Ukratko, imam problem s folderima jedne igre (u ovom slučaju Sins of Solar empire Trinity). Radi se o tome da bih želio promjeniti neke stavke preko notepada (kronično mi fali resursa u igri
). Stvar je u tome što sam to već jednom radio (prije godinu i pol) i sve je funkcioniralo. Dakle, kad otvorim određenu stavku u notepadu, promjenim određene brojke, i kad želim sejvati dođe mi do upozorenja access denied. U početku nisam odmah shvatio, ali sam pomislio da bi se to moglo srediti u folder properties, i pod attributes pogledati da li je označeno 'read-only'. I bilo je. Nakon što sam to maknuo, i pokušao ponovno, razlike nije bilo. Opet je promjena bila zabranjena. Onda sam probao s cijelim folderom koji sadržava sve stavke, i on je bio 'read-only' i opet sam probao, ali situacija je bila ista. Kad sam pogledao opet u stavku koju sam maloprije opisao, 'read-only' je opet bio uključen premda sam ga prije par sekundi maknuo
Onda sam cijelom folderu 'Stardock' maknuo 'read-only', ali opet se ništa nije promjenilo. I da, svaki put kad sam to micao, tražio me je ovlasti administratora (premda sam ja administrator). Doista ne znam koji bi vrag to mogao biti. Sjećam se da sam to radio nekada bez problema...Molim pomoć! 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pokreni notepad kao administrator.
Pokreni notepad kao administrator.
Nema mi te opcije...
Sada sam išao malo dublje 'kopati' i u glavnom folderu (pod security), odabrano je CREATOR OWNER. I naravno, pod njim je zabranjeno mijenjanje i sl. Kad odabrem administrator (s svim ovlastima), prihvati, ali kvragu sve ostane isto (tj. read-only je još označeno)...Nema smisla.
Sada sam išao malo dublje 'kopati' i u glavnom folderu (pod security), odabrano je CREATOR OWNER. I naravno, pod njim je zabranjeno mijenjanje i sl. Kad odabrem administrator (s svim ovlastima), prihvati, ali kvragu sve ostane isto (tj. read-only je još označeno)...Nema smisla.
Gdje ti nema opcije? Imaš li administratorske ovlasti na svom računu? Ako imaš notepad pokrećeš iz start izbornika tako da klikneš desnim klikom na njegovu ikonicu pa ga otamo pokreneš kao administrator. Taj file otvaraš iz notepada pa onda mjenjaš i spremaš.
Gdje ti nema opcije? Imaš li administratorske ovlasti na svom računu? Ako imaš notepad pokrećeš iz start izbornika tako da klikneš desnim klikom na njegovu ikonicu pa ga otamo pokreneš kao administrator. Taj file otvaraš iz notepada pa onda mjenjaš i spremaš.
Sve sređeno...Namučio sam se k'o prasac, ali sam sredio...Baš sam ponosan 
Kako si na kraju sredio?
Kako si na kraju sredio?
Iskreno, sada više ne znam ni sam točno. Znam da sam otišao u properties - security - advanced, i onda označio CREATOR OWNER, maknuo permissions. To nije upalilo, pa sam ga obrisao. Opet nije radilo, pa sam maknuo i SYSTEM, i onda je proradilo premda je opet ostalo 'read-only'. I promjenio sam te parametre i sredio igru kako mi odgovara. To je to ukratko...