Pozdrav. Ovako riječ je o HP G62. Problem je u tome što je slika nekako proširena i ako npr. otvorim video slika bude dosta loša a dok gledam na youtube-u slika je dobra. Jel netko zna u čemu je problem? Možda driveri ili treba možda neke postavke podesiti? Jer windowsi su friško instalirani, windows 7. Hvala.
Drivere si sve instalirao?
Rezolucija je dobra?
rezolucija je dobra, barem u postavkama. inače frend mi je stavljao windowse pa je valjda instalirao i drivere. jer ja se baš i ne razumijem u te stvari. neznam koje drivere bi uopće trebao skinuti za svoju grafičku
pogledaj koju grafu imas i napisi ovdje..
edit: i koji windowsi.. 32 il 64 bitni?
32 bit. Gdje mogu vidjeti koja je grafička? laptop je HP G62-a15sm. to je puni naziv, ako to išta pomaže
evo skida se, a našao sam nešto i na HP-ovoj stranici duplo je manja datoteka, jer ovo mi piše da će 1h skidati. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4062&lc=en&cc=us&dlc=en&sw_lang=&product=4226741#N298
da probam i to?
evo skida se, a našao sam nešto i na HP-ovoj stranici duplo je manja datoteka, jer ovo mi piše da će 1h skidati. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4062&lc=en&cc=us&dlc=en&sw_lang=&product=4226741#N298
da probam i to?
hmm..to ti je najvjerovatnije starija verzija drivera..ako s ovima koje sam ti ja linko nece pomoc probaj s tim sta si ti naso..
ok. hvala
ok. hvala
imas gumb "hvala" 
instalirao sam ali se ništa nije dogodilo
mozes nabacit ss ?
ss? molim te pojasni šta je to 
screenshot. :)
Pozdrav. Ovako riječ je o HP G62. Problem je u tome što je slika nekako proširena i ako npr. otvorim video slika bude dosta loša a dok gledam na youtube-u slika je dobra. Jel netko zna u čemu je problem? Možda driveri ili treba možda neke postavke podesiti? Jer windowsi su friško instalirani, windows 7. Hvala.
ček malo jel ti to pričaš o filmićima sa neta?
naime na youtube ti gledaš sa Flash playerom, a kad skineš taj film na lokalni komp, treba ti kodeke
osim toga velika većina filmova na netu su u maloj (tv) rezoluciji pa kad ti sliku raširiš na HD veličinu dobiješ sve samo ne sliku
za bolje gledanje trebašFFDShow i neki od boljih playera
kao na primjer
ili recimo
od čega ti treba screenshot?
slika mi je proširena cijelo vrijeme ne samo na filmićima, ikonice, folderi slike sve je široko
evo, kao što vidiš trebao bi biti krug ali nije :)
tu se najbolje vidi, al npr. odem na neki portal i sve su slike malo razvučene
aj pogledaj tu stranicu sa firefox ili IE
da ti možda nije zoom razmdran?
(tipka CTRL+kotačić na mišu)
ali nije to samo na internetu, ikonice na desktopu su veće nego što bi trebale biti, na bijelim površinama na ekranu su crte široke oko 2cm. neznam možda je grafička u banani.
Daj sliku deska s ikonama, meni ovo isto izgleda ok.
Daj sliku deska s ikonama, meni ovo isto izgleda ok.
Ma recite jednostavno čovjeku da slika s fotoaparatom i sve riješeno onda će se vidit ta čudna rastegnutost, sa SS-om neće sigurno!
Inaće mislim da je neki problem s driverima (grafičkim CPU - s integriranom grafom ili/i GPU - ugrađena samostalna grafa). Skini ih sa HP-ove stranice pa vidi hoće li se što popraviti, ako ne i ako je prije radilo kako treba, onda reinstall windowsa i naglasi tom prijatelju da obavezno drivere skine s HP-ove stranice. Ako i onda ne valja, mislim da ti je na servis ić s njim.
evo ja sam to poslikao. tu se ja mislim malo bolje vidi situacija
pa tebi ne radi VGA driver kako treba
ovo kaj vidim na 3. slici je 800*600 ?? (ne vjerujem da je 1024*768) (ili 16:10 ekvivalent)
daj klikni na display seting i povećaj rezoluciju na max što ti da
ikone su ti izdužene jer imaš premalu rezoluciju ekrana
rezolucija je na 1024x768
premala ti je rezolucija, diži je na maksimalnu koju ti da
to mi je max. ja nekako mislim da su driveri, ali neznam u čemu je problem instalirao sam nove i opet sve isto