Proteus- prijelazne pojave

poruka: 3
|
čitano: 1.316
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Trebam ponoviti prijelazne pojave. Punjenje i pražnjenje reaktivnih komponenti. Pa sam se sjetio dobre ideje. Zašto ne probati spojiti shemu u Proteusu, koji će mi crtati graf napona i struje kondenzatora/zavojnice, u ovisnosti o vremenu.

I tu sam naišao na problem. Spojim zadanu shemu. Npr ....Strujni izvor od 5A, te sklopku i kondenzator, no nikako nemogu pronaći kako da mi crta graf, te da postavim zadane parametre na grafu. Ako tko imam kakav tutorial ili hint puno bi pomogao...

Hvala Unaprijed... 

Prije svega budi čovjek.

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Proteus- prijelazne pojave

Ako se ne varam treba ti Advanced Simulation Option. Ako nemas taj paket, mozes probati s nekim drugim SPICE simulatorom. Ima cak i puno online simulatora (npr. Ngspice ili PartSim). S obzirom da ti treba simulacija relativno jednostavnog strujnog kruga, mislim da su ti i online simulatori sasvim dovoljni i da je Proteus ipak malo overkill za tako nesto (s obzirom na njegovu cijenu, cijenu Advanced Simulation paketa koja je oko 200 funti ako se ne varam te tvojih potreba koje su jednostavne).

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
11 godina
neaktivan

Hvala! Proguglam navedeno ujutro pa isprobam..da potrebni su mi vise manje jednostavniji slucajevi nabijanja i izbijanja kondenzatora i zavojnica...

Prije svega budi čovjek.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice