Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp

poruka: 15
|
čitano: 2.845
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
offline
Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp

Znači stari ima komp iz 2006 ispravan, win 7 na njega instaliran, još je on kupio 4 gige rama sad ima 7gb gtx 1050 i radi sve normalno, no zeli da mu dignem novi sustav jer ovaj je vec dugo na njemu pa stekucka. Skinuo sam windows 7 napravio preko rufusa instalaciju win 7 ultimate. Napravio u biosu da mi boota usb prvo. Pojavi se ovako kao na slici dolje i ne mrda. Win 7 bi kao trebao imati loading liniju neku. Ugl ako moze pomoc kako to rijesit. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp

Ako si u rufusu birao gpt onda prebaci na mbr i ponovno napravi instalaciju.

 

 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2022 12:45 (fer-de-lance).
15 godina
offline
Re: Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp

-prvo što se može primjetiti.. nemaš iskustva :) .. i to je kockasti logo win10.. ne win7 (zastavica).

-win7 je mrtav, kao nešto želiš instalirati tad w10.. ili bilo koji novi os, aktualan, ne mrtav (pogotovo ultimatedišne..) .. i kao btw, možeš legalno-legitimno downloadati, napraviti install itd.

-kad pribavljaš install, iso ili mctoolom kreiraš.. moraš znati mogućnosit-opcije računala na kojem ćeš koristiti, kompatibilnost, npr uefi-gpt ili stari legacy-bios i mbr, kao osnovno-početno, kao dizel-benzin za auto + znati što u biosu podesiti ako je nešto potrebno, barem provjeriti, resetirati.. pa i nadograditi noviji bios ako postoji. Ovisno o tome treba napraviti install-stikić, standard-mod..

-pošto za taj korak već moraž znati nešto o računalu, biosu.. poželjno je znati koje su f-tipke za bootmeni biosa, kojima biraš boot medij i važnije mod u kojem će medij bootati ako bios podržava tj ovisi kako se stikić napravi mctoolom ili rufusom.. jer može biti u obamoda tj fat32 nema mod i naziva se supperflopy, kompatibilan s oba, tj biraš u bootanju a kad bios podržava oba moda tad iz boot menije izabereš stikić koji vidiš dvostruko tj vidiš dva moda i izabereš boot u onom potrebnom.. bez korištenja f-tipki (f8-9-11-12..) nemaš taj izbor nego automatika boota, prije u defaultno mbr mod, novije u defaultno gpt.. no to je tad nabadanje na ćoravo i može biti pogrešno-nekompatibilno i sl. pa moraš i to znati ako bios podržava.. ako je starije, ako nema uefi-gpt jedna stvar manje, a tad bootaš isključivo u mbr mod što znači da stikić ako koristiš rufus moraš formatirati kao mbr-bios-boot mod, tj kao gorivo za auto, ono drugo je tad nekompatibilno-pogrešno..

-to su preduviejti prije installa.. kad to sve uskladiš-podesiš-napraviš.. tek si na prvom koraku za install osa.

-tad su moguće razne stvari, npr čekaš učitavanje, na novom računalu to ide brzo, na starom, stari usb-20 (ili 1.1.) to traje... traje, traje.. i traje. Može i više od pola sata-sat. .. nekako procjeniš radi li i ima li smisla čekati ili ne radi, zablokirano i sl. .. može biti uzrok loš usb port, napon, stikić, loša snimka (kao nekad diskete..) pa ponekad treba ponovo napraviti stikić rufusom .. ponekad ubosti drugi usb port, bolje iza na mbo-direktno nego na frontpanel zbog žica-kontakta i možda pada brzine na 1.1 standard itd. .. dok vidiš logo na ekranu to je možda upravo to što je rezultat, možda samo treba čekati .. problem je što ne možeš znati osim reicmo nekim zvukom diska-računala.. i iskustvom tj ako stisneš reset možda bi za par sekundi došao do idućeg koraka koji prekineš i možda zbrljaviš sve. Slušaj zvuk računala, hdd-a.. ako ne radi ništa recimo minutu, ako se ne čuje karakteristično roštanje glave diska hdd (ne ssd..) tad možeš ugasiti-resetirati.. no uvjek možeš sačekati još koju minutu i možda prođe.

-boot.. je vrlo pipljava stvar, osjetljiv, tj mora učitati sve sys stvari da bi bootao a svaka greška dovodi do prekida, nema boota.. tj s medijima u normalnom radu nije problem jer postoji korekcija grešaka-čitanja-pisanja, CRC.. u bootu tog nema, ne može pomoći, može tek kasnije kad se minimalni dio osa učita i pokrene, tj to je mini-win, koji se naziva mini-pe.. kao i live linux distre.. to je os i treba vrijeme dok se učita sa sporog medija na sporom-starom računalu-kontroleru..

-uz sve probleme, verzija biosa, podešavanja.. tad je usb bio nešto novo, prije je za boot korištena disketa, pa cd.. u vrijeme emulacije boota, tek kasnije je usb dobio emulaciju hdd-a i postalo je recimo 'univerzalno' ali to vrijedi za nova računala tj mbo-chipset i bios.. ne za starije prije tog... kao i mogućnost bugovitog biosa, npr gigabyte iz tog vremena ne boota s mbr stikića, stoji-neće.. ali hoće s gpt-a, tj u to vrijeme je prvo uveo mac-macos gpt particije koje su tek desetljeće kasnije postale dominantne za pc-win.. a recimo linux distre od 2014-2018 nikako da bootaju ili kako kad, tek se nakon par godina to sve stabiliziralo i recimo da cca 5 god sve boota na svim kombinacijama.. no to ne vrijedi za staro računalo iz desetljeća prije tj ovisi što bios podržava, kako je podešen i koja verzija-updatea kao i fixovi-patchevi..

-uz to, kao da nije dovoljno, ms naravno uvjek radi problem jer je to ipak biznis-komercijala-zaštita.. pa tako mora biti otežano, kao oem-key-predinstaliran os.. a to je još doba dominacije 32bita, sad je praktički nestao, nema više distri i win 32 u ponudi osim starih verzija (ove godine ms više neće nuditi običnim korisnicima, samo partnerima..) i sve je povezano s gpt-uefi opcijama kao i sec.boot + fastboot, enkripcija-zaštita i to da sam win paranoično ne želi bootati.. u doba xp-w7... s win10 to mijenjaju, tj ms tad želi suprotno, omogućuje sve i s w10 ćeš bootati dok s w7 tek možda..

-za w7 je recimo asrock davao svoj utils-patch za usb stikić.. koji mahne čarobnim štapićem i tad stikić može bootati win7 install. .. bez tog neće, jer je to tako napravio ms tj interna zaštitia installera i ono što on (ne)želi.. a to se s vremenom mijenjalo, kao i oem načini zaštite, kao i boot-skrivena particija i njena veličina 100-500mb i recovery koju je prije radio samo oem a sad radi i sam install-skripta čistog win za w10..

 

-previše-komplicirano? .. ne, tj postoji šansa da ti sve radi iz prve, postoji metoda ćorave koke pa x-pokušaja i neki će proći.. no jedini način kad mora proći je ako znaš sve navedeno, podesiti-napraviti, koji mod i što koje računalo-bios podržava + da je ispravno, kako računalo-usb-kontroler-žice-port-utičnica tako i stikić.. tek tad kad je sve 100% može dalje. Jednostavno, tj kad napraviš i radi, kad znaš.. a previše mogućih sitnica koje svaka mogu biti problem ako ne znaš gdje-što-kako promijeniti, npr ako ne znaš koja f-tipka je je izbor boota, cms-quickboot.. ne boot order u bisu, nije isto, tj važno kad je medij u oba moda i kad to moraš izabrati, odnosno kad radiš u jednom konkretnom modu recimo s rufusom tad trebaš dva dupla stikića jedan za gpt drugi za mbr mod da bi mogao bootati nepoznato računalo, ako ne jedan onda drugi..

 

-razlika tj dodatni problem.. postojeće-staro računalo, znači da je i disk-hdd već tu, korišten tj inicijaliziran u nekom modu, naravno 99% mbr.. (ili gpt). Ako napraviš stikić u gpt i podesiš bios za gpt kad dođeš do install-diska neće ići dalje, jer je disk u različitom modu.. tj mora se obrisati-reinicijalizirati (nije to format, to je prije formata-particija, niži-prvi level..) .. to se radi diskpartom, clean.. ode sve (baš sve). Novi prazan (neinicijaliziran nekorišten disk) nema taj 'problem' tj ne može biti u pogrešnom modu pa ne traži brisanje.. jedan problem manje. tj na novom računalu-disku, ako početnik u prvom pokušaju nešto napravi pogrešno i treba ponoviti install od reboota-boota.. već je možda u tom problemu tj može biti pogrešan mod itd itd.

 

-jel sad sve? .. nije :)) tj sec.boot to dodatno može zakomplicirati.. korisnik nema baš neke koristi, kao i fastboot tj za vrijeme installa se to preporuča isključiti, dok je par godina to zezalo linux distre a ubuntu na kraju plaća ms-u licencu pa radi od 2018me.. nova računala i novi win11 dodaju još uvjeta kao tpm20.. tj novi mogući problem, čisto kao primjer što sve može biti problem mada sve zapravo radi pa može i win11, tj ako želiš rufusom možeš napraviti i win11 koji će raditi na tom računalu mada je službeno za win11 potrebno novije od 2018 nadalje..

 

-nije problem os, ali nema smisla instalirati w7, mrtav.. izbor nekih novih, win10-11, linux kao ubuntu-kubuntu-xubuntu-mint-ostalo.. pa i mac-hakontoš, radit će podjednako-isto i nije problem u win7 nego u odluci ms-a i supportu, standardi-nadogradnje, browser-igre-internet.. tj sve ono što misliš raditi zapravo određuju te apps, ne tvoj izbor tj ne bitaš ti os nego ono što ćeš raditi određuje koji win-os.. ako je to surfanje tad trebaš noviji itd. slično za mobitel android ili ti ne radi whataps i sl. ne biraš ti os, nego ono što radiš + hw ograničenja a ti tad od ograničenog možeš nešto izabrati ili posložiti.. no ne vidim neki razlog za win7 pogotovo ultimatedišn. Ako imaš razlog tad je to ok, korisit win7, važno da radi ono što trebaš.

 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
offline
Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp

Može pitanje; zašto Windows 7? 

 

Windows 7 je još davno ostao bez podrške, a broj programa koji rade na istom se smanjuje iz dana u dan. Instaliraj mu Windows 10 i miran je neko vrijeme.

 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp
ihush kaže...

-prvo što se može primjetiti.. nemaš iskustva :) .. i to je kockasti logo win10.. ne win7 (zastavica).

-win7 je mrtav, kao nešto želiš instalirati tad w10.. ili bilo koji novi os, aktualan, ne mrtav (pogotovo ultimatedišne..) .. i kao btw, možeš legalno-legitimno downloadati, napraviti install itd.

-kad pribavljaš install, iso ili mctoolom kreiraš.. moraš znati mogućnosit-opcije računala na kojem ćeš koristiti, kompatibilnost, npr uefi-gpt ili stari legacy-bios i mbr, kao osnovno-početno, kao dizel-benzin za auto + znati što u biosu podesiti ako je nešto potrebno, barem provjeriti, resetirati.. pa i nadograditi noviji bios ako postoji. Ovisno o tome treba napraviti install-stikić, standard-mod..

-pošto za taj korak već moraž znati nešto o računalu, biosu.. poželjno je znati koje su f-tipke za bootmeni biosa, kojima biraš boot medij i važnije mod u kojem će medij bootati ako bios podržava tj ovisi kako se stikić napravi mctoolom ili rufusom.. jer može biti u obamoda tj fat32 nema mod i naziva se supperflopy, kompatibilan s oba, tj biraš u bootanju a kad bios podržava oba moda tad iz boot menije izabereš stikić koji vidiš dvostruko tj vidiš dva moda i izabereš boot u onom potrebnom.. bez korištenja f-tipki (f8-9-11-12..) nemaš taj izbor nego automatika boota, prije u defaultno mbr mod, novije u defaultno gpt.. no to je tad nabadanje na ćoravo i može biti pogrešno-nekompatibilno i sl. pa moraš i to znati ako bios podržava.. ako je starije, ako nema uefi-gpt jedna stvar manje, a tad bootaš isključivo u mbr mod što znači da stikić ako koristiš rufus moraš formatirati kao mbr-bios-boot mod, tj kao gorivo za auto, ono drugo je tad nekompatibilno-pogrešno..

-to su preduviejti prije installa.. kad to sve uskladiš-podesiš-napraviš.. tek si na prvom koraku za install osa.

-tad su moguće razne stvari, npr čekaš učitavanje, na novom računalu to ide brzo, na starom, stari usb-20 (ili 1.1.) to traje... traje, traje.. i traje. Može i više od pola sata-sat. .. nekako procjeniš radi li i ima li smisla čekati ili ne radi, zablokirano i sl. .. može biti uzrok loš usb port, napon, stikić, loša snimka (kao nekad diskete..) pa ponekad treba ponovo napraviti stikić rufusom .. ponekad ubosti drugi usb port, bolje iza na mbo-direktno nego na frontpanel zbog žica-kontakta i možda pada brzine na 1.1 standard itd. .. dok vidiš logo na ekranu to je možda upravo to što je rezultat, možda samo treba čekati .. problem je što ne možeš znati osim reicmo nekim zvukom diska-računala.. i iskustvom tj ako stisneš reset možda bi za par sekundi došao do idućeg koraka koji prekineš i možda zbrljaviš sve. Slušaj zvuk računala, hdd-a.. ako ne radi ništa recimo minutu, ako se ne čuje karakteristično roštanje glave diska hdd (ne ssd..) tad možeš ugasiti-resetirati.. no uvjek možeš sačekati još koju minutu i možda prođe.

-boot.. je vrlo pipljava stvar, osjetljiv, tj mora učitati sve sys stvari da bi bootao a svaka greška dovodi do prekida, nema boota.. tj s medijima u normalnom radu nije problem jer postoji korekcija grešaka-čitanja-pisanja, CRC.. u bootu tog nema, ne može pomoći, može tek kasnije kad se minimalni dio osa učita i pokrene, tj to je mini-win, koji se naziva mini-pe.. kao i live linux distre.. to je os i treba vrijeme dok se učita sa sporog medija na sporom-starom računalu-kontroleru..

-uz sve probleme, verzija biosa, podešavanja.. tad je usb bio nešto novo, prije je za boot korištena disketa, pa cd.. u vrijeme emulacije boota, tek kasnije je usb dobio emulaciju hdd-a i postalo je recimo 'univerzalno' ali to vrijedi za nova računala tj mbo-chipset i bios.. ne za starije prije tog... kao i mogućnost bugovitog biosa, npr gigabyte iz tog vremena ne boota s mbr stikića, stoji-neće.. ali hoće s gpt-a, tj u to vrijeme je prvo uveo mac-macos gpt particije koje su tek desetljeće kasnije postale dominantne za pc-win.. a recimo linux distre od 2014-2018 nikako da bootaju ili kako kad, tek se nakon par godina to sve stabiliziralo i recimo da cca 5 god sve boota na svim kombinacijama.. no to ne vrijedi za staro računalo iz desetljeća prije tj ovisi što bios podržava, kako je podešen i koja verzija-updatea kao i fixovi-patchevi..

-uz to, kao da nije dovoljno, ms naravno uvjek radi problem jer je to ipak biznis-komercijala-zaštita.. pa tako mora biti otežano, kao oem-key-predinstaliran os.. a to je još doba dominacije 32bita, sad je praktički nestao, nema više distri i win 32 u ponudi osim starih verzija (ove godine ms više neće nuditi običnim korisnicima, samo partnerima..) i sve je povezano s gpt-uefi opcijama kao i sec.boot + fastboot, enkripcija-zaštita i to da sam win paranoično ne želi bootati.. u doba xp-w7... s win10 to mijenjaju, tj ms tad želi suprotno, omogućuje sve i s w10 ćeš bootati dok s w7 tek možda..

-za w7 je recimo asrock davao svoj utils-patch za usb stikić.. koji mahne čarobnim štapićem i tad stikić može bootati win7 install. .. bez tog neće, jer je to tako napravio ms tj interna zaštitia installera i ono što on (ne)želi.. a to se s vremenom mijenjalo, kao i oem načini zaštite, kao i boot-skrivena particija i njena veličina 100-500mb i recovery koju je prije radio samo oem a sad radi i sam install-skripta čistog win za w10..

 

-previše-komplicirano? .. ne, tj postoji šansa da ti sve radi iz prve, postoji metoda ćorave koke pa x-pokušaja i neki će proći.. no jedini način kad mora proći je ako znaš sve navedeno, podesiti-napraviti, koji mod i što koje računalo-bios podržava + da je ispravno, kako računalo-usb-kontroler-žice-port-utičnica tako i stikić.. tek tad kad je sve 100% može dalje. Jednostavno, tj kad napraviš i radi, kad znaš.. a previše mogućih sitnica koje svaka mogu biti problem ako ne znaš gdje-što-kako promijeniti, npr ako ne znaš koja f-tipka je je izbor boota, cms-quickboot.. ne boot order u bisu, nije isto, tj važno kad je medij u oba moda i kad to moraš izabrati, odnosno kad radiš u jednom konkretnom modu recimo s rufusom tad trebaš dva dupla stikića jedan za gpt drugi za mbr mod da bi mogao bootati nepoznato računalo, ako ne jedan onda drugi..

 

-razlika tj dodatni problem.. postojeće-staro računalo, znači da je i disk-hdd već tu, korišten tj inicijaliziran u nekom modu, naravno 99% mbr.. (ili gpt). Ako napraviš stikić u gpt i podesiš bios za gpt kad dođeš do install-diska neće ići dalje, jer je disk u različitom modu.. tj mora se obrisati-reinicijalizirati (nije to format, to je prije formata-particija, niži-prvi level..) .. to se radi diskpartom, clean.. ode sve (baš sve). Novi prazan (neinicijaliziran nekorišten disk) nema taj 'problem' tj ne može biti u pogrešnom modu pa ne traži brisanje.. jedan problem manje. tj na novom računalu-disku, ako početnik u prvom pokušaju nešto napravi pogrešno i treba ponoviti install od reboota-boota.. već je možda u tom problemu tj može biti pogrešan mod itd itd.

 

-jel sad sve? .. nije :)) tj sec.boot to dodatno može zakomplicirati.. korisnik nema baš neke koristi, kao i fastboot tj za vrijeme installa se to preporuča isključiti, dok je par godina to zezalo linux distre a ubuntu na kraju plaća ms-u licencu pa radi od 2018me.. nova računala i novi win11 dodaju još uvjeta kao tpm20.. tj novi mogući problem, čisto kao primjer što sve može biti problem mada sve zapravo radi pa može i win11, tj ako želiš rufusom možeš napraviti i win11 koji će raditi na tom računalu mada je službeno za win11 potrebno novije od 2018 nadalje..

 

-nije problem os, ali nema smisla instalirati w7, mrtav.. izbor nekih novih, win10-11, linux kao ubuntu-kubuntu-xubuntu-mint-ostalo.. pa i mac-hakontoš, radit će podjednako-isto i nije problem u win7 nego u odluci ms-a i supportu, standardi-nadogradnje, browser-igre-internet.. tj sve ono što misliš raditi zapravo određuju te apps, ne tvoj izbor tj ne bitaš ti os nego ono što ćeš raditi određuje koji win-os.. ako je to surfanje tad trebaš noviji itd. slično za mobitel android ili ti ne radi whataps i sl. ne biraš ti os, nego ono što radiš + hw ograničenja a ti tad od ograničenog možeš nešto izabrati ili posložiti.. no ne vidim neki razlog za win7 pogotovo ultimatedišn. Ako imaš razlog tad je to ok, korisit win7, važno da radi ono što trebaš.

