Ovako, prije tjedan-dva mi se naglo smanjio FPS u igrama. Najviše sam igrao TF2 i L4D2, i imao sam fps negdje od 100-150. Onda se odjednom smanjio na otprilike 20-40, a znao je i past na 5. Nekad mi se čak i zna vratit na normalni FPS, ali to traje možda minutu. Probao sam smanjiti sve postavke na min, ali dobio sam sitno poboljšanje. Jučer sam stavio nove windowse (Win 7 64-bit) i mislio sam da bi to moglo riješiti problem. No, problem nije riješen. Zna li itko što bi mogao biti problem i kako ga riješiti?
Imam Intel T9400 2x2.53 GHz, 4 GB RAM-a i NVIDIU GeForce 9600M GT.
Problem s FPS-om u igrama
- poruka: 36
- |
- čitano: 12.470
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Jesi mjenjao možda drivere za grafičku?
Jesi mjenjao možda drivere za grafičku?
Par dana nakon što je počelo štekat sam stavio najnovije, ali kao što sam i rekao ništa se nije promijenilo.
Meni su se nedavno sami automatski instalirali WHQL Nvidija driveri s Windows Updejta i sve je štekalo dok ih nisam maknuo i stavio zadnje s Nvidijie stranice. Možda je i kod tebe sličan slučaj.
rastavi laptop, pročisti ventilatore, stavi novu termalnu pastu, upali laptop...ako problem nije riješen, e onda si naj*** :)
Najnoviji ne znace uvjek i najbolji, probaj staviti starije drivere.
rastavi laptop, pročisti ventilatore, stavi novu termalnu pastu, upali laptop...ako problem nije riješen, e onda si naj*** :)
E da... Zaboravio sam reć da sam sve to već napravio.
novi windowsi - puno lakse nego da se boris i trazis rjesenje za ovaj cudni problem
novi windowsi - puno lakse nego da se boris i trazis rjesenje za ovaj cudni problem
Već sam napisao da sam stavio nove.
Ajd kad ti FPS padne jako nisko, provjeri opterećenost CPU-a i GPU-a pa javi.
Najnoviji ne znace uvjek i najbolji, probaj staviti starije drivere.
Stavio sam starije popodne, ista stvar. Mislim da je FPS u prosjeku bio čak i manji nego inače.
Ajd kad ti FPS padne jako nisko, provjeri opterećenost CPU-a i GPU-a pa javi.
Za GPU ne znam, ali CPU usage dok sam u igri je od 95%-100%, a dok nisam skače od 20%-60%. Znači problem je u procesoru?
Za GPU ne znam, ali CPU usage dok sam u igri je od 95%-100%, a dok nisam skače od 20%-60%. Znači problem je u procesoru?
Probaj provjeriti temperaturu procesora prilikom frame dropa. Predlažem Hardware Monitor.
Probaj provjeriti temperaturu procesora prilikom frame dropa. Predlažem Hardware Monitor.
Hvala za program. Samo da se zna, ovo je screenshotano u igri. Evo što se događa s CPU-om.
A i usage je prilično velik.
Mislim da je s GPU-om sve u redu.
Bump.
Ima napretka?
Ima napretka?
Ako mi kažeš šta trebam napravit možda će i bit.
Sad sam malo igrao The Binding of Isaac, CPU usage dok se borim sa bossom mi je od 90% - 100%. Minimizirao sam igru kako bih došao na Bug, a kako mi je onaj Open Hardware Monitor always on top CPU usage se nije micao sa 100% dok sam bio na forumu. U početku sam mislio da je problem samo u FPS-u, a sad nemam pojma. Je li procesor uzrok svega?
Jesi probao rastaviti pa opet sastaviti procesor, možda kad si očistio nisi dovoljno pričvrstio nešto pa ne radi kako bi trebalo?
Jer po svemu sudeći, pregrijava se, a ne znam zašto temperaturu pokazuje ~20° , meni se to čini malo prenisko, no možda sam u krivu.
Rekao mi je frend da je problem u matičnoj i da bih ju trebao promijenit, al previše me to košta. No, moguće da nije u matičnoj problem, pa ako još netko ima bilo kakve ideje rado ću ih isprobati. Bump.
Rekao mi je frend da je problem u matičnoj i da bih ju trebao promijenit, al previše me to košta. No, moguće da nije u matičnoj problem, pa ako još netko ima bilo kakve ideje rado ću ih isprobati. Bump.
Nije matične,jedino može biti nešto na njoj.
Jesi li stavio ove sa slike;
Tko zna koje si ti drivere za Chipset stavio !? Idi ti nekom kolegi koji se malo više razumije od tebe u računala pa neka to pogleda.
Jesi li stavio ove sa slike;
Jesam, ali vidim da su u međuvremenu novi došli, pa mogu i te isprobat.
Tko zna koje si ti drivere za Chipset stavio !? Idi ti nekom kolegi koji se malo više razumije od tebe u računala pa neka to pogleda.
Ne brini, imam dobre drivere. Ali hvala.
Bump.
Bump.
Da nemas slučajno u nvidia control panelu namješteno na optimal perfomance ili tako nešto? trebalo bi biti na high perfomanse( nemam nvidiu pa neznam kako je to kod njih riješeno) Dali je u igrama isključen antianalising? i filtriranje jer oni uzimaju dosta fps. Mogao bih preko teamviewera eventualno vidjeti dok dođem doma poslije 22:30, A imaš i ovdje temu za pomaganje preko teamviewera
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/pomoc-forumasima-preko-teamviewera/69530.aspx
Bump.
Bump.