Proširivanje Drive-a E

poruka: 22
|
čitano: 3.579
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Proširivanje Drive-a E

Ovako, trebao bih proširiti Drive E, dosta mi je popunjen i ostalo mi je još samo gigu i pol mjesta...

Da li postoji neki program ili postupak za to, a da ne moram formatirati Drive ili rušiti windowse i to...znam da ima 1 odličan program za to:  Aomei Partition Assistant, ali on dosta košta!

Pa ako mi itko može pomoći sa ovime???

...hvala unaprijed...

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 17:23 (Bart).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Proširivanje Drive-a E

Postoji ti besplatni PWHE.

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Proširivanje Drive-a E
F1-IVO kaže...

Postoji ti besplatni PWHE.

Hvala, samo da li taj program može proširiti Drive E (tj. na način da oduzme od Drivea D), a da nije potrebno formatiranje, rušenje windowsa i ostalo?

17 godina
neaktivan
Bart kaže...
Hvala, samo da li taj program može proširiti Drive E (tj. na način da oduzme od Drivea D), a da nije potrebno formatiranje, rušenje windowsa i ostalo?

Ovako, prvo napravi defragmentaciju da ti se fajlovi premjeste što više na početak diska.

Ajde molim te slikaj mi disk management i pokaži koji bi disk smanjio a koji povećao da vidim.

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
16 godina
neaktivan
Proširivanje Drive-a E

Ok, budem defragmentirao (tak i tak to radim barem 1 mjesečno), i skinut je program...te evo slike. Želim smanjiti D za recimo 10 gigi, i povećati E za toliko (ne obaziri se što mi je i D dosta popunjen, to su filmovi, lako to maknem), pa jel sve to ikako moguće?

-> http://www.pohrani.com/f/3k/5J/2EGo3XYb/untitled-1.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 17:42 (Bart).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Proširivanje Drive-a E

Nisi slikao ono što sam tražio al ok:)

Napravi prvo defragmentaciju D particije i onda je smanji sa onim programom koliko želiš.

Kad to napraviš ostati će ti praznog mjesta i onda samo u onom programu označi E particiju i odaberi resize i povucu u onu stranu di ima mjesta i to je to.

Vjerojatno će ti trebati nešto dulje vremena kad ti bude povećavao E particiju jer će podatke seliti na početak te particije.

Napomena.

Kad klikneš da ti smanji D particiju stisni apply i pričekaj da obavi posao da ti se nebi desilo da ti se zablesira ako pokušaš pokrenut istodobno resize jedne i druge particije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 17:46 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Nisi slikao ono što sam tražio al ok:)

Napravi prvo defragmentaciju D particije i onda je smanji sa onim programom koliko želiš.

Kad to napraviš ostati će ti praznog mjesta i onda samo u onom programu označi E particiju i odaberi resize i povucu u onu stranu di ima mjesta i to je to.

Vjerojatno će ti trebati nešto dulje vremena kad ti bude povećavao E particiju jer će podatke seliti na početak te particije.

Napomena.

Kad klikneš da ti smanji D particiju stisni apply i pričekaj da obavi posao da ti se nebi desilo da ti se zablesira ako pokušaš pokrenut istodobno resize jedne i druge particije.

JAO, moja VELIKA greška, ne želim povećati E, nego glavni Drive C ...da li je to ikako moguće, kao što rekoh, to je moguće preko onog programa, ali dosta košta program, a trebam neki način bez formatiranja i rušenja windowsa i ostalih sličnih postupaka!!!???

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 17:58 (Bart).
17 godina
neaktivan
Proširivanje Drive-a E

Teško da ćeš moći povečati C jer onda bi morao smanjiti početak D particije a to nećeš moći jer ti uvijek oduzima sa kraja particije a ne sa početka. Jedino da napraviš backup D particije, obrišeš je, povećaš C i onda od praznog prostora koji ostane napraviš novu D particiju (manju).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Proširivanje Drive-a E

Uhh,trenutno nemam gdje napraviti backup D-a a na njemu imam sve od zadnjih 5god...

Zato je odličan onaj program, jer on to može, bez brisanja drivea, formatiranja i ostaloga, samo što košta, a nigdje ne mogu naći crack iliti DL za cijelu verziju, a ne demo, jer demo to ne može izvršiti...:((

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bart kaže...

Uhh,trenutno nemam gdje napraviti backup D-a a na njemu imam sve od zadnjih 5god...

Zato je odličan onaj program, jer on to može, bez brisanja drivea, formatiranja i ostaloga, samo što košta, a nigdje ne mogu naći crack iliti DL za cijelu verziju, a ne demo, jer demo to ne može izvršiti...:((

Mislim da to nemože niti jedan program za particioniranje jer bi on trebao u letu podateke kopirati s jedne na drugu particiju i obrnuto i pritom smanjivati-povećavati particiju. I ovako je riskantno jer uvijek postoji mogučnost da ti zapne pa ostaneš bez svega.

16 godina
neaktivan
Proširivanje Drive-a E

Ne zznam, ali to je iza nas sada...uglavnom:

Da bi povećap mjesto na C driveu, mnoge programe koji ne moraju biti na C sam prebacio/instalirao na D, redovno čistim comp, defragmentiram i ostalo, brišem nepotrebne temp datoteke/foldere...

Dosta mi se zauzelo mjesta na C driveu zbog HP Assistanta (ono što dobiješ uz HP laptop), pa Adobe programi (Photoshop, Flash, Fireworks,Dreamweaver-makar sam njih instalirao također na D, ali određene važne komponente moraju ići na C), pa Office stvari, Messenger i to...

E sada, na koji način još mogu napraviti prostora (što bih mogao prebaciti sa C na D, a da ne gubim ili pokvarim nešto), i slično?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bart kaže...
E sada, na koji način još mogu napraviti prostora (što bih mogao prebaciti sa C na D, a da ne gubim ili pokvarim nešto), i slično?

Ako imaš slika, muzike i filmova u My documents možeš tj folder preselit na D particiju.

Smanjit veličinu kante za smeće, preselit page file na D particiju.

16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Bart kaže...

Ako imaš slika, muzike i filmova u My documents možeš tj folder preselit na D particiju.

Smanjit veličinu kante za smeće, preselit page file na D particiju.

Tamo ništa ne držim, nit mi se tamo stavlja, to mi je sve prazno...
Kako se smanjuje kanta za smeće (tj. nikad se nisma upitao koliko on oduzima prostora), koliko bih mjesta dobio ako bih je smanjio, i jel to što utječe ako je smanjim, što gubim time?

Koji točno Page File smijem preseliti na D, gdje se on točno nalazi? 

17 godina
neaktivan
Proširivanje Drive-a E

Za kantu:

A za page file:
 Kad označiš particiju na kojoj želiš da bude page file stavi opciju system managed page file.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Proširivanje Drive-a E

Puno hvala na pomoći, posebno vizualnoj...;)

De mi reci još smao, koliko uštedim sa kantom: meni je na kanti za C 3491mb, i ako smanjim za 1000mb, koliko mogu uštediti time?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bart kaže...

De mi reci još smao, koliko uštedim sa kantom: meni je na kanti za C 3491mb, i ako smanjim za 1000mb, koliko mogu uštediti time?

Računaj:)

3491-1000=2491:)

Ako smanjiš za 1000 (bolje 1024) uštedio si gigu tj. povećao si prazni prostor na C disku za gigu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 19:53 (F1-IVO).
16 godina
neaktivan

Aha, ok, hvala...bude onda za gigu smanjio (de mi još samo reci, ta cifra kante od C drivea, primjer ako je 3gige, to znači da ako nešto brišem sa C da u kantu stane samo do 3gige, sve što je veće se direktno briše bez premještaja u smeće) ili?

A ono sa Pageom već imam sređeno da mi je na C = 0, a sve na D...;)

17 godina
neaktivan
Bart kaže...

Aha, ok, hvala...bude onda za gigu smanjio (de mi još samo reci, ta cifra kante od C drivea, primjer ako je 3gige, to znači da ako nešto brišem sa C da u kantu stane samo do 3gige, sve što je veće se direktno briše bez premještaja u smeće)

Tako je.

16 godina
neaktivan

Učinio sam to, smanjio za 1024mb tj. 1gigu, ali mi se nije oslobodio prostor te 1gige na driveu...tj. imao sam prostora 1,37gb, i nakon ovog postupka, ta mi je cifra i dalje ostala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 12:28 (Bart).
16 godina
neaktivan
Proširivanje Drive-a E

Smanjio za 1024mb tj. 1gigu, ali mi se nije oslobodio prostor te 1gige na driveu...tj. imao sam prostora 1,37gb, i nakon ovog postupka, ta mi je cifra i dalje ostala!
A trebam si ubrzo instalirati Photoshop i Illustrator, pa će mi trebati malo mjesta još... 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Proširivanje Drive-a E

deder si ti kupi externi hard disk i na njega prebaci ono što ti više ne treba. imaš sad za kupiti externi od 320GB za malo manje od 400kn , a riješit će te puno muke

alternativno zaprži na dvd-ee te podatke i onda zbriši sa kompa ono što tako arhivirao

puno jednostavnije nego se zajeb... sa particijama

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 15:24 (Wolverine).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Bart kaže...

Računaj:)

3491-1000=2491:)

Ako smanjiš za 1000 (bolje 1024) uštedio si gigu tj. povećao si prazni prostor na C disku za gigu.

Mene i dalje zanima zašto ako sam smanjio na kanti 1 gigu, zašto mi se nije povećao prostor na driveu C za tu 1 gigu!?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice