Programi na startu windowsa

poruka: 23
|
čitano: 14.053
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Kada pokrenem kompjuter i sve uadim i prikaze mi se desktop onda mi se otvaraju programi :windows live hotmail i skype kako da se toga rijesim samo da se ne pojavljuju.....:)))

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Programi na startu windowsa
Sliva22 kaže...

Kada pokrenem kompjuter i sve uadim i prikaze mi se desktop onda mi se otvaraju programi :windows live hotmail i skype kako da se toga rijesim samo da se ne pojavljuju.....:)))

prvo ih isključi da se ne dižu s os-om
start >run>upis:msconfig>ok>startup:pa makni kvačice
ne koristim ni jedan od njih..ali pokreći ih ručno kad hoćeš..

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 10:52 (seneka).
15 godina
neaktivan

edit: vec je neko prije mene napiso... Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 10:51 (Frosty).

0 0 hvala 0
17 godina
Sliva22 kaže...

Widnows Live i Skype su programi koji imaju opcije automatskog pokretanja sa Windowsima.

Nemam Windows Live sada instaliran ali imaš opciju "Start Windows Live when Windows starts" ili tako nešto i nju isključi.

Skype isključi tako da prilikom pokretanja istog makneš oznaku sa opcije "Start Skype when computer starts". SLIKA

Možeš ih isključiti i na sljedeći način START>RUN>utipkaj msconfig>Startup i tu isključi programe koji se pokreću sa Windowsima.

Također možeš instalirati neki od programa za održavanje Windowsa tipa Tune Up Utilities koji ima opciju "TuneUp Startup Manager" i "Prevent unwanted automatic program startups" gdje možeš poisključivati programe koji se automatski pokreću nakon Windowsa.

Druga opcija Druga opcija
Tune Up Utilities Tune Up Utilities
Radio, ne radio, svira radio!
15 godina
protjeran

hvala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ako se ne varam to se moglo iskljuciti s ccleaner-om
Mjenjam demonoid pozivnicu za thr pozivnicu...
16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
ako se ne varam to se moglo iskljuciti s ccleaner-om

ne varaš se,ako ga on ima..

17 godina
neaktivan

Nemojte komplikovati. SAd ce ici instalirati dodatni program da iskljuci opciju koju msn i skype vec imaju. Zar zza svaku glupost treba dodatni program i onda za par mjeseci ide ovdje pitanje zasto mi je komp usporio ili nesto ne radi. Da bi radili sa programima kao sto su ccleaner ili tuneup morate nesto i znati. A neka se ne ljuti ovaj sto je poceo thread ako nije znao naci ove opcije u msnu i skype nekako sumnjam da ce znati sta treba u registriju brisati ili ne.

15 godina
protjeran

imam ja i ccleaner

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za uredivanje start-up liste koristim Glary Utilities

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 12:36 (luka_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zasto koristiti ccleaner kad mozes to uredno odraditi i u samom msnu i skypeu.

MSn: tools-options-sign in- iskljucis sve opcije pod general desno

skype: tools-options. general-general settings iskljucis "start skype when I start Windows"

Zar je to toliko tesko ili imate osjecaj da ste hakeri ako koristite dodatne programe za banalne stvari?

17 godina
logic kaže...

skype: tools-options. general-general settings iskljucis "start skype when I start Windows"

Zar je to toliko tesko ili imate osjecaj da ste hakeri ako koristite dodatne programe za banalne stvari?

Logic al ga i ti pametuješ. Pa gore smo čovjeku fino PRVO predložili da pogasi te opcije u samim programima, a nakon toga i alternativne načine kako da to uradi, čisto informativno.

17 godina
neaktivan

Ma ne kazem ja za tebe i ljude koji su predlozili taj metod jer je to jedini ispravan nacin vec za ljude koji preporucuju druge metode koje su potpuno nepotrebne i stetne.

15 godina

Opcenito je CCleaner odlican program. Mali je, integriras ga u RB (ako hoces..naravno), cisti registry, cisti smeca svakakva, napravis si fino prije "ciscenja" backup i miran si + ima opciju pogasiti programe koji se dizu sa Windowsima.

Ne mozes sve programe i procese bas iskljuciti u samome programu (ko sto mozes npr. MSN, Skype i sl) i zato je recimo CCleaner ui u tome sluacju odlican program + ima more funkcija koje jako dobro dodu (bar meni) i free je.

Isto tako nije neka mudrolija koristit ga. Jedan od programa koji mi je uvijek instaliran na svim kompovima u kuci.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam ga i ja al poptupnom pocetniku i nije bas pametno puno cackati po registriju a to ti kaze i sam ccleaner.

15 godina

Logic je to najbolje rekao... zasto se patit sa msconfig, pa onda nesto jos vise poremetit (begineri) kad lijepo svaki instalirani program (osim samih "windows" fileova, ali to je logicno;) ima opciju za iskljucit autorun...

Google IS your friend!!!
17 godina
neaktivan

Nije pametno ni iskljucivati u msconfigu ili ccleaneru ako ne znas tacno da to smijes iskljuciti. Nije to bezveze tako zavuceno i sakriveno.

17 godina
passat kaže...

Logic je to najbolje rekao... zasto se patit sa msconfig, pa onda nesto jos vise poremetit (begineri) kad lijepo svaki instalirani program (osim samih "windows" fileova, ali to je logicno;) ima opciju za iskljucit autorun...

Što volim ovakve postove, samo da se nešto napiše iako je "problem" već riješen.

Čovjeku smo "pomogli" i objasnili kako treba da isključi programe krenuvši od najlakšeg do alternativnih načina.

Šta kada bude imao opet neki program koji se podiže sa Windowsima, ali ne bude imao opciju gašenja u sebi?

Doći će opet sa istim problemom i onda će mu opet isto predložiti msconfig ili neki od alternativnih programa koji u sebi sadrže te mogućnosti.

17 godina
logic kaže...

MSN se jedino i tak moze iskljucit, ne ide to iz CCleaner ali zato velika vecina ide bez problema u njemu.Cool

17 godina
neaktivan
Sliva22 kaže...

boxer kaže...
passat kaže...

Što volim ovakve postove, samo da se nešto napiše iako je "problem" već riješen.

Čovjeku smo "pomogli" i objasnili kako treba da isključi programe krenuvši od najlakšeg do alternativnih načina.

Šta kada bude imao opet neki program koji se podiže sa Windowsima, ali ne bude imao opciju gašenja u sebi?

Doći će opet sa istim problemom i onda će mu opet isto predložiti msconfig ili neki od alternativnih programa koji u sebi sadrže te mogućnosti.

Pogledaj sta je covjek pitao. Za iskljucivanje skype i msna ne trebaju mu ni msconfig ni ccleaner a pogtovo ne tuneup koji je komercijalni alat. Konkretno pitanje konkretan odgovor s tim da sam mu ja dao tacno sta i kako da napravi. Citajte sa razumijevanjem. Ako covjek nije znao naci tako banalnu opciju u tako jednostavnim programima kako ce se snaci u msconfigu i ccleaneru a pogotovo u tuneup. Nije pomoc ako covjeku predlozis nesto sa cim moze i stetu napraviti. Ako covjek pita kako avi mu odgovorite pa moze u msnu to mu nije pomoc jer on i dalje ne zna kako a nadjes se uvrijedjen.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 13:32 (logic).
15 godina
protjeran

znam se ja snaci u ccleaneru samo nisam znao da ima tu opciju a za ove precice preko run nemam pojma

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sliva22 kaže...

znam se ja snaci u ccleaneru samo nisam znao da ima tu opciju a za ove precice preko run nemam pojma

ima da,kad onemogućiš(odčekiraš) preko runa-a moraš restartat a u ccleaneru ne moraš..
možeš i deinstalirati programe u ccleaneru..
stavi si ga na sigurno brisanje:mogućnosti>postavke >sigurno brisanje(sporije)..

15 godina
protjeran

ljudi de pogledajte temu internet kupovina ako neko ima neki odgovor za mene

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 20:56 (Sliva22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice