Problem sa bootanjem

poruka: 60
|
čitano: 9.002
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Problem sa bootanjem
godo kaže...

Ako imaš dva diska, možda si slučajno podesio da ti je primarni onaj na kojem nije instaliran Windows. 

nemam 2 harda, imam samo dvije particije tj C i D disk.

Nema veze, ista stvar.

BIOS "ne kuži" particije - on vidi disk u cjelini tako da nije to problem 100%.

Mislim da disk krepiva. Ako HDtune javlja greške, treba backupirat sve sa njega dok radi i kupit drugi. A prije toga provjerit kabel od diska.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
protjeran
Problem sa bootanjem
rappy pojavi mi se ono Safe mod. ili neznam kako se tocno pise, "last new good confihuratio" tako nesto,,sve mi se pojavi ali nemogu otici stisnuti safe mod jer...kako da kaze tipkovnica kao da mi se iskljuci a kad upalim komp onda radi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jesi možda ubacivo kakve rame nove,

i jesi probo resetirat bios, da izvadiš 

baterijicu od biosa ako nisi probaj to

rappy
14 godina
neaktivan

probaj ovo što sam ti reko

reset bios, vadi baterijicu i vrati

je nazad, i onda probaj upalit

onda če te tražit da stisneš

f1 ili f2 ti stisni f1

rappy
16 godina
odjavljen
Problem sa bootanjem

I posudi napajanje od frenda i vidi jel onda komp radi kako treba. Napajanje je krivo za 80% kvarova, pogotovo ako je neki šrotex iz kine (MS, Lc Power...) ;)

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa bootanjem

Jeli tebi treba crtati, .Što će ti kojekakvi programi, ništa ti ono neće pokazati.

Prvo provjeri-kreni od napajanja (provjeri napajanje) pa onda preko kablova (provjeri  konektore i kablove), dođeš do harda (iako nevjerujem da ti je hard u pitanju). I na kraju vidiš jeli u pitanju ram(izvadi i promjeni ili utor ili novi ram) i još ti ostaje matična...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nemojte tako čovjeku ni on nezna šta bi sad uradio, 

nek proba prvo reset bios,, jer mu bios možda

nije kontebilan s ramima 

rappy
15 godina
rappy kaže...

nemojte tako čovjeku ni on nezna šta bi sad uradio,

nek proba prvo reset bios,, jer mu bios možda

nije kontebilan s ramima

Jeli možda kompatibilan

14 godina
neaktivan

pa dobro zaznuo sam se u pisanju

hvala na ispravku

rappy
14 godina
protjeran
Problem sa bootanjem
ja kad sam maloprije resetovo komp 10 puta za redom, nije mi se nista pojavljivalo!
normalno se upalio nakon sto sam stavio da mi je 1.hdd 2.flopy 3.cd/dvd

ako se to bude nastavljalo ja cu probati to sve napravit i javiti cu se ovdje, ako ne morat cu da kupim novi hard! :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

probaj ga sad ugasit i upalit i vidi 

očet si opet to pojavit,

rappy
16 godina
odjavljen

10 puta si ga resetirao i nije bilo ničeg?

Napajanje ili matična. 50-50 - neće da pali (napajanje) a kad se upali, nema diska (MBO). A i kažeš da ti tipkovnica ponekad ne radi (MBO ili premali napon na 5v railu).

Posudi napajanje od frenda, makni svoje (koje imaš? koja marka i koliko W?) i vidi kako se komp ponaša.

14 godina
neaktivan

ma zašto da mjenja napajanje

kad mu hdd nije bio broj 1 za boot

to mu je i bio problem ja sam siguran

100%

rappy
14 godina
protjeran
Problem sa bootanjem
da nije bilo niceg...evo rapy opet nema niceg :D

ja sam jednom vec bio mijenjo napajanje zbog slicnog problema

a da vam kazem,imo sam bio 2 hard diska i sad imam jedan.

taj drugi mi se pokrario i kad je bio pokvaren slika se jednostavno gubila,,onko..ima-nema-ima-nema-ima-nema i nestaneeee :D
i izvadio sam taj hard i onda mi je sve radilo....ja sad idem u krpe ,,ako se bude pojavljivalo javit cu se :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
keyboard kaže...
ja kad sam maloprije resetovo komp 10 puta za redom, nije mi se nista pojavljivalo!

ako se to bude nastavljalo ja cu probati to sve napravit i javiti cu se ovdje, ako ne morat cu da kupim novi hard! :)

I dali je sada sve u redu. Ako nije daj nam napiši koje komponente imaš.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
16 godina
odjavljen

A kako objašanjavaš ovo 10 puta reset i tek se onda pojavi nešto???

BTW, jel znaš kako ide red bootanja? Recimo da je floppy - cdrom - lan - hdd.

Ako nema diskete u pogonu, provjerava cdrom. Ako unutra nema bootabilnog cd-a, kreće na lan boot. Ako nema u LANu odgovarajućeg servera, ide na hdd. Ako nema HDDa, pokazuje onu grešku koju on dobiva.

14 godina
neaktivan

ovo 10puta reset je on namjerno radio

da proba hoče mu se to opet pojavit

i nije mu se pojavilo,

rappy
16 godina
odjavljen

U svakom slučaju, jednostavnije je provjerit napajanje nego disk.

Ako su disk i napajanje ok, onda je MBO 100% jer imam 3 doma sa sličnim problemima - jedna se konstantno restarta, druga pali iz 3-4 pokušaja a treća uopće ne vidi diskove niti bilo što na IDE kontroleru.

14 godina
neaktivan

ok iako ja mislim da je bios u pitanju

jer se meni to bilo dogodilo

isparvan hdd bios više nije htio

prepoznat tek nakon reset bios

mi je prepozno hdd tako i s ramima

rappy
14 godina
neaktivan
keyboard kaže...

Sum_of_all_fears kaže...

A kako objašanjavaš ovo 10 puta reset i tek se onda pojavi nešto???

BTW, jel znaš kako ide red bootanja? Recimo da je floppy - cdrom - lan - hdd.

Ako nema diskete u pogonu, provjerava cdrom. Ako unutra nema bootabilnog cd-a, kreće na lan boot. Ako nema u LANu odgovarajućeg servera, ide na hdd. Ako nema HDDa, pokazuje onu grešku koju on dobiva.

10 puta ga je resetirao i nije se ništa mijenjalo i onda je promijenio boot redoslijed i proradilo je.

rappy kaže...

ovo 10puta reset je on namjerno radio

da proba hoče mu se to opet pojavit

i nije mu se pojavilo,

Ne, 10 puta je resetirao prije nego što je proradilo.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 1:09 (godo).
15 godina
neaktivan
Problem sa bootanjem

Meni se to stalno dešavalo i samo bih morao resetirati komp par puta i onda bi upalio.Kada mi je dosadilo resetiranje napravio sam novu instalaciju winsa i pravilno je aktivira i radi ko singerica.Problem je se počeo događat kad san malo spržio matičnu s visokin naponima pa malo pripazi na to,skini nove drivere za matičnu i resetiraj je:izvadi sve komponente i uštekaji nazad jednu po jednu -na vlastitu odgovornost-PRIJE TOGA ISKLJUČI KOMP IZ STRUJE,naime ja nisan pa san tako i spržio matičnu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 8:52 (veki je car).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Problem sa bootanjem

Pozz, kupio sam novi HDD i ne mogu nikako da instaliram windowse. Nece boot pokrenuti, evo na slikama pise sta je problem ( toshibin je laptop satellite )

http://i.imgur.com/pUMm7f2.jpg

http://i.imgur.com/O1eo6wV.jpg

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem sa bootanjem
anelko kaže...

Pozz, kupio sam novi HDD i ne mogu nikako da instaliram windowse. Nece boot pokrenuti, evo na slikama pise sta je problem ( toshibin je laptop satellite )

Stisni tipku F2 odmah nakon restarta. To bi trebalo pokrenuti BIOS a tamo podesi boot order. Trebaš biti brz.

Stručnjak za odmaganje...
11 godina
mario.L_hr kaže...
anelko kaže...

Stisni tipku F2 odmah nakon restarta. To bi trebalo pokrenuti BIOS a tamo podesi boot order. Trebaš biti brz.

znam ja to namjestiti, ali ovo pise nakon bootanja sa usb-om i sa cd-om :(( kako god pokusam instalirati windows izbacuje ovo 

14 godina
neaktivan
anelko kaže...

znam ja to namjestiti, ali ovo pise nakon bootanja sa usb-om i sa cd-om :(( kako god pokusam instalirati windows izbacuje ovo 

Daj sliku na kojoj biraš boot order u BIOS-u.

11 godina
mario.L_hr kaže...
anelko kaže...

Daj sliku na kojoj biraš boot order u BIOS-u.

http://i.imgur.com/GFHjbdK.jpg

a evo kad pritisnem f12 da mi izbaci sta zelim odabrati

http://i.imgur.com/pok3NKj.jpg

14 godina
neaktivan

A da probaš s Live Linuxom na USB-u.

11 godina
mario.L_hr kaže...

hajde pokusacu, ali eto ne znam sta zeza u tom boot-u malo sam guglao po netu i pise da promjenim u biosu pod advanced-system conf.- boot mode- da stavim CSM Boot ali meni je to zapecaceno ne mogu mijenjati

11 godina
anelko kaže...
mario.L_hr kaže...

hajde pokusacu, ali eto ne znam sta zeza u tom boot-u malo sam guglao po netu i pise da promjenim u biosu pod advanced-system conf.- boot mode- da stavim CSM Boot ali meni je to zapecaceno ne mogu mijenjati

Nece opet, 100% sam boot order nevalja, nesto sam zeznuo. Je li moguce da neko instalira na svom laptopu pa da ja ubacim kasnije u svoj, hoce li raditi ?

14 godina
anelko kaže...

Nece opet, 100% sam boot order nevalja, nesto sam zeznuo. Je li moguce da neko instalira na svom laptopu pa da ja ubacim kasnije u svoj, hoce li raditi ?

- Moguće je da ti taj USB ili CD nije bootabilan (možda izgreban-oštećen) ili da je čitač neispravan.

- Isprobaj prvo i USB i CD na drugome računalu (možeš probat na ovome na kojem si ovo napisao), normalno pokreni instalaciju win, kasnije lako izađeš van.

- Jer ovo je klasika, računalo ne može pronaći odakle bude išao boot i preskače sve i dolazi do zadnje opcije (mrežni boot) i tu staje i izbacuje grešku.

- Još možeš pogledat među ostalim opcijama u BIOSu, pa onda isključi boot s mreže.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice