Problem s memorijom na C: particiji

poruka: 12
|
čitano: 4.221
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Imam "problem" ako se to može nazvati problemom s memorijom na tvrdom disku gdje su mi instalirani windowsi. Imam Windows 7 Ultimate (x86) koji su mi instalirani na C: disku koji je velik 30 gb, i windowsi zauzimaju jedno 11 gb, driveri i ostali program neophodni za rad sustava u programskoj datoteci mi zauzimaju oko 4 gb. Sve skupa kad se zbroji i oduzme trebao bi imati još bar 15 gb slobodnih ali meni nije tako, jer mi je zauzeče memorije 98% ( otprilike 300 mb mi je ostalo slobodno na C: particiji ). Zašto je to tako?

?? ??
I See Offline People !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probaj pocistiti s ccleanerom ...

i meni zna tako nekada biti full ali nije :S

Prodao sam danas nekih memorija ram i zato imam keša da varim ceo dan ^^

1 0 hvala 1
16 godina
RE: Problem s memorijom na C: particiji
rebelsy kaže...

probaj pocistiti s ccleanerom ...

i meni zna tako nekada biti full ali nije :S

počistio sam, i reklo mi je da je oslobodilo oko 4 gb al nakon restarta sustav mi se neuobičajeno sporo digao i kad sam pogledao koliko memorije imam slobodne, pisalo 2.1 gb a trebalo bi biti 4 gb... Uopče nezz u čemu je problem... Registre se bojim brisat jer sam jednom na xp-u pobrisao i sustav mi je jedva radio, bio je spor , pol programa nije radilo itd. pa sam morao radit reinstal windowsa...

Pomagajte, btw. skužio sam da kad mi komp duže vrijeme stoji neaktivan (sleep) da se "umrtvi" i da ga moram resetirat jer se inace nebi upalio

I See Offline People !
16 godina
neaktivan

smanji smeće na 3 posto pa ćeš oslobodit nešto mjesta
desni klik na njega>properties>stavi na 3..ili kako je to več na sedmici
ovo s brisanjem stavki u registru ne kužim,kako si to radio i šta bi s tim dobio?
jesi defragmentirao disk i s čim?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 13:26 (seneka).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
seneka kaže...

smanji smeće na 3 posto pa ćeš oslobodit nešto mjesta
desni klik na njega>properties>stavi na 3..ili kako je to več na sedmici
ovo s brisanjem stavki u registru ne kužim,kako si to radio i šta bi s tim dobio?
jesi defragmentirao disk i s čim?

pokušao sam to ali nema efekta...

ovo s brisanjem stavki u registru nekužim ni ja al rekoh da mi to možda pomogne pa sam i to bio izbriso... :S hehe

ako netko ima neki drugi prijedlog šta uciniti molim vas da napišete

I See Offline People !
16 godina
neaktivan

ma to s registrom nema veze,nisi rekao jesi napravio defrag ako uopće možeš i s čim?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
seneka kaže...

ma to s registrom nema veze,nisi rekao jesi napravio defrag ako uopće možeš i s čim?

nisam napravio defrag, mogu i imam s čim ali nisam... mislim da nije do toga, onda bi mi komp bio spor i trom da je do toga, a nebi mi tvrdi disk ( C particija) zbog toga bilo pun... nezz, budem sad i to pokušao pa javim, možda pomogne

I See Offline People !
17 godina

Ako ti je omogućena hibernacija, onda ti je zauzeto još onoliko diska koliko imaš RAM-a, a još ti prostor zauzima i virtualna memorija (paging file). Obje datoteke su skrivene i nalaze se na C:

KaeR
16 godina

Probaj smanjiti system restore point. Desni klik na Computer => Properties => System protection (skroz lijevo) => Kod protection settings stisni na C:, pa configure => Smanji klizač "Max usage:" do kraja => OK => OK.

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

ccleaner i slični utilsi su za ovakav 'problem' nepotrebni, nikako dirati registry. (reg. već odavno nije problem, cleaneri se koriste samo zbog crackova i sl. 'tragova' ...)

Uključi prikazivanje hidden-system fileova, isključi recyclebin, počisti updateove i ostalo smeće (temp) na disku.

Pošto je swap defaultno 1.5-3 x RAM, tu je jedan veći dio koji nećeš moći izbrisati. Kao što si primjetio, ako s ccleanerom pobrišeš takve sys-fileove, kod pokretanja PCa njemu treba dodatno vrijeme da ih ponovo kreira itd.. -zato ti je paljenje bilo usporeno a razlika manja od obrisanog.

30GB je 'na knap' za win7. cca 15 sami windowsi + toliko za njihv rad (update i sl.) dakle sve ostalo bi trebalo držati na nekoj drugoj particiji... -ali, svi programi nešto instaliraju na sys, kao i desktop mydocuments itd, itd... zato je realni minmum 40GB, uz prebacivanje svega ostolog na drugo mjesto. Današnji windowsi su rađeni za današnje PCe, pa tako i količina mjesta, u skladu s veličinom diska u rasponu od 40-120GB za normalan rad. Tek 'višak' iznad tog je optimalnije imati kao zasebnu particiju.

- možeš prebaciti swap na neku dr. particiju, ali to je samo privemeno rješenje... (par GBa)

-dobar program za otkrivanje gdje je 'nestalo' mjesto ti je SpaceSniffer (free), ali on će ti samo prikazati, ne i rješiti problem.

-moguće rješenje, sve deinstalirati-reinstalirati na drugu particiju, pobrisati sve temp-ove, updateove, ili (možda brže-bolje) ''format C:'' s novim rasporedom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...

ccleaner i slični utilsi su za ovakav 'problem' nepotrebni, nikako dirati registry. (reg. već odavno nije problem, cleaneri se koriste samo zbog crackova i sl. 'tragova' ...)

Uključi prikazivanje hidden-system fileova, isključi recyclebin, počisti updateove i ostalo smeće (temp) na disku.

Pošto je swap defaultno 1.5-3 x RAM, tu je jedan veći dio koji nećeš moći izbrisati. Kao što si primjetio, ako s ccleanerom pobrišeš takve sys-fileove, kod pokretanja PCa njemu treba dodatno vrijeme da ih ponovo kreira itd.. -zato ti je paljenje bilo usporeno a razlika manja od obrisanog.

30GB je 'na knap' za win7. cca 15 sami windowsi + toliko za njihv rad (update i sl.) dakle sve ostalo bi trebalo držati na nekoj drugoj particiji... -ali, svi programi nešto instaliraju na sys, kao i desktop mydocuments itd, itd... zato je realni minmum 40GB, uz prebacivanje svega ostolog na drugo mjesto. Današnji windowsi su rađeni za današnje PCe, pa tako i količina mjesta, u skladu s veličinom diska u rasponu od 40-120GB za normalan rad. Tek 'višak' iznad tog je optimalnije imati kao zasebnu particiju.

- možeš prebaciti swap na neku dr. particiju, ali to je samo privemeno rješenje... (par GBa)

-dobar program za otkrivanje gdje je 'nestalo' mjesto ti je SpaceSniffer (free), ali on će ti samo prikazati, ne i rješiti problem.

-moguće rješenje, sve deinstalirati-reinstalirati na drugu particiju, pobrisati sve temp-ove, updateove, ili (možda brže-bolje) ''format C:'' s novim rasporedom.

ee ljudi uspio sam riješiti problem bar donekle... skinio sam SpaceSniffer kao što mi je jedan vaš kolega rekao, pogledao sam šta neštima o otkrio da mi je jedan program za snimanje videa snimao nepotrebno snimke na dva mjesta, tako da sam uspio osloboditi oko 8 gb prostora... Hvala još jednom :D

I See Offline People !
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice