku za Carnet. Kada stisnem conect na carnet dile up pocne normalno zvuk za biranje broja(puno puta sam provjerio je li tocan broj i lozinka)..............uvjek stane na istom mjestu i pocne neki visoki ton i to jako dugo traje tj. traje do kad ga ja ne ugasim..Mršti sePlač.........moze pomoc? Unaprijed hvala.....Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesi li dobro upisao username? Ono mora biti oblika username@nesto.hr.

A broj koji biras je 076 767 676.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, provjeri username. Ne znam kod skola kako je, ali znam da je kod fakulteta username npr. korisnickoime@domenafakulteta.hr . Ako nista od toga ne upali, probaj s obicnog telefona birati 076 76 76 76 da vidis da li ces proci cijeli taj "handshake" proces tj. ono pistanje. Moze biti da je problem i do kablova iz modema do uticnice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

možda nisi dobro napravio vezu. probaj ponovo ovako

1. otvori control panel - internet opcije

2. idi na karticu veze

3. klikni na dodaj

4. stavi ono prvo telefonski se poveži s privatnom vezom, dalje

5. upiši 076767676, dalje

6. napiši ime veze koje želiš, npr CARNet ili bilo što drugo pa klikni završi

7. u polje za korisničko ima upiši svoje. ako ti ime ili prezime sadrži š, č, ć, ž nemoj to upisati nego s ili c ili z ovisno o slovu. i na kraj dodaš @skole.hr.

primjer: ivan.hrvatinic@skole.hr

8. u polje za lozinku upiši točnu lozinku i pazi na VELIKO i malo slovo i klikneš u redu

to bi trebalo biti to. sada: start povezivanje s - CARNet

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

e....ljudi moji.......to sam sve napravio po100 puta.......(probat cu to s telefonom pa cu nazvat....)ali mislim da u tome nije problem jer se preko ht-a spojim najnormalnije....tako da nevjerujem da je do zice od modema.........

mene ovo brine najvise zato sto smo sad uzeli flat internet od 5Mbps( je li to brzo jer se ja ne kuzim u brzine interneta.mislim ocu li moc igrat npr. Cod4 online s tom brzinom?)

i taj flat internet su kako stvorili carnet i iskon u suradnji......i ako me ovo bude stopalo da nemogu na net neznam sta cu..........

hvala ako se jos netko neceg sjeti bit cu jako zahvalan.......

pozzCool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moco ces bez problema igrat cod4

Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.28V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje na Internet preko Carneta
cek cek ,ti sa Dial-up oces na xDsl....ako sam ja dobro skontao ...???
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
BugSU kaže...
cek cek ,ti sa Dial-up oces na xDsl....ako sam ja dobro skontao ...???
 Da,i ja mislim.
Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.
17 godina
neaktivan

Prije svega otvori komp, izvuci van karticu modema i pospremi negdje gdje ju nećeš naći :)

Onda idemo iz početka kako da poštekaš dsl.

Ustvari...obrnutim redosljedom :))

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ne, ne, ja cu dobit taj brzi pristup net-u 31 ovog mjeseca......iskon i carnet surađuju u tome....mene sad brine samo kako da se spojim preko dile up modema s carnet-om.......

sto se tice skidanja modema..........to mi bas ne ide.....skidanje rastavljanje računala i sve.........a i nevidim zasto bi to trebao napravit kad se preko ht-a mogu spojit najnormalnije?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako ti modem nastavi zujat znaci da nije uspostavio vezu !

tek kak prestane modem zujat, data veza je uspostavljena i pocinje autentifikacija loginom i passwordom

stavi telefonski kabel koji ide u modem u neki telefon pa poslusaj da li krci veza...

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2009 19:21 (zmikic).
16 godina
neaktivan

provjeri jesi li dobro ukopčao kabli. ja sam isto prije poludio zašto mi ne radi. a onda sam vidio da sam ga uštekao u krivu utičnicu. pazi, imaju dvije, jedna phone i jedna line. ukopčaj u onu phone

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

da probao sam to s telefonom......e a za ovo sto si reko da sam krivo usteko...........pa sta je moguce da  prvi dan na carnet udjem najnormalnije a kasnije ne......pa idem onda preko ht-a i da je samo zbog uticnice..............pitam jer nisam doma.......Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da znam u čemu je problem. Idi na device manager, pa dupli klik na modem, pa kad se otvore opcije idi na opciju modem, pa makni kvačicu sa Wait for dial tone before calling. I to bi trebalo biti to, barem je kod mene bio taj problem.

Intel E8400 3.0 GHz // HD4850 512Mb // 2×2 Gb Kingmax MARS // WD 640Gb // Corsair VX550 W // Razer Krait
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Imao sam i ja problema sa Carnet Dial up-om stalno mi je veza pucala, a da ne pricam da mi se tek spojio iz 50-tog puta.

Q6600, 4gb 1066Mhz Corsair,HD4870 512mb, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano, Logitech Wave + MX 518, Z-4 MSI Wind U90x : Atom 1.6, 1Gb DDRII, Intel® 945GS, 80 GB, XP home
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj se spojit prije 19h ili odma poslije. To ti se meni znalo događat kad je puno ljudi spojeno preko carneta, a to ti je od 19-23 h.

Probaj i restartat komp prije spajanja

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate Atlantis***
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1. rješenje

Možda nisi dobro instalirao cd koji si dobio (ako si dobio)? To češ lagano provjeriti: idi na svojstva sustava -> Hardware -> Device Manager -> i sada provjeri pod "network adapters, modem ili slično..." ako uređaji nisu pravilno intalirani vidjet ćeš uskličnik pokraj ikonica pod tim datotekama.

2.rješenje

Na adsl uređaju pronađi malu rupicu i unju gurni čačkalicu, drži nekoliko sekundi i onda bi ti se adsl trebo resetirat

3.rješenje

u control pannelu izaberi "network connections" i vidi jeli ti "local area connection" disabled, ako je odaberi enable...

brb

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Krle_ri kaže...

ne, ne, ja cu dobit taj brzi pristup net-u 31 ovog mjeseca......iskon i carnet surađuju u tome....mene sad brine samo kako da se spojim preko dile up modema s carnet-om.......

sto se tice skidanja modema..........to mi bas ne ide.....skidanje rastavljanje računala i sve.........a i nevidim zasto bi to trebao napravit kad se preko ht-a mogu spojit najnormalnije?

cek cek ,jel kod carneta User i Pass za Brzi net (xDSL) i Dial-up isti ?
mozda ti nisu jos aktivirali nalog ...( ako ga ranije nisi imao ) 
K'eni pa te vat' ;)
16 godina
neaktivan

Ja sam imao Carnetov internet i sada sam se prebacio na Maxadsl. Cool

Ako želite internet preko Carneta otiđite u svoju školu k tajnici i zatražite email preko Carneta.

Onda kupite modem, telefonsku žicu ako vam je komp daleko od fiksne mreže, stavite modem u komp instalirajte ga, napisite korisničko ime i ostalo i sretno surfanje.

Ali kupite kvalitetan modem da bude čim brži.

Ili odite u Vip centar i zatražite isto.Bogataš

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2009 18:43 (Tux Slave).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ey....ljudi naposlijetku sam jedvao dobio nekog u sjedistu carneta....pa dok sam ja njima objasnio sta mi je krivo....on je reko da procitam troznamenkasti broj kod erora koji mi se pojavi nakon klika na conect......on je tamo napisao broj koji sam mu reko...........i kasnije mi je procitao sifru koju sam ja morao ic na start, pa control panel, pa na other hardware ili kako vec, pa na mobilče connections, i nekoko NAPOKON rijesio problem

HVALA SVIMA

vjerujte bit ce jos problema kod mene

pozz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A da se ti klonis racunala? :D Sala! :) Samo naprijed... :)

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Haha......mogao bih.........lol

hvala svima jos jednom.....

pozz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

noćas sam poludio zbog carneta. od 2 do 5 se pokušavam povezati ali ne ide. pravio sam nove veze, sto puta upisivao šifru i korisničku oznaku i opet ne ide. i onda mi sad sestra kaže da je ona u školi tražila nove podatke, tako da su ukinuli one stare. htio sam ju ubitViče. a evo sad sam namjestio novu šifru koju je dobila i radi. a fala Bogu. nisam mogao bez foruma

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

hehe.....znaci nisam bio jedini s problemom carnet-a.....samo ti si ga puno brze rijesio........Cool

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice