Jučer krenem upaliti komp i banana , nece boot-a.Upali se komp, BIOS radi ,dođe do onog prozora od win.(10) i kaže "preparing automatic repair" i onda se restarta i tako u krug.
Nakon toga sam stavio win.USB da probam napraviti repair , ali opet ista stvar dođe do onog prozora, stane i restart, stavim ja i win na DVD-u opet isto , pobam ja i win 7 dođe do onog prvog "starting windows" i stane.Ajde da probam instalirati ubuntu i uspije mi instalacija ubuntua , onda sam probao instalirati win. preko ubuntu ali bez uspijeha.
Sad hardwerski dio , probao sam; cmos , izvadio bateriju , isklučio sve sata kablove osim SSD , ostavio samo HDD , probao s drugom pržilicom , odnio ssd u drugi komp i instalirao win na njega (nije pomoglo),izvadio RAM ostavio samo jedan i ispobao ga u različitim utorima , imam doma i z97 hero pa sam i ploču zamjenio da provjerim da nije do ploče (sto nije bilo nimalo lako jer sam morao skidati vodeno) ista stvar i s drugom pločom , vadio sam grafu i probao s integriranom ali ista stvar....probavao sa ja jos dosta toga nemogu se svega ni sjetit
Ako neko ima ideju nek pomaže hitno (mogao bi ujutro otiči kupiti onog jeftinog celerona ,možda je do procesora......)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
hajd prvo objasni što je problem..? ili što misliš da bi moglo biti..
SSD u drugi PC i neće, što neće .. ?
kompletan HW mora biti istpravan, kao i SW. Podesiti BIOS, tad radi (ili nije ispravno nešto s početka rečenice).
- ne možeš na drugom PCju (različit HW) instalirati win.. (teoretski bi moglo, ali MS to ne dozvoljava, licence.. + konflikt drivera)
time si samo zaključio da je SSD ispravan, traži grešku dalje, npr RAM, MBO.. pa i kad je sve ispravno, npr pogrešna postavka BIOSa, pročitaj win requirements, sve potrebno piše.. i idi redom.
- problem su i slipstremani win (+yogurt/aktivator, može raditi na jednom HW, možda na drugom..) ili neispravan image..
sve mora bit ispravno, HW+SW+BIOS+medij(install).
RAM testriaj memtest86+ (ima većina linux distri ili hirens) tako vidiš i ostatak, dok na drugom PCju vidiš samo jednu komponentu kao disk.
- ne možeš na drugom PCju (različit HW) instalirati win.. (teoretski bi moglo, ali MS to ne dozvoljava, licence.. + konflikt drivera)
time si samo zaključio da je SSD ispravan, traži grešku dalje, npr RAM, MBO.. pa i kad je sve ispravno, npr pogrešna postavka BIOSa, pročitaj win requirements, sve potrebno piše.. i idi redom.
- problem su i slipstremani win (+yogurt/aktivator, može raditi na jednom HW, možda na drugom..) ili neispravan image..
sve mora bit ispravno, HW+SW+BIOS+medij(install).
RAM testriaj memtest86+ (ima većina linux distri ili hirens) tako vidiš i ostatak, dok na drugom PCju vidiš samo jednu komponentu kao disk.
Jesi čaćkao po biosu nešto u zadnje vrijeme, isprobaj sa onim ide i ahci neznam.....
OK , rješeno odnosno ne baš happy end.
Kupio sam najeftiniji pentium i stavio ga u ploču i sve radi , instalacija windows krenula iz prve ...
4790k je pod garancijom još samo da nađem račun ...
e nisi imao sreće.......