Dakle problem je što sat u trayu kasni, neovisno o tome jeli računalo upaljeno ili nije, sat u BIOSu također. Windowsi su srušeni, ali se to i dalje događa. Također sam probao staviti i maknuti kvačicu na internetsko sinkroniziranje vremena. Molim pomoć
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kasnjenje sata na kompu obicno znaci da je CMOS baterija pred izdisajem
Meni je isto sat kasnio pa sam promijenio server na ''time.nist.gov'' zatim napravio update i sada je sve u redu pa pokušaj možda ti pomogne.
Nemogu 24 puta dnevno mjenjati sat... 
Pa... moguće, računalo je staro...
Probati ću to... Ali ako ima još kakvih prijedloga volio bih sve čuti...
Meni je isto sat kasnio pa sam promijenio server na ''time.nist.gov'' zatim napravio update i sada je sve u redu pa pokušaj možda ti pomogne.
Isključeno mi je automatsko sinkroniziranje vremena i volio bih kad bi tako i ostalo... 
Isključeno mi je automatsko sinkroniziranje vremena i volio bih kad bi tako i ostalo... 
windows time je na automatic,i startan u servisima?
zašto ne uključiš automatsko sinkroniziranje,to bi trebalo riješiti problem..
EDIT:sad tek vidim da je bilo uključeno,pa si ga isključio..
Dali ti je to na ovm PC-u iz Moj PC? Baš i ne prolazi da mu je CMOS bateriju pri izdiaju...
Čuj... Jedino što možeš je uzet kakav voltmetar i provjeriti napon na bateriji u matičnoj. Pretpostavljam da se radi o onoj plosnatoj okrugloj bateriji od 3 V. U svakom slučaju, napon joj ne bi trebao biti ispod 2 V.
Ali ako ti se vrijeme razštela nakon nekoliko dana, to je sasvim normalno, zato i postoje sinhronizacije sata. 
Čisto sumnjam da je to uzrok..
Pa... moguće, računalo je staro...
Probati ću to... Ali ako ima još kakvih prijedloga volio bih sve čuti...
Jedini moj prijedlog je sinhronizacija.
Kako uopće funkcionira 'sat'? Nisam 100% siguran niti istraživao, ali po tehnici stvari mora postojati neki oscilator, kristal, koji je čista analogija, pa se zatim DAC (digitalno analogna konverzija) i onda sistem ima vrijeme, odnosno korisnik. Svaka pogreška analognog signala, znači veću pogrešku nakon dac-a. A na sve analogne komponente izravno utječe stabilnost napajanja, temperatura, vibracije.. A sve komponente ionako imaju iskazanu dopuštenu toleranciju od idealne, a ti se parametri godinama mogu i povećati. I na kraju tu je izbor kvalitetnijih komponenata, pa postoji razlog zašto su neke ploče jeftinije a neke skuplje, nije samo radi imena.. A pretpostavljam da su to općenito loše riješili (valjda kako koja firma), kad već daju mogućnost sinhronizacije vremena.
Uglavnom bojim se da nemaš puno opcija, druga ploča ili sinhronizacija.
Pokušaj sa sinhronizacijama ,ali ako ti je kašnjenje sve veće i veće(na kraju i crkne) ,cmos je u pitanju.Nedavno sam imao taj problem...zamijenio cmos bat...koja dođe pedesetak kn i sad sve ok.
Ti uz vrijeme krivo postavljen i datum nakon svakog paljenja računala? Ako je otišla je baterija na matičnoj ploči - zamijeni je. Ako je samo do sata odi na CONTROL PANEL > DATE AND TIME i pod tabom TIME ZONE stavi na (GMT +01:00) pa na APPLY da potvrdiš promjenu, onda se prebaci na tab DATE & TIME gdje ćeš upisati ispravno vrijeme po potrebi i datum.
Pozdrav!
Imam jedan jako cudan problem od nekidan, naime sat u windowsu (XP) mi kasni dok je u biosu tocan. Maticna je stara 3 mjeseca i kada je i iskopcana iz struje sat u biosu ostaje tocan (ocito da nije problem u bateriji) i pri paljenju sat u windowsima je takodjer tocan tj odgovara vremenu u biosu, ali nakon par minuta/sati (kako kad) i posebno nakon sinkronizacije sa internetskim serverom pocme jako kasniti. Ne kasni naglo u smislu da se odmah promijeni vrijeme nego sekunde jednostavno traju duze i sat vise kasni sto je pc dulje upaljen. Probao sam iskljuciti sinkronizaciju i windows time service, cak i nekakav reset tog servicea preko nekih komandi u cmd-u i sve ima kratkotrajni ili nikakav ucinak. Ako netko predpostavlja uzrok ili ima moguce rjesenje molim vas pomagajte.
Hvala.
Pozdrav!
Imam jedan jako cudan problem od nekidan, naime sat u windowsu (XP) mi kasni dok je u biosu tocan. Maticna je stara 3 mjeseca i kada je i iskopcana iz struje sat u biosu ostaje tocan (ocito da nije problem u bateriji) i pri paljenju sat u windowsima je takodjer tocan tj odgovara vremenu u biosu, ali nakon par minuta/sati (kako kad) i posebno nakon sinkronizacije sa internetskim serverom pocme jako kasniti. Ne kasni naglo u smislu da se odmah promijeni vrijeme nego sekunde jednostavno traju duze i sat vise kasni sto je pc dulje upaljen. Probao sam iskljuciti sinkronizaciju i windows time service, cak i nekakav reset tog servicea preko nekih komandi u cmd-u i sve ima kratkotrajni ili nikakav ucinak. Ako netko predpostavlja uzrok ili ima moguce rjesenje molim vas pomagajte.
Hvala.
bump