 

 Hvala na detaljnoj poruci o tome kako se instalira windows, radim to zadnjih 15 godina pa mi je proces poznat. I sam vidim da je ikonica od win 10 a na usbu je instalacija od win7, naravno da sam stavio u rufusu na mbr jer GPT je za UEFI koji naravno ne postoji na matičnoj staroj 16 godina. Instalirao sam na stotine windowsa i nebih išao raditi nešto što nisam upućen. Mene muči zašto se ne boota instalacija uopće iako sam sve dobro napravio, MBR u rufu podesio boot da ide preko usba, probao win 7 pro,win 7 ultimate, win 10 pro. Ništa ne funkcionira. Win 7 je sasvim dovoljan na tom računalu koji služi više za ukras nego što se koristi.

23 mjeseca
protjeran
offline
Re: Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp
Jesi probao drugi USB/USB utor
9 godina
offline
Re: Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp
Marko :D kaže...

Može pitanje; zašto Windows 7? 

 

Windows 7 je još davno ostao bez podrške, a broj programa koji rade na istom se smanjuje iz dana u dan. Instaliraj mu Windows 10 i miran je neko vrijeme.

 Jer postoji šansa da win 10 ne radi stabilno na tako staroj konfi, iako sam probao sa win 10 instalacijom koja nije htjela išao sam na win 7 jer ionako taj komp služi ničemu, stoji u sobi upali se 2x godišnje, nekad davno bio moj komp, pa sestrin, već godinama je više sentimentalna vrijednost nego da se nešto radi na njemu. Tako da win 7 znam da provjereno radi i on je sasvim okej. No ne mogu instalirati nove win ma što god napravio tako da sam odustao. 

9 godina
offline
Re: Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp
fer-de-lance kaže...

Ako si u rufusu birao gpt onda prebaci na mbr i ponovno napravi instalaciju.

 

 

 Da odma sam stavio MBR jer me je komp upozorio premda je matična stara 16 god da GPT neće raditi jer nije UEFI, no ništa ne pomaže. Ne znam još da probam sa usbom nekim prastarim, ovaj usb koji sam koristio pri instalaciji je 3.2 usb pitanje dali taj komp uopće može instalirati win sa tog usba iako uredno prepoznaje usb kad upalim komp. Ma nek stari odnese to nekome da se zajebava sa tim ja neam volje više. 

9 godina
offline
Re: Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp
silvio3105 kaže...
Jesi probao drugi USB/USB utor

 Jesam da, ne pomaže. 

13 godina
offline
Re: Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp
BeLLicus kaže...

Win 7 instalacija je originalna ili kopija? Možda računalo budući da je starije ima problema sa bootom sa USBa pa možda treba probati sa DVDa.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
9 godina
offline
Re: Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp
Valentin17 kaže...
BeLLicus kaže...

Win 7 instalacija je originalna ili kopija? Možda računalo budući da je starije ima problema sa bootom sa USBa pa možda treba probati sa DVDa.

 Kopija, čak sam i sam dizao win na njemu hrpu puta ali preko cda, probao sam i orginalan win 10 nije prošlo. Gledao sam na yt ljudi bez problema sa usbom instaliraju na tim starim kompovima, no možda baš mene zajebava. Ja mislim da nikad na njemu nisam dizao sa usbom. Možda da probam drugi usb, to mi još pada na pamet jedino. Na cd ionako win nemam kako staviti. Vrijeme cda je prošlo kao i vrijeme toga kompa haha. 

9 godina
neaktivan
offline
Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp

Velicina USB -a moze?

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp
BeLLicus kaže...

Da ne gubiš vrijeme, spoji taj SSD/HDD na koji instaliraš OS na svoje računalo i stavi na njega instalaciju po tutorijalu iznad.

U totorijalu biraj MBR umjesto GPT i biraj lagacy tip instalacije umjesto UEFI.

Kad ovo odradiš, spoji taj SSD/HDD na orginalno računalo te pUsti da odradi instalaciju do kraja.

ps. moja preporuka je da ako u svom računalu imaš više diskova, da otpojiš sve osim sistemskog diska jer lakše je za izabrati disk kad sljediš tutorijal.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2022 19:24 (Valentin17).
23 mjeseca
protjeran
offline
Re: Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp
A kupi ocu bolji PC, valjda je ti zaslužio 😜
14 godina
offline
Problem sa instalacijom windowsa na ddr2 komp

Skini to rama viška i započni instalaciju sa dva ili četiri GB, pa onda eventualno dodaj ostalo.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice