Problem sa prikazom slike na desktopu

poruka: 9
|
čitano: 3.652
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pomoć molim...

Sve radilo i bilo ok i odjednom... kad se logiram i kad uđem u win desktop mi čitav izokrenut, smanjena rezolucija, nekakva se drečava boja pojavila... driveri svi ok, komp na oko sve ok... ne znam da ponovo drivere ili je do grafe ili... !?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoć molim...

ako se pojavila "drečava boja" i smanjila se rezolucija problem je u grafičkoj kartici. koju imaš? kada si zadnji puta reinstalirao drivere, da li se grafička ranija grijala?

17 godina
neaktivan
Pomoć molim...

komp nije moj i nije uz mene, pa zato i pitam jer hoću da čujem mišljenja prije nego odem to vidjeti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a gle, iz nekog iskustva mogu reći da takvi simptomi upućuju na problem do grafičke kartice. pitanje je da li je problem do hardwarea ili softwarea. najbolje prvo pokušaj reinstalirati drivere za tu grafičku. ako ne pomaže, provjeri kontakte na ploči (izvadi i vrati karticu) i provjeri kontakte kabla između monitora i grafičke. i naravno, provjeri s korisnikom da li je nešto "čačkao".

15 godina
neaktivan

Da ne otvaram temu, ovako na kompu, kad sam na netu i sve to gledam videe sve sauper, ali kad oću gledat neki dvd (znači kad se pokreće bilokoji video s kompa) slika je tamnija, ponekad se niti ne vidi slika, samo obrisi, nije do playera, jer sam ih par isprobao, znam da sam instalirao grafičku jer mi inače ne bi igre radile.

Kaj je to i koji je savjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem sa prikazom slike na desktopu
multi kaže...

Da ne otvaram temu, ovako na kompu, kad sam na netu i sve to gledam videe sve sauper, ali kad oću gledat neki dvd (znači kad se pokreće bilokoji video s kompa) slika je tamnija, ponekad se niti ne vidi slika, samo obrisi, nije do playera, jer sam ih par isprobao, znam da sam instalirao grafičku jer mi inače ne bi igre radile.

Kaj je to i koji je savjet.

Jesi probao mijenjat postavke u ATI CCC-u pod Video>Color?

15 godina
neaktivan

Nisam, računao sam da je sve ok, jer na netu, kad otvori one videe u stranici sve funkcionira ok. Sad trenutno nisam doma. Al provjerit ću ma da sam siguran da nije do toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem sa prikazom slike na desktopu
multi kaže...

Nisam, računao sam da je sve ok, jer na netu, kad otvori one videe u stranici sve funkcionira ok. Sad trenutno nisam doma. Al provjerit ću ma da sam siguran da nije do toga.

Te postavke ne utječu na videe koji se prikazuju u stranici, tj. preko Flasha, Silverlighta itd nego samo na one koje pokrećeš u nekom playeru. Pa provjeri to, ako ne pomogne ćemo nešto drugo smislit

15 godina
neaktivan
benito kaže...

Sve radilo i bilo ok i odjednom... kad se logiram i kad uđem u win desktop mi čitav izokrenut, smanjena rezolucija, nekakva se drečava boja pojavila... driveri svi ok, komp na oko sve ok... ne znam da ponovo drivere ili je do grafe ili... !?

Provjeri kabel!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